پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۴

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۴

خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی
جنایتی دیگر از سوی اشغالگران؛ حمله و بازداشت کارگردان فلسطینی برنده اسکار!
«سرزمینی دیگر نیست» فقط یک فیلم نیست؛ بلکه روایت رنج سرزمینی است که بارها اشغال شده اما هرگز تسلیم نشده است. این مستند، با ثبت لحظات تخریب روستاهای فلسطینی، آوارگی...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

نمی توان چشم بر کرامت انسانی بست و کشتار مردم غزه را محکوم نکرد

اسناد و شواهد بسیاری دال بر این است که دولت نتانیاهو بدنبال یافتن راه حلی مناسب و صلح آمیز برای پایان دادن همشیگی به جنگ با فلسطینیان نیست. اقدامات نظامی اخیر با پیشرفته ترین سلاح ها و تجهیزات تنها با هدف از بین بردن اتحاد ملی میان جریانات فلسطینی بوده است و بار دیگر واقعیت این واقعیت تلخ را تائید می کند که دولت اسرائیل بدنبال برقراری صلح با جنبش مقاومت فلسطین نیست.

 
اسرائیل در تبلیغات خود دائما اعلام می کند که محمود عباس نماینده همه مردم فلسطین نیست و این کشور نمی تواند در چنین شرایطی وارد مذاکره برای صلح و توافق با فلسطینی ها شود. سالهاست که دولت اسرائیل با فردی همچون محمود عباس تلاشی در جهت برقراری صلح و پایان دادن به مناقشات موجود انجام نداده است و دائما فلسطینیان را تحت فشار نظامی، امنیتی، محدودیت ها و محاصره مناطق مستقل قرار داده است  یا اعلام می کند که سازمان حماس اسرائیل را برسمیت نمی شناسد و بدنبال انجام عملیات تروریستی است و مخالف برقراری صلح با اسرائیل می باشد. اما این بار بر خلاف نظر و فشارهای دولت اسرائیل، حماس و محمود عباس در ماه آوریل به این توافق رسیدند که با اتحاد ملی به سمت مذاکره و صلح بروند و شرایط را با تشکیل دولت ملی برای مذاکره فراهم کنند؛ البته لازمه ایجاد چنین دولتی به رسمیت شناختن کشور اسرائیل و رد مبارزه مسلحانه بود. در این میان حتی حماس قبول کرد که محمود عباس رئیس دولت تکنوکرات فلسطینی شود. اما دولت دست راستی اسرائیل نتانیاهو بجای حمایت از این اقدام مثبت و تقویت مذاکره در جهت روند صلح و تشویق و تثبیت آن در میان جریانات متنوع فلسطینی در جهت زمین گیر کردن این اقدام مثبت روی آورد. 

در ماه ژوئیه سه نوجوان اسرائیلی توسط افراد ناشناس به گروگان گرفته شدند و سپس به قتل رسیدند. انگشت اتهام به سمت سازمان حماس نشانه رفت. اما قبل ازمشخص شدن عاملین قتل سه نوجوان اسرائیلی، ارتش و ارگان های نظامی و امنیتی این کشور در جستجوی یافتن این سه نوجوان، حدود 700 فلسطینی را بازداشت کردند و 11 فلسطینی را کشتند. علاوه بر این در اقدامی انتقام جویانه پس از پیدا شدن اجساد سه نوجوان اسرائیلی – امریکائی، افراطیون اسرائیلی، یک نوجوان فلسطینی را به گروگان گرفتند و او را به شکل جنایتکارانه ای بصورت زنذه به آتش کشیدند.

فضای جنگی بار دیگر در منطقه تقویت و راکت پراکنی جریانات مستقر در غزه آغاز شد و اسرائیل هم با دستور نخست وزیر این کشور حملات شدید هوایی و دریایی خود را باری دیگر از طریق بمباران و شلیک موشک به غزه با هدف نابودی سازمان حماس آغاز کرد و بدین ترتیب اقدامات وحشیانه و مخرب نظامی خود را توجیه کرد. همه می دانند که غزه شهری است که در آن جمعیتی بسیار زیادی بصورت فشرده در کنار هم زندگی می کنند و هر اقدام نظامی از طریق بمباران و شلیک موشک می تواند تلفات و قربانیان بسیار زیادی را از مردم این شهر بگیرد. تا الان با بمباران این شهر بیش از ۱۰۵۰ نفر کشته شده اند که اغلب قریانیان از میان کودکان؛ زنان و سالمندان این شهر می باشند. در این جنگ نابرابر، تاکنون بیش از ۴۳ اسرائیلی در موشک پراکنی از سمت غزه به طرف مناطق اسرائیلی کشته شده اند که ۳ نفر از آنها، غیرنظامی بوده اند.

اسرائیل در این جنگ نابرابر توانسته با تجهیزات کامل و گسترده نظامی و حمایت امریکا و برخی کشورهای غربی و سکوت کشورهای عربی در منطقه، عملیات نظامی خود را بشکلی خشونت آمیز پیش برد. اما با وجود این افکار عمومی جهان معترض جنگ و بمباران وحشیانه غزه توسط اسرائیل است. تاکنون صدها تظاهرات در سراسر جهان در جهت قطع اقدامات نظامی، کشتار مردم غیر نظامی و محکوم کردن اسرائیل انجام شده است. اقدامات نظامی اسرائیل در غزه موجب تضعیف موقعیت و جایگاه اسرائیل در منطقه و جهان و نیز در میان افکار عمومی جهان شده است. در این وضعیت حکومت های کشورهای غربی نخواهند توانست در برابر اعتراضات مردم کشورشان به حمایت یکجانبه از اسرائیل ادامه دهند. بخش زیادی از اعتراضات افکار عمومی جهان به دولت اسرائیل بخاطر نقض همه جانبه و علنی کرامت انسانی(حقوق بشر)، حقوق بین الملل و کشتار مردم غیر نظامی است. بنابر این نمی توان چشم بر  کشتار مردم بی دفاع غزه بست و آنرا محکوم نکرد.

در تبلیغاتی که در غرب و اسرائیل صورت می گیرد بسیار تلاش می شود جنبش فلسطین را به “تروریست ها” یا سازمان حماس محدود کنند. در صورتی که چنین نیست. جنبش مقاومت فلسطین با تنوعات فکری زیادی در درون خود مواجه است و هر طیف به روش خود مبارزه و مقاومت را پیش می برد. همه بخوبی می دانند که هدف اصلی درگیری و جنگ های اسرائیل با فلسطینیان، سازمان حماس یا جهاد اسلامی نیست. مشکل اسرائیل حضور جنبش مقاومت فلسطین است. در ضمن درگیری، جنگ و کشتار مردم فلسطین نیز با تاسیس سازمان حماس آغاز نشده است که الان با از بین رفتن آن بشود مسئله را فیصله یافته تلقی کرد. مقاومت و مبارزه در برابر نیروهای اشغالگر در مناطق فلسطینی حق مردم فلسطین است و نمی توان صدای آنان را با کشتار وسیع و سیستماتیک خاموش کرد. افکار عمومی جهان این را نمی پذیرد. راکت پراکنی سازمان های فلسطینی در غزه به سمت مناطق غیر نظامی با هر انگیزه ای و در هر سطحی هم که صورت گیرد قابل دفاع نیست و محکوم است. اما در حین حال اقدامات تقابلی حماس و اسراییل هیچ تناسبی با هم در عرصه نظامی ندارند و نمی توان تحت این بهانه یک شهر و مردم یک منطقه را به گروگان گرفت و مناطق مسکونی آنان را بمباران و آنها را از خانه و کاشانه آواره کرد و بیش از ۱۰۵۰ نفر از آنها را کشت( بیش از صد نفر از کشته شدگان کودکان فلسطینی بوده اند) و هزاران نفر دیگر را زخمی کرد. این جنگ به تمامی نابرابرنه و وحشیانه است و در تناقض آشکار با قوانین بین المللی است و می بایست آنرا محکوم کرد و خواهان توقف هر چه سریعتر آن شد.

اسناد و شواهد بسیاری دال بر این است که دولت نتانیاهو بدنبال یافتن راه حلی مناسب و صلح آمیز برای پایان دادن همشیگی به جنگ با فلسطینیان نیست. اقدامات نظامی اخیر با پیشرفته ترین سلاح ها و تجهیزات تنها با هدف از بین بردن اتحاد ملی میان جریانات فلسطینی بوده است و بار دیگر این واقعیت تلخ را تائید می کند که دولت اسرائیل بدنبال برقراری صلح با جنبش مقاومت فلسطین نیست.  متاسفانه ارگان های بین المللی همانند شورای امنیت، اتحادیه اروپا، کشورهای بزرگ و کشورهای عربی برای یافتن راه حلی مناسب برای برقراری صلحی عادلانه میان اسرائیل و فلسطین اقدام خاصی را سازمان نمی دهند و در برابر سرکوب خشن و نابودی سیستماتیک مردم این منطقه توسط ارتش اسرائیل سکوت را اتخاذ کرده اند و چنین سیاستی به نفع مذاکره و صلح در منطقه نیست.

علی صمد

 ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۴ 

عکس- تظاهرات در همبستگی با مردم فلسطین (غزه) در بروکسل- بلژیک در تاریخ ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۴

 

تاریخ انتشار : ۶ مرداد, ۱۳۹۳ ۳:۰۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی

با ماهیان قرمز