سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

نگاه افراد به استدلالات دیگران‌

هر چند که بسیاری از انسانها بر این تصوراند که موجودات منطقی هستند و اینکه پشت سر استدلالاتشان دلایلی وجود داردکه خوب راجع به آن فکر شده، اما آزمایشات شناختی‌ بسیاری نشان می‌دهد که ضرورتا اینطور نیست.

نتیجه تحقیقاتی مطرح میکند که انسانها به موجودی منطقی تبدیل میشوند اگر  نظراتشان از زبان دیگران مطرح شود.

هر چند که بسیاری از انسانها بر این تصوراند که موجودات منطقی هستند و اینکه پشت سر استدلالاتشان دلایلی وجود داردکه خوب راجع به آن فکر شده، اما آزمایشات شناختی‌ بسیاری نشان می‌دهد که ضرورتا اینطور نیست.ما تصمیمات اشتباه بسیار و انتخاب نادرست زیادی را بر اساس خطاهای منطقی آشکاری رقم میزنیم، و سپس با استفاده از استدلالاتی ضعیف به دفاع از آن می‌پردازیم.انسان دارای سیستم تفکر ی نقادنه‌ای است که میتواند ادعا ها و نظرات را مورد بررسی قرار دهد، اما مشکل اینجاست که این سیستم به گفته متخصصان  گاهی‌ اوقات مشغول است و در غالب موارد تنبل.

اما تحقیقاتی جدید مطرح می‌کند که شاید در این استفاده نادرست مداوم از برهان، استثنایی‌ وجود داشته باشد: ما احتمال دارد که که در ارزیابی استدلال خود از برخورد نقادانه استفاده کنیم اگر فریب بخوریم و فکر کنیم که آنها پیشنهاد فرد دیگری است.

متخصص مسائل شناختی‌ Emmanuel Trouche و همکارانش این را انتخاب تنبل مابانه استدلال “the selective laziness of reasoning” می‌نامند که در چارچوب نتیجه مطالعه‌شان در مجله Cognitive Science به چاپ رسیده است.برای انجام تحقیقات در این مورد، محققان از داوطلبان خواستند  تا در مورد مسئله ای استدلالی ، نظرات خود را در نظر بگیرند،  و سپس از آنها خواسته شد تا استدلال دیگران را نیز در مورد همان مسئله مورد ارزیابی قرار دهند .

در ابتدا شرکت کنندگان پاسخ خودشان را به هر سوال مشخص کردند و استدلال مربوط به هر پاسخ را هم توضیح دادند.سپس، به آنها مجموعه ای از استدلالات نشان داده شد که توسط دیگر شرکت کنندگان مطرح شده بود و از آنها خواسته شد تا آنها را ارزیابی کنند.اما پنهان از آنها ، و در برخی موارد استدلال خود آنها به نام استدلال فرد دیگری نشان داده شد.

شاید این سوال به ذهن بیاید که چطور ممکن است که آنها پاسخ خودشان را فراموش کرده باشند.این نکته ارتباط دارد با مشکل دیگری که انسان از آن رنج میبرد، مشکلی بنام کوری انتخاب(choice blindness).انسان گرایش دارد به بیخبر بودن از انتخاب و ترجیحات خود، حتی در ساده‌ترین موارد.

برای مثال ، در آزمایشی‌ دیگر افراد باید انتخاب میکردند که در میان عکسهای مختلف چه کسی‌ را جذاب تر می‌بینند.سپس به آنها همان مجموعه عکسها نشان داده شد و از آنها خواسته شد تا توضیح دهند چرا فکر میکنند یکی‌ از افراد در عکسها جذابتر از دیگران است.گاهی‌ اوقات محققان واقعا عکسهای قبلا نشان داده را را عوض کردند.با این حال شرکت کنند گان ادامه دادند به توضیح دلایل ظاهراً منطقی انتخابی، که حتی متعلق به آنها نبود، مثلا گفتن اینکه من رنگ بلوند را ترجیح می‌دهم در حالی‌ که واقعا یک سبزه‌ را انتخاب کرده بودند.

در آزمایش دیگر نیز ۵۰ درصد از افراد فریب خورده و متوجه نشدند که استدلالشان تغییر کرده بود. آنها در عرض چند دقیقه فراموش کردند که استدلالی که مطرح کرده بودند چه بود.

به گفته Hugo Mercier ، یکی از محققان مرکز علوم شناختی‌ در سوئیس ،ما از آزمایش پیشین مربوط به کوری انتخاب می‌دا نستیم که شرکت کنندگان را به چه نحو و براحتی میتوان فریب داد.با این حال،تصور ما این بود که به هنگام بیان استدلالات، شاید افراد بیشتری متوجه تغییرات بشوند.

در میان این افراد بیش از نیمی تا آن حد پیش رفتند که استدلالی را که خود انتخاب و مطرح کرده بودند را ردّ کردند.جالب اینکه در بیشتر مو ارد، این افراد استدلال خود در رابطه با پاسخهای اشتباه را ردّ کردند تا استدلال مرتبط به پاسخهای درست را.به عبارت دیگر آنها در کشف برهان معیوب پشت پاسخ اشتباه بهتر عمل کردند.

به گفته محققان، این نشان می‌دهد که مردم نسبت به برهان دیگران نقادتر هستند تا در برخورد با استدلال خودشان، بدون اینکه در کل فردی نقاد به حساب بیایند.

این در جای خودعجیب نیست که عموم مردم با نگا هی نقادانه تر به استدلالات دیگران نگاه میکنند، چرا که نظرات دیگران میتواند اطلاعات گمراه کننده به همراه داشته باشد.اما چرا افراد در مورد خودشان از این استاندارد استفاده نمیکنند؟در واقع به گفته محققان این تنبلی در مورد استدلال شخصی‌ چندان بد هم نیست.شاید اینطور باشد که ما غألبا به منظور شروع بحث با ساده‌ترین برهان کار را شروع می‌کنیم تا به خودمان زحمت  زیاد وارد نشود.این کار در سختی محاسبه بهترین راه برای اقناع مخا طبان میزانی از صرف جو یی به همراه میاورد، و اگر در ادامه، برهان ما به نظر ناکارآمد برسد، معایبش در کشاکش مباحثه مورد بررسی قرار میگیرد.

 اما چگونه میتواند از دام برهان معیوب خود دوری جست؟ بهترین راه قرار گرفتن در مقابل استدلال متقابل میباشد، و بدین طریق رد وبدل کردن استدلال با دیگران.مخصوصا با آنهایی که با ما موافق نیستند.

 

https://www.braindecoder.com/we-are-more-logical-when-evaluting-other-pe…

تاریخ انتشار : ۳ اسفند, ۱۳۹۴ ۱۰:۱۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟