شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۶

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۶

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

مسی، نمایش توامان هنر و ورزش و تواضع!

می توان یک سال در اوج بود و یا که مثلاً دو سال، اما سال های طولانی در اوج زندگی کردن باید چیز ویژه‌ایی باشد! بیانگر شخصیتی پیروزمند، که همه چیز را به کمال می خواهد و هیچ سقف و مرزی برای خود نمی شناسد. و مسی، این چنین است.

مسی، نقطه تلاقی هنر و ورزش است. در بازی اوست که در هم آمیزی این دو به کمال می رسد. حرکات وی با توپ، چونان چرخش قلم موی میکل آنژ است بر بوم نقاشی!

بعد از اهداء پنجمین توپ طلا به مسی، شابی ارناندز هم بازی او در تیم بارسولانا و یکی از ستارگان فوتبال جهان، در توصیف او مقاله‌ایی نوشت چاپ شده در روزنامه ال پایس. مقاله‌ایی بسیار خواندنی. در روزگاری که فوتبال- این تعاونی ترین ورزش تاریخ- چنین دردآور دستخوش حرص و آز سرمایه اندوزان و باندهای سوء استفاده کننده از قدرت – پول است و گرفتار بازی رذیلانه با احساس میلیون ها انسانی که جملگی شان فوتبال را به جمعی بودن آن دوست دارند و از هنر نمایی قهرمانانش لذت می برند، ارایه تصویری هنرمندانه از سوی فوتبالیست بزرگی چون ارناندز در باره بزرگ فوتبالیست تاریخ – لئونل مسی، براستی که جای خواندن دارد. خواندن این نوشته- جدا از گهگاه مبالغه هایی در آن که در عالم توصیف قلبی چندان هم نباید غیر مجاز بنمایند!- و نوشته‌ایی سراسر برخاسته از حس درونی و حاوی یگانگی ورزش- هنر را ، به همه ورزش دوستان و هنرمندان توصیه می کنم.

حمید حسینی

 

 

مسی را موقعی شناختم که به تیم دسته یک بارسلونا آمد. البته از مدتی قبل در باره‌اش می شنیدم، در حالیکه هنوز بیشتر از۱۶ سال نداشت. سرجی الگره، یکی از دوستان عزیزم مدت های زیادی بود که با فوتبال پایه بارسلونا کار می کرد. روزی در حین غذا خوردن رو به من کرد و گفت:  “شابی گوش کن! چند تا از آن بچه های فوق العاده دارن میان به دسته یک. منظورش نسل پیکه، سسک و همبازی هایشان بود و بعدش در ادامه گفت:” اما یه آرژانتینی توشون هست که حتی تصورش را هم نمیتونی بکنی. واقعاً محشره. بازیش تماشاییه  ……. خودت باید ببینیش” اینها شنیده های من بود. اما وقتی برای اولین بار مسی را در رخت کن دیدم متوجه شدم که حق با آلگره است! یک جورایی با بقیه فرق می کند؛ آخر همیشه شاخص هایی وجود دارند که در همان نگاه اول به چشم بخورند! 

مهم ترین خصوصیت مسی که در همان روزهای اول تمرینات نظرم را جلب کرد این بود که عجیب و در آن واحد جریان بازی را می فهمید و آن را در دست می گرفت. داشتن چنین خصوصیتی برای یک بازیکن، هم بسیار مهم است و هم دشوار. بعلاوه، می دیدیم که بهترین پاس ها را می دهد و هر که را هم در مقابلش می گذاریم ساحرانه دریبل می زند؛ حتی بهترین دفاع هایمان را نیز. بفاصله کمی بعد از صعود به تیم اول باشگاه، و در همان سال اول، هم سفر یکدیگر شدیم.  نو جوانی یافتمش بسیار مودب با رفتاری سرشار از احترام به دیگران، عجیب متواضع و بکلی دور از تکبر. مسی در این زمینه واقعاً مثال زدنی است. امروز وقتی به او نگاه می کنم که در چنین مکان رفیعی ایستاده و بزرگ بزرگان شده است، می بینم که هیچ چیز عوض نشده و او باز هم صاحب همان ارزش هاست؛ حتی ذره ای نیز از آن تواضع و احترام به همکاران خود را از دست نداده است. فکر می کنم مسی هیچگاه نخواسته است از بقیه یارانش متفاوت باشد.

 

می توان یک سال در اوج بود و یا که مثلاً دو سال، اما سال های طولانی در اوج زندگی کردن باید چیز ویژه‌ایی باشد! بیانگر شخصیتی پیروزمند، که همه چیز را به کمال می خواهد و هیچ سقف و مرزی برای خود نمی شناسد. و مسی، این چنین است.

از همان آغاز، با همه فرق می کرد؛ وقتی که فقط ۱۶ سال داشت. می دانستم که فوتبالیست خوبی خواهد شد، ولی چون با مشکلات بسیار عدیده دنیای فوتبال که در آن مسائل زیادی نقش آفرین هستند آشنا بودم، هیچگاه تصور نمی کردم که بتواند به بزرگترین بازیکن تا به امروزهمه دوران ها تبدیل شود. از آن هنگامی که مسی را شناخته‌ام حتی یک لحظه هم او را باز ایستاده از یاد گیری ندیده ‌ام. او هر آنچه را که از ابتداء در خود داشته تکامل داده و اضافه بر آن، به یک گل زن سیری ناپذیر نیز تبدیل شده است. در اغاز البته چنین نبود ولی حالا دیگر به جایی رسیده که براستی می تواند همه احتمالات را تبدیل به گل کند. بقول “پپ گوآردیولا”، او به بازی فوتبال در همه ابعادش احاطه دارد و به تمامی مسلط بر  آن. شبیه او را هیچگاه نخواهیم دید. نه تنها بخاطر همه آنچیزی که می تواند انجام دهد، بلکه بخاطر سال های طولانی بازی  در اوج خود. بنظر نمی آید که برای مسی پایانی وجود داشته باشد!

این شانس من و همه طرفداران بارسولانا بوده که مسی را در میان خود داشته باشیم. بدون او، بارسولانا تیمی نبود که امروز هست، مسی بوده است آن سنگ پایه تمام پیروزی های بارسلونا در ده سال گذشته و من وقتی می خواهم از او صحبت کنم نمی توانم براحتی از این موضوع بگذرم. براستی که او شایسته همه گونه احترام است. یک بازیکن می تواند یک سال، دو سال و یا سه سال در اوج باشد ولی سال های طولانی که مسی در اوج زندگی می کند منطقاً حکایت از یک ویژگی استثنایی دارد به نشانه اینکه  او همیشه می خواهد پیروز باشد، در کمال بماند، حدی را در این مسیر نشناسد، اگر یک گل زد بدنبال دومی باشد و بعدش سومی و باز هم بیشتر. اینها، خصوصیات قابل مشاهده در اوهستند پیش چشم همه و نیز در همه مسابقاتی که او حضور دارد. البته او در تمامی تمرینات هم همین است که می نویسم. باعث رشد تمام هم بازی هایش می شود چون همه تلاش می کنند تا در طراز و بلندایی قرار بگیرند که او ایستاده است.

هر گونه باختی در هر مسابقه، اثری خرد کننده بر او دارد. با هر باخت اندوه بسیاری بر او مستولی می شود زیرا که در مسابقه به چیزی غیر برد فکر نمی کند. هر چیزی برایش قابل تحمل است مگر باخت. بیاد دارم روز بازی مقابل چلسی در مسابقات جام باشگاهای اروپا را که چون نتوانست یک پنالتی را گل کند و در نتیجه بارسولانا از دور مسابقات حذف گردید، تا چه اندازه درب و داغون بود. همچنین در مقابل منچستر سیتی که یک پنالتی را خراب کرد و با اینکه بازی ۳- ۱ به نفع ما تمام شد او اما ذره‌ایی هم آرامش نداشت. به او گفتم وقتی خود بازی را برده‌ایم اینکه دیگر نباید آنقدرها مهم باشد که او بغض کرده و با اندوه عجیبی پاسخم داد:” چرا خیلی هم مهمه، من پنالتی را از دست دادم!”  روزهایی را بخاطر دارم که با خودش، با اطرافیانش و با همه دنیا عصبانی بود و اخمو، ولی خب چه کسی این چنین نیست؟ غیر از این، مگر شماره یک دنیا بودن و در حالیکه در ۹۹.۹۹% مواقع هم به زیباترین شکل ممکن بازی می کند، کم چیزی است یا که چیز ساده‌ایی باید باشد؟ هیچ گونه خطایی را هم نمی توان و نباید متوجه او دانست به این خاطر که آن خرسندی بی پایان حاصله از دیدن بازی همیشه تماشایی او پیش همه آنهایی که عاشق فوتبال هستند، جبران کننده هر گونه اشتباه کوچک اوست در زمین.

 

من خود را دوست او می دانم. او را می شناسم که چه اندازه خویشتن دار است. با دشواری می توان او را واداشت که به درد دل بنشیند، اما وقتی اعتماد کند عجیب با صفا و شوخ طبع می شود. طنز بسیار دوست داشتنی و ویژه‌ایی در رفتارش دارد با قلبی بس بزرگ در سینه. او انسان بسیار خوبی است. اگر چیزی از او بخواهی همیشه برای کمک آماده است. یکبار به اوگفتم: ” لیو، یکی از دوستام خواهش کرده یک جفت از کفش های بازیت را براش ببرم، برای یک بنیاد خیریه میخواد…” بلافاصله کفش هایش را از پا در آورد و امضاء کرد و تحویلم داد. همیشه اینطوری است. ولی خصوصیتی را که خیلی در او تحسین می کنم صادق بودن و رو راست بودنش است. هیچگاه تو را فریب نمیدهد. شخصیتی بسیار قوی دارد، وقتی موافقت با موضویی ندارد به دشواری می توان نظرش را برگرداند، ضمن اینکه درر اعلام عدم موافقتش خیلی صریح است و آن را به وضوح اعلام می کند. اطمینان دارم که هیچگاه از جانب او جز دوستی نخواهم دید، صداقت و وفا به عهدش را همیشه خواهم داشت. فریبکاری مسی فقط در زمین بازی است، آنجایی که لازم است مدافعان حریف را فریب بدهد و نه بیش از آن و نه در هیچ کجای دیگری؛ و من این خصوصیت را در او ستایش می کنم و می خواهم که شریک این اخلاق باشم.

مسی، سپاس! ممنون بخاطر همه چیز. برای بازی ‌ات، بخاطر دریبل هایت، پاس دادن ها و گل هایی که می زنی، برای هر آنچه که به بارسلونا داده ای و به فوتبال؛ و در نهایت، بخاطر بودنت و شیوه بودنت.

تبریک به خاطر توپ طلایی، براستی که شایسته اش هستی.

 

                                                                                                                                      شابی ارناندز

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۷ دی, ۱۳۹۴ ۷:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک