جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۷

جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۷

عدالت اجتماعی از نگاه نسل "زد"، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری
در حوزه اقتصادی، مشارکت‌کنندگان از رفتارهای تبعیض‌آمیزی سخن گفتند که فرصت‌های معیشتی و شغلی آنان را تحت تأثیر قرار داده است. در خانواده‌ها، برخی تجربه ترجیح والدین میان فرزندان و...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی

مصدق مظهر اراده ملی

هيئت سياسي – اجرايي سازمان فداييان خلق ايران (اکثريت) بار ديگر به نام و خاطره پير ماندگار تاريخ ما – دکتر محمد مصدق – درود مي فرستد و در برابر اين نماد ملي مبارزه براي دموکراسي، بر وفاداري خود به اتحاد ملي براي هدف دموکراسي تأکيد مي کند. دست ما به سوي هر آن‌کس که داغ تاريخي شکست مصدق و مردم در ۵۰ سال پيش را بر دل، و رنج عوارض سهمگين آن را بر گرده دارد، و در همان‌حال حقانيت جنبش مصدق – مردم را پرچم و پشتوانه نبرد سرنوشت‌ساز کنوني براي دموکراسي در ايران قرار مي دهد، براي دوستي و مبارزه مشترک، گشوده است. دست هم را بفشاريم.

دوستان برگزارکننده بزرگداشت نام و یاد دکتر مصدق! 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، گرامی‌داشت یکصد و بیست و سومین زادروز ماندگارترین نماد نهضت ملی مردم ایران – دکتر محمد مصدق را، که به ابتکار و همت شما سازمان یافته است ارج می نهد و آن را پاسخی در خور به نیاز سیاسی امروز جامعه ایران می داند. 
در ایران کنونی، دموکراسی یک خواست همگانی، و درونمایه جنبش ملی امروزین کشوراست. جامعه ایران به پشتوانه صد سال تلاش فکری و سیاسی همراه با کامیابی‌ها و ناکامی‌ها برای استقرار دموکراسی در کشور، اینک در پی برآمددهی سرنوشت‌ساز به خواست دموکراسی در قالبی همگانی و ملی است. بر یک چنین زمینه و بستری است که رجوع به نمادهای ملی محبوب و نقش‌آفرین در تاریخ معاصر ما که در میان آنان نام مصدق بی گمان، نامی است بی بدیل، معنی و مفهوم پیدا می کند. نام مصدق، حاوی آن بار تاریخی پر ارزشی است که امروز مردم ایران برای فرارویی به یک فردای دموکراتیک و از آنِ خود، ناچار به برگشت به آن و تغذیه از آن هستند. 
در تاریخ معاصر، مصدق مظهر اراده ملی، و نماد خودباوری ایرانیان به داشتن حاکمیت ملی در عین همبستگی‌شان با جهانی است که در آن قرار دارند. مصدق، ادامه‌دهنده نهضت دموکراسی‌خواهی و حکومت قانون صدر مشروطیت، و از مظاهر درخشان مخالفت با دیکتاتوری سلطنتی پهلوی‌ها است. مصدق، میراث‌گذار برجسته شهامت مدنی، اخلاق سیاسی، دفاع از آزادی‌ها در شرایط مبارزه مرگ و زندگی برای استقلال، و پاسدار عدم دخالت دین در دولت است. از این‌روست که مصدق، پرچم امروز مردم ایران در مبارزه ملی آنان برای دموکراسی و علیه استبداد فقاهتی و برگشت دیکتاتوری شاهی است. و از همین‌رو است که حتی انتخاب نامتعارف رقم یک‌صد و بیست و سومین برای بزرگداشت این نماد ملی، انتقاد کسی را موجب نمی شود و برعکس، استقبال ملی از این بزرگداشت را بر می انگیزد. مصدق حلقه ارتباط سنت‌های نیک دیروز با ضرورت مبارزه مردم برای دموکراسی در امروز است. مردمی که، خیزش ملی برای دموکراسی را برگزیده‌اند. و آن دموکراسی که، محتوی آن بس ژرف‌تر از آنچه که صد سال و یا پنجاه سال پیش مطرح بود، و افق‌اش بس گسترده‌تر از آنی که طلایه‌داران مشروطیت و یا بعدها مصدق رهگشا می دیدند. رجعت به مصدق نه درجازدن در مصدق که پوشاندن جامه ملی است بر حرکت جامعه ما برای دموکراسی. 
به باور ما برگزاری مراسمی از این‌دست، می تواند و باید در خدمت گردهم‌آمدن آزادی‌خواهان ایرانی و اتحاد همه آنانی باشد که برای ایران، دموکراسی می خواهند. دموکراسی نهادینه شده در قالب ساختار قدرتی که جمهوریت است و تماماً منتخب مردم و پاسخ‌گو به مردم؛ و دموکراسی ای که، به سلوک عمومی و رفتار و هنجار سیاسی و فرهنگی همه جریان‌ها و نحل سیاسی کشور بدل شده باشد. این نوع مراسم، نه تنها ابزار دموکراتیک و پلورال برای هدف دموکراسی و پلورالیسم است، بلکه لزوماً باید میدانی باشد برای تمرین و بروز فرهنگ و رفتار دموکراتیک تا که تنگ‌نظری از میان همه ما رخت بر بندد و حذف و گزینش، جای‌گزین پذیرش تکثّر نباشد. مصدق، عامل پیوند است و نباید دست‌افزار تفرقه‌جویی و مایه تفرقه باشد. مصدق، به همه ایرانیان دموکرات و پای‌بند به منافع ملی تعلق دارد. مصدق، چتر ی است که زیر آن برای هر ایرانی ملی و دموکرات جا است. 
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) بار دیگر به نام و خاطره پیر ماندگار تاریخ ما – دکتر محمد مصدق – درود می فرستد و در برابر این نماد ملی مبارزه برای دموکراسی، بر وفاداری خود به اتحاد ملی برای هدف دموکراسی تأکید می کند. دست ما به سوی هر آن‌کس که داغ تاریخی شکست مصدق و مردم در ۵۰ سال پیش را بر دل، و رنج عوارض سهمگین آن را بر گرده دارد، و در همان‌حال حقانیت جنبش مصدق – مردم را پرچم و پشتوانه نبرد سرنوشت‌ساز کنونی برای دموکراسی در ایران قرار می دهد، برای دوستی و مبارزه مشترک، گشوده است. دست هم را بفشاریم. 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) 
۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۴ 

تاریخ انتشار : ۳۱ اردیبهشت, ۱۳۸۴ ۲:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عدالت اجتماعی از نگاه نسل “زد”، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی