شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

نگاهی به مهمترین رویدادهای جهان در هفته ای که گذشت

هفته‌ای که گذشت، برگ سياه ديگری در تقويم نه تنها مردم غزه و فلسطينيان، بلکه تمامی وجدانهای بيدار، در همه جهان، حتی در اسرائيل نيز، به ثبت رسيد. بمباران مردم بيدفاع غزه، توسط جنگنده ها و بالگردهای اسرائيل، جز جنايت عليه بشريت و نسل کشی از فلسطينيان نام ديگری ندارد. استفاده از سلاحهای مرگبار در برابر مردمی که از زن و مرد، کوچک و بزرگ، هدف اين حمله قرار دارند، همانقدر جنايت است، که پرتاب موشک به شهرها ی کوچک و بزرگ اسرائيل.

 

هفته‌ای که گذشت، برگ سیاه دیگری در تقویم نه تنها مردم غزه و فلسطینیان، بلکه تمامی وجدانهای بیدار، در همه جهان، حتی در اسرائیل نیز، به ثبت رسید. بمباران مردم بیدفاع غزه، توسط جنگنده ها و بالگردهای اسرائیل، جز جنایت علیه بشریت، و نسل کشی از فلسطینیان نام دیگری ندارد. استفاده از سلاحهای مرگبار در برابر مردمی که از زن و مرد، کوچک و بزرگ، هدف این حمله قرار دارند، همانقدر جنایت است، که پرتاب موشک به  شهرها ی کوچک و بزرگ اسرائیل. هر دو این اعمال از نگاه صلح و بشر دوستی، محکوم اند. بهانه ای که موجب این موج جدید کشتارها شد، قتل فجیع سه نوجوان یهودی و در تداوم آن نیز، یک نوجوان فلسطینی بود، که توسط نیروهای معینی از هر دو سو، با استفاده از فاکتور مذهب و نقش مخرب آن در هر دو جامعه یهودی و فلسطینی، با آگاهی کامل از پیامدهای این قتلها، صورت گرفتند. هم نتانیاهو و هم رهبران حماس، بخوبی بر این امر وقوف داشتند که اگر بر فراز آسمان تل آویو، سپر ضد موشکی عمل می کند، اما در غزه، چنین سپری وجود ندارد، و قطعا کشتار و ویرانی فراوان، به همراه خواهد داشت. اگر جامعه بشری و افکار عمومی جهان، بتوانند رهبران اسرائیل ، بویژه آمرین و عاملین این کشتارها را در دادگاهی بین‌المللی، محاکمه کنند، مردم فلسطین و نوار غزه نیز، باید رهبران حماس را بخاطر استفاده از ابزار «زندگی هزاران انسان»، در پیشبرد سیاستهای‌‌شان، به دادگاه کشانده و به عنوان متهم، پشت میز محاکمه بنشانند. قطعا پس از مدتی، این کشتارها و ویرانی‌ها، متوقف خواهند شد، اما تا زمانی که روشنفکران و وجدان‌های بیدار، چه در اسرائیل و چه در غزه، در برابر حامیان جنگ و استفاده از مذهب و باورهای مذهبی مردم از جانب نیروهای افراطی، سکوت کنند، جنایاتی از اینگونه را پایانی نخواهد بود.

تدوام جنگ در عراق، با بحران سیاسی عمیق در بغداد، همراه گردید. سخنان نوری مالکی در رابطه با دولت اقلیم کردستان عراق، موجب خروج وزرای کرد و دیگر مقامات کرد عراق، از دولت و دستگاه حکومتی نوری مالکی، گشت. هرچند اخبار و اطلاعات در مورد جنگها در مناطق مختلف عراق، که در دسترس افکار عمومی جهان قرار می گیرند، به شدت ضد و نقیض‌اند، اما از میان همین اخبار نیز می توان برخی روندها را مشاهده کرد. آیا نوری مالکی جای خود را به احمد چلبی، و یا یک «چلبی نوین»، واگذار خواهد کرد؟ آیا کردها در قاموس دولت اقلیم، در صورت کناره گیری نوری مالکی، و شکلگیری دولت احتمالی «تفاهم ملی» در عراق، همچنان در اعلام استقلال پافشاری خواهند کرد؟ با توجه به امکان استخراج و فروش نفت از جانب دولت اقلیم، آیا «کرکوک»،‌ موضوع تنش میان دولت مرکزی از یکسو و دولت اقلیم از سوی دیگر، نخواهد بود؟ و در نهایت موردی که منشاء آن سیاست بغایت ویرانگر و دشمن‌زای هم آمریکا و هم ۶۰ درصد شیعه حاکم بر عراق است، مبنی بر وجود «ورود ممنوع» در برابر بازماندگان حزب بعث به عرصه سیاست و دستگاه دولتی عراق. آیا برای اقلیت سنی، در قاموس نمایندگان سیاسی‌اش، جائی در دولت احتمالی تفاهم ملی، در نظر گرفته خواهد شد؟ آینده عراق و وضعیت منطقه ما در گرو پاسخ همه بازیگران داخلی و خارجی صحنه سیاست در عراق، به این پرسشها قرار دارند. بنا بر گزارشهائی از بغداد، هفته گذشته، نزدیک به ۲۵۰ نفر از زندانیان سنی در بغداد، اعدام شده‌اند. تداوم چنین برخوردهای خشونت‌بار و خشونت‌زا، هرگز زمینه را برای ایجاد دولت تفاهم ملی در عراق آماده نخواهند کرد.

در هفته‌ای که گذشت، جنگ داخلی در شرق اکرائین با شدت هرچه تمامتر ادامه داشت. بمباران شهرهای مناطق دانتسک و لوگانسک، از زمین و هوا، توسط ارتش اکرائین، تاکنون صدها کشته، هزاران زخمی و دهها هزار آواره از شهرها و روستاها، در این مناطق را به همراه داشته اند. تلاشهای بسیاری از جانب آلمان، فرانسه و روسیه، برای اعلام آتش بس و نشاندن طرفین، پشت میز مذاکره، صورت گرفته‌اند که تا کنون همگی به دلیل مخالفت کیف، با شکست مواجه شده اند. تنها در هفته گذشته بود که گروه بزرگی از نمایندگان رسانه‌های گروهی بین‌المللی، توانستند از مناطق مرزی روسیه با اکرائین دیدار کرده و به دنبال شرح وقایع از دهان آوارگان، در انتقال فجایع انسانی در شهرها و روستاهای درگیر در جنگ، گزارشاتی تهیه و در اختیار رسانه ها و افکار عمومی در جهان، قرار دهند.

چگونگی اعلام نتایج انتخابات در افغانستان، همچنان در صدر اخبار این کشور، قرار دارند. در همین رابطه، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، دیروز به افغانستان سفر کرد و در نهایت توانست عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی‌احمدزی را پشت میز مذاکره بنشاند. به دنبال این مذاکرات بود که اعلام شد، کلیه آرای شمارش شده با نظارت کامل هر دو طرف، بازشماری خواهند شد. تا قبل از اعلام این توافق، قرار بود که در تاریخ اول مرداد ( ۲۳ ژوئیه)، نتایج نهائی شمارش آرا، رسما اعلام گردند؛ اما با توجه به مذاکرات و توافق صورت گرفته، احتمال تعویق نتایج آرا، و یا به دیگر سخن، اعلام نتایج تقسیم قدرت و مقامهای کشوری و لشکری در کابل، به تعویق بیانجامد.

تاریخ انتشار : ۲۲ تیر, ۱۳۹۳ ۴:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک