شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۲

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۲

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

مگر ما حقوق انسانی و شهروندی نداریم؟

بازپرس شعبه 5نیابت تهران در قسمتی دیگر از صحبت هایش و در پاسخ کبودند که گفته بود« مگر ما حقوق انسانی و شهروندی نداریم؟»گفته است: «سنندج و مهاباد که با انقلاب وبا جمهوری اسلامی نبوده ونیستند، اینها با اروپا همراهند، بروند حقوقشان را از آنها بگیرند»

محمد صدیق کبودوند ریس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان اول هفته گذشته بدون هیچ دلیل موجهی از زندان اوین خارج و با غل و زنجیر”تحت الحفظ” وتحت شدیدترین بدرفتاری ها به شهر مهاباد انتقال داده شد که پس از مخالفت دادگاه انقلاب مهاباد با اعزام غیر قانونی ایشان ،مجددا به تهران بازگردانیده شد.با توجه به فقدان دلیل انتقال و اعزام با اعمال شاقه و شدت بدرفتاری ها ،به نظر میرسد این اقدام تنها به جهت آزار و اذیت و در واقع شکنجه جسمی وروانی کبودوند صورت گرفته است .در این رابطه به مواردی چند به شرح زیر اشاره میشود:

۱- در خصوص برخورد و رفتار بازپرس شعبه ۵ نیابت تهران که یک آخوند وظاهرا نماینده مجلس در دوره های قبل بوده کبودوند میگوید:بازپرس نه تنها حاضر به شنیدن توضیحات من در مورد برگزاری دادگاه مهاباد نشد بلکه دستورداد ماموران مرا به بیرون از دادگاه ببرند که با واکنش اعتراضی لفضی من،مامورها با هل دادن و توهین و ناسزا تهدید به ضرب و شتم در مقابل دیدگان مراجعین کردند در همین رابطه کبودوند ناچار شده از شعبه ۴دادیاری نیابت که پیشتر او را به مهاباد اعزام کرده بود استمدادبجوید که خانم دادیار شعبه یاد شده در تماس با دادگاه انقلاب مهاباد علت اعزام مجدد را جویا گردید که ریس دادگاه انقلاب ضمن اظهار بی اطلاعی از دلیل و علت اعزام با ارسال فکسی توضیحاتی درباره برگزاری دادگاه انقلاب مهاباد خطاب به سر پاسدار مامورها گفته بود«اگر خود ایشان (ریس دادگاه)و دادستان مهاباد هم به اینجا بیایند کبودوند باید به مهاباد برود».

۲- پس از صدور دستور توسط بازپرس شعبه ۵ جهت اعزام ،کبودوند به قرارگاه ویژه قضایی انتقال و در آنجا پس از آنکه مسولان و ماموران قرارگاه با پاسخ منفی کبودوند در خصوص عدم تقبل و تامین هزینه های اجاره وسیله نقلیه دربستی و هزینه های ماموریت ماموران روبرو شدند با غل و زنجیر کردن (دستبند و پابند)و سپس بستن دستان وی به قفل های داخلی اتومبیل پس از ۱۲ ساعت او را به مهاباد منتقل و در کلانتری ۱۱ آن شعبه ودر یک بازداشتگاه زیر زمینی وی را زندانی میکنند.

۳- در ساعات اداری کبودوند را به دادگاه انقلاب مهاباد منتقل میکنند ،ریس دادگاه انقلاب که ریس شعبه اول دادگاه نیز هست به محض دیدن آقای کبودوند میگوید«کبودوند من به تهران اعلام کردم که پرونده شما مختومه شده و اینکه چرا اعزامت کرده اند را نمدانم»ریس دادگاه در ادامه گفتند«من اعلام کردم محمد صدیق کبودوند از اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام تبرئه شده و هیچ مورد اتهامی و یا پرونده جدیدی در این دادگاه ندارد .اعزام و انتقال ایشان به مهاباد کاملا غیر قانونی است» ریس دادگاه ضمن برخورد مناسب با آقای کبودوند از صدور اطلاعیه ها و خبر هایی در مورد نحوه برگزاری دادگاه ،زمان حضور در مهابادو موضوع انعکاس خبر ها و رسانه ای شدن مبلغ درخواستی از ایشان در زندان مهاباد گله مند شده بود و در عین حال خطاب به مامور قرار گاه قضایی گفت: «نگهداری ایشان (کبودوند)در حالت بازداشت خلاف قانون است ». ریس دادگاه انقلاب در ادامه گفت :«مسئولیت اعزام و انتقال و بازداشت غیر قانونی کبودوند به عهده بازپرس شعبه ۵ دادگاه نیابت تهران است و هیگونه توجیهی برای بازداشت حتی یک ساعت ایشان در مهاباد وجود ندارد» .

۴- به دلیل امتناع مامور قرارگاه ویژه از بازگردانیدن کبودوند به تهران ایشان( کبودوند) در حضور ریس دادگاه ناچار شد هزینه های تامین وسیله نقلیه را جهت انتقال مجدد به تهران بپذیرد و پس از سفری ۱۲ ساعته خسته کننده با دستبند و پابند مجددا در بازداشتگاه قرار گاه ویژه که حتی فاقد زیر انداز بوده بازداشت و زندانی شده است.

۵- پس از بازگشت مسئولان قرارگاه ویژه از جمله سروان ربیعی با فرا خواندن کبودوند از بازداشتگاه وی را تحت بازجویی قرار داده و اینکه چرا افشا کرده که دوره قبل را مدت ۴-۵ روز در بازداشت نگه داشته اند.سروان در ادامه با فحش های رکیک ،افکار وآرمان و هدف کبودوند را مورد توهین های بسیار تند تر قرار داده و با پرخاش و ناسزا گویی به مامورها دستور داد، تا کبودوند را با دستبند و پابند با پای پیاده به دادگاه اعزام کنند.

۶- ماموران اعزام به شعبه دادگاه و به شهرستان در طول بازداشت آقای کبودوند به رغم دستبند و پابند بارها او را به شکلی تحقیر آور و شکنجه آمیز به میله ها و ستون های راهرو ها و صندلی های نصب شده بر زمین و حتی درهای توالت عمومی بسته و پس از آنکه کبودوند در بازگشت به شعبه ۵ بازپرسی این موارد را بیان و علت اعزام بی دلیل و غل و زنجیر کردن و بد رفتاری های و رفتارهای تحقیر آمیز را زا بازپرس پرسید او در پاسخ گفته: «تو محکوم هستی علیه نظام اسلامی فعالیت کرده ای و چون احساس گناه و پشیمانی نمی کنی هر برخوردی که با تو بشود حقت است» بازپرس در ادامه گفته :«تو حق نداری به دستور من اعتراض بکنی و حق انتقاد هم نداری»وی در خصوص فراهم نبودن وسیله نقلیه متهم و تامین مامور گفته:«دادگاه هزینه ای برای انتقال و جابجایی مجرمانی چون شما ندارد، اگر خودتان نپردازید با همان غل و زنجیر وبا پای پیاده به هر کجا که میخواهیم می فرستیم » بازپرس شعبه ۵نیابت تهران در قسمتی دیگر از صحبت هایش و در پاسخ کبودند که گفته بود« مگر ما حقوق انسانی و شهروندی نداریم؟»گفته است: «سنندج و مهاباد که با انقلاب وبا جمهوری اسلامی نبوده ونیستند، اینها با اروپا همراهند، بروند حقوقشان را از آنها بگیرند»

دبیرخانه سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

تاریخ انتشار : ۱۷ شهریور, ۱۳۸۸ ۸:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک