چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۷

چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۷

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

نگاهی به مهمترین رویدادهای جهان در هفته ای که گذشت

هفته‌ای که گذشت، برگ سياه ديگری در تقويم نه تنها مردم غزه و فلسطينيان، بلکه تمامی وجدانهای بيدار، در همه جهان، حتی در اسرائيل نيز، به ثبت رسيد. بمباران مردم بيدفاع غزه، توسط جنگنده ها و بالگردهای اسرائيل، جز جنايت عليه بشريت و نسل کشی از فلسطينيان نام ديگری ندارد. استفاده از سلاحهای مرگبار در برابر مردمی که از زن و مرد، کوچک و بزرگ، هدف اين حمله قرار دارند، همانقدر جنايت است، که پرتاب موشک به شهرها ی کوچک و بزرگ اسرائيل.

 

هفته‌ای که گذشت، برگ سیاه دیگری در تقویم نه تنها مردم غزه و فلسطینیان، بلکه تمامی وجدانهای بیدار، در همه جهان، حتی در اسرائیل نیز، به ثبت رسید. بمباران مردم بیدفاع غزه، توسط جنگنده ها و بالگردهای اسرائیل، جز جنایت علیه بشریت، و نسل کشی از فلسطینیان نام دیگری ندارد. استفاده از سلاحهای مرگبار در برابر مردمی که از زن و مرد، کوچک و بزرگ، هدف این حمله قرار دارند، همانقدر جنایت است، که پرتاب موشک به  شهرها ی کوچک و بزرگ اسرائیل. هر دو این اعمال از نگاه صلح و بشر دوستی، محکوم اند. بهانه ای که موجب این موج جدید کشتارها شد، قتل فجیع سه نوجوان یهودی و در تداوم آن نیز، یک نوجوان فلسطینی بود، که توسط نیروهای معینی از هر دو سو، با استفاده از فاکتور مذهب و نقش مخرب آن در هر دو جامعه یهودی و فلسطینی، با آگاهی کامل از پیامدهای این قتلها، صورت گرفتند. هم نتانیاهو و هم رهبران حماس، بخوبی بر این امر وقوف داشتند که اگر بر فراز آسمان تل آویو، سپر ضد موشکی عمل می کند، اما در غزه، چنین سپری وجود ندارد، و قطعا کشتار و ویرانی فراوان، به همراه خواهد داشت. اگر جامعه بشری و افکار عمومی جهان، بتوانند رهبران اسرائیل ، بویژه آمرین و عاملین این کشتارها را در دادگاهی بین‌المللی، محاکمه کنند، مردم فلسطین و نوار غزه نیز، باید رهبران حماس را بخاطر استفاده از ابزار «زندگی هزاران انسان»، در پیشبرد سیاستهای‌‌شان، به دادگاه کشانده و به عنوان متهم، پشت میز محاکمه بنشانند. قطعا پس از مدتی، این کشتارها و ویرانی‌ها، متوقف خواهند شد، اما تا زمانی که روشنفکران و وجدان‌های بیدار، چه در اسرائیل و چه در غزه، در برابر حامیان جنگ و استفاده از مذهب و باورهای مذهبی مردم از جانب نیروهای افراطی، سکوت کنند، جنایاتی از اینگونه را پایانی نخواهد بود.

تدوام جنگ در عراق، با بحران سیاسی عمیق در بغداد، همراه گردید. سخنان نوری مالکی در رابطه با دولت اقلیم کردستان عراق، موجب خروج وزرای کرد و دیگر مقامات کرد عراق، از دولت و دستگاه حکومتی نوری مالکی، گشت. هرچند اخبار و اطلاعات در مورد جنگها در مناطق مختلف عراق، که در دسترس افکار عمومی جهان قرار می گیرند، به شدت ضد و نقیض‌اند، اما از میان همین اخبار نیز می توان برخی روندها را مشاهده کرد. آیا نوری مالکی جای خود را به احمد چلبی، و یا یک «چلبی نوین»، واگذار خواهد کرد؟ آیا کردها در قاموس دولت اقلیم، در صورت کناره گیری نوری مالکی، و شکلگیری دولت احتمالی «تفاهم ملی» در عراق، همچنان در اعلام استقلال پافشاری خواهند کرد؟ با توجه به امکان استخراج و فروش نفت از جانب دولت اقلیم، آیا «کرکوک»،‌ موضوع تنش میان دولت مرکزی از یکسو و دولت اقلیم از سوی دیگر، نخواهد بود؟ و در نهایت موردی که منشاء آن سیاست بغایت ویرانگر و دشمن‌زای هم آمریکا و هم ۶۰ درصد شیعه حاکم بر عراق است، مبنی بر وجود «ورود ممنوع» در برابر بازماندگان حزب بعث به عرصه سیاست و دستگاه دولتی عراق. آیا برای اقلیت سنی، در قاموس نمایندگان سیاسی‌اش، جائی در دولت احتمالی تفاهم ملی، در نظر گرفته خواهد شد؟ آینده عراق و وضعیت منطقه ما در گرو پاسخ همه بازیگران داخلی و خارجی صحنه سیاست در عراق، به این پرسشها قرار دارند. بنا بر گزارشهائی از بغداد، هفته گذشته، نزدیک به ۲۵۰ نفر از زندانیان سنی در بغداد، اعدام شده‌اند. تداوم چنین برخوردهای خشونت‌بار و خشونت‌زا، هرگز زمینه را برای ایجاد دولت تفاهم ملی در عراق آماده نخواهند کرد.

در هفته‌ای که گذشت، جنگ داخلی در شرق اکرائین با شدت هرچه تمامتر ادامه داشت. بمباران شهرهای مناطق دانتسک و لوگانسک، از زمین و هوا، توسط ارتش اکرائین، تاکنون صدها کشته، هزاران زخمی و دهها هزار آواره از شهرها و روستاها، در این مناطق را به همراه داشته اند. تلاشهای بسیاری از جانب آلمان، فرانسه و روسیه، برای اعلام آتش بس و نشاندن طرفین، پشت میز مذاکره، صورت گرفته‌اند که تا کنون همگی به دلیل مخالفت کیف، با شکست مواجه شده اند. تنها در هفته گذشته بود که گروه بزرگی از نمایندگان رسانه‌های گروهی بین‌المللی، توانستند از مناطق مرزی روسیه با اکرائین دیدار کرده و به دنبال شرح وقایع از دهان آوارگان، در انتقال فجایع انسانی در شهرها و روستاهای درگیر در جنگ، گزارشاتی تهیه و در اختیار رسانه ها و افکار عمومی در جهان، قرار دهند.

چگونگی اعلام نتایج انتخابات در افغانستان، همچنان در صدر اخبار این کشور، قرار دارند. در همین رابطه، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، دیروز به افغانستان سفر کرد و در نهایت توانست عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی‌احمدزی را پشت میز مذاکره بنشاند. به دنبال این مذاکرات بود که اعلام شد، کلیه آرای شمارش شده با نظارت کامل هر دو طرف، بازشماری خواهند شد. تا قبل از اعلام این توافق، قرار بود که در تاریخ اول مرداد ( ۲۳ ژوئیه)، نتایج نهائی شمارش آرا، رسما اعلام گردند؛ اما با توجه به مذاکرات و توافق صورت گرفته، احتمال تعویق نتایج آرا، و یا به دیگر سخن، اعلام نتایج تقسیم قدرت و مقامهای کشوری و لشکری در کابل، به تعویق بیانجامد.

تاریخ انتشار : ۲۲ تیر, ۱۳۹۳ ۴:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟