سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۸:۰۹

چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۰۹

نگاە حکومت ایران، بە تحولات منطقە، قبل از اینکە سیاسی باشد، امنیتی است

اما شاید بتوان گفت کە در میان علل مختلف پیشوازی جمهوری اسلامی از انقلابات منطقە، امر تقابل با غرب عامل تعیین کنندە، و در این مجموعە عنصر امنیتی یعنی حفظ امنیت نظام، عنصر مرکزی تر. فاکت مشخص نیز در این مورد سخنان خامنەای می باشد کە در برشمردن چهار علت این قیامها، سە مورد آن را بە دشمنی با غرب خلاصەکرد.

تحولات کشورهای عربی و منافع قدرتهای بزرگ جهانی و منطقەای در آیندە این کشورها از جملە دغدغەهای موجود در جهان سیاست می باشد. غرب چنانکە می دانیم ابتدا در مقابل این قیامها ایستاد، اما بعد راە مصالحە و همکاری با آنها را در پیش گرفت. علت نیز معلوم بود: ترس از جنگ داخلی در این کشورها کە بە قدرت گیری جریانات تندرو اسلامی و نهایتا قوی شدن پایەهای نفوذ جمهوری اسلامی در میان مردم این کشورها منتهی می شد. همراهی با این جنبشها این امید را در دل غرب تقویت کرد کە بتواند با تاثیرگذاری همگرایانە، نهایتا خود را بە عنصری محبوب در یان مردم این کشورها تبدیل کند و از این طریق جمهوری اسلامی را بە عقب براند. و در ادامە چنین استراتژی ای بود کە ماشین عظیم مالی، سیاسی و گاها نظامی غرب بە حرکت درآمد.

 از طرف دیگر جمهوری اسلامی نیز بە پیشواز این خیزشها رفت، زیرا شکست دیکتاتوریهای متمایل بە غرب در این کشورها بمنزلە آزادسازی نیروهای اسلامی و بدین طریق گسترش نفوذ اسلامیها در سیاست و قدرت سیاسی در منطقە بود، و از طرف دیگر بمنزلە شکست غرب و بخصوص تضعیف موقعیت اسراییل در کل منطقە. برای جمهوری اسلامی، بهار عربی می توانست و می تواند تکمیل کنندە پروژەای باشد کە با سرنگونی دولت بعث در عراق و طالبان در افغانستان آغاز شد.

اما تحولات و حوادث آیندە نشان دادند کە برای هر دو طرف، یعنی چە غرب و چە جمهوری اسلامی معادلە بە این سادگی نیست کە ظاهرا خود را می نمایاند. یعنی نە غرب خودبخود با این همراهیها می تواند بە عامل تعیین کنندە در سیاست آتی این کشورها تبدیل شود، و نە شکست دیکتاتوریها در این کشورها خودبخود بمنزلە تقویت جمهوری اسلامی است. دلایل نیز می توانند چنین باشند: آزاد سازی نیروهای اسلامی و نیز نفرت از سیاستهای اسراییل کە بعد از این در سیاست گذاری این کشورها بە نوعی خود را نشان خواهند داد، بمنزلە تضعیف غرب هست، و از طرفی نوع نگاە این جنبشها بە امر دمکراسی و فاصلە گیری از مدل دولتی جمهوری اسلامی، بمنزلە تضعیف جمهوری اسلامی در میان آنان خواهد بود. در واقع برندە این خیزشها در نهایت مردم خود این کشورها خواهند بود و نە غرب یا جمهوری اسلامی.

اما شاید بتوان گفت کە در میان علل مختلف پیشوازی جمهوری اسلامی از انقلابات منطقە، امر تقابل با غرب عامل تعیین کنندە و در این مجموعە عنصر امنیتی یعنی حفظ امنیت نظام، عنصر مرکزی تر. فاکت مشخص نیز در این مورد سخنان خامنەای می باشد کە در برشمردن چهار علت این قیامها، سە مورد آن را بە دشمنی با غرب خلاصەکرد. این نشان می دهد کە برای خامنەای بعنوان رهبر نظام، اصل مسئلە در تعیین سیاست در منطقە حفظ موقعیت امنیتی نظام می باشد، و از این گذر هر حرکتی کە بە این هدف کمک کند، مورد تایید می باشد.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۳۰ شهریور, ۱۳۹۰ ۶:۳۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه ‌ی بیش از ۱۵۰ زندانی سیاسی سابق در مخالفت با شروع مجدد جنگ

عرفان شکورزاده، دانشجوی ۲۹ سالهٔ مهندسی هوافضا، به اتهام «جاسوسی» اعدام شد

پیامد سازوکار «جابه‌جایی عامدانه»؛ هنری در پنهان‌سازی ریشه‌های خشونت

آن زن چگونه رادیکال شد و به راه افراط افتاد

ایران حریف آمریکا نیست! پس چرا واشنگتن آن را شکست نداده است؟

ترامپ و پهلوی؛ آناتومی یک پیوند ابزاری