شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۷

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۷

باور، و یا انتخاب
صلاح جنگ ویرانی‌ست، نه آبادی میراثش نابودی خاطره‌اش اندوه و درد نوزادش کوچ و دربه‌دری ... دل‌دادهٔ صلح باشیم از صلح در آید پیروزی
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

همین فردا هم خیلی دیر است!

حل بحرانهای درون جامعه ایران در گرو پیشنهاد چند وزیر و وکیل عاقل و خوب و در گرو حل مناسبات جناحهای سیاسی درون حاکمیت نیست، بلکه در گرو حل درخواستهای انباشته شده مردم ایران است که ریشه ٣٤ ساله دارد. چرخه تولید صنعتی از نفس افتاده است، کشاورزی کشور نابود شده است.علیرغم درآمد بسیار زیاد از فروش نفت که به دلیل ازدیاد مقطعی قیمت آن صورت گرفت، میلیاردها بدهی به بانک جهانی را دیگر کسی انکار نمی کند.


مراسم تحلیف یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران انجام شد و در پایان آن اسامی وزرای پیشنهادی او نیز اعلام شدند. اعضای کابینه دولت آقای حسن روحانی، پس از تصویب اعتبار نامه های آنان توسط مجلس شورای اسلامی، آغاز بکار خواهند کرد. گفتنی است که مدت کوتاهی بعد از انتخابات، گمانه زنی ها در مورد وزرا، معاونان و مشاوران دولت جدید آغاز شد که اغلب این گمانه زنی ها، هدایت شده از مکانهای خاصی بودند که نقش کمیته های فشار را بازی می کنند.

در کشور ما دردها و آرزوهای انباشته شده تاریخی مردم در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ فرصت بروز پیدا کردند که غالباً در راهپیماییها و تظاهرات روز های انقلاب، در شعارهای مردم تجلی مینمودند. اما از همان آغاز استقرار جمهوری اسلامی ایران تا به امروز، که ۳۴ سال از آن شور و شعف و آرزوها می گذرد، مسئولان “نظام” جز با فرصت سوزیها، خیالبافیها و ارائه برنامه های ناکارآمد و ضد منافع ملی، هیچ پاسخ مناسبی برای تقاضاهای بدیهی مردم نداشته اند و همواره دست رد به درخواستهای رو به تزاید عادلانه مردم این کشور زده اند و تا به امروز قادر به ارائه راه حل برونرفت کشور از بحرانهای مالی، سیاسی و حقوقی که خود مسبب آنها هستند نشده اند، بلکه در مقابل درخواستهای به حق مردم، جز تحقیر و توهین و خشونت هر چه بیشتر، پاسخی نداده اند.

در حالی که ما هم میتوانستیم از تاریخ بیاموزیم و از فرصتها استفاده کنیم: انتخابات دموکراتیکی متکی به آرای مردم داشته باشیم، زنان و مردان برابرحقوق، حضور احزاب، مطبوعات آزاد، رعایت حقوق شهروندی، و اقوام و اقلیتهای دینی بدون ترس از دخالتهای دولتی داشته باشیم. نودینی و بیدینی، بازگشت از دینی به دین دیگر جرم نباشد. سایه سیاست بر امور عقیدتی مردم سنگینی نداشته باشد. حوزه دین از نهاد دولت و سیاستگذاری تفکیک شده باشد. رابطه کشور ما با همسایه ها بر اساس احترام متقابل باشد، سیاستمداران کشورها، از سیاستمداران کشور ما، افراد یاوه گو و پریشان احوال در خاطره خود نداشته باشند. با دنیا سر جنگ نمی داشتیم، پرچم سوزی، زنده باد و مرده باد علیه دیگر کشورها بر پا نمی کردیم. قانونگرایی و حرمت به آن تبلیغ می شد. میلیونها ایرانی راه مهاجرت پیش نمی گرفتند یا  رغبت بازگشت آنان به کشورشان بدون اما و اگر فراهم می شد و این اعتماد بوجود می آمد تا از سرمایه ایرانیان خارج کشور که به ۵۰۰ هزار میلیارد دلار بالغ می شود، در آبادانی کشور استفاده بهینه صورت گیرد. احزاب سیاسی بر اساس سهم و وزن خود در اداره امور کشور سهیم می شدند. متخصصین و پژوهشگران در فراغت کافی تصمیم به چگونگی ترمیم و نوسازی زیرساختهای ویران شده کشور می نمودند و هزینه اداره کشور را از شرایط تولید تک محصولی نجات می دادند. تراز صادرات و واردات را عادلانه برنامه ریزی می کردند. برای کمتر کردن حجم بدهیهای ایران به بانک جهانی و دیگر موسسات بین الملللی راه برونرفت ارائه می داند. دخالت در حریم خصوصی مردم به هر بهانه و هر شکل ممنوع می گردید و دفاع از حقوق شهروندی اهالی کشور مورد توجه جدی قرار می گرفتند. قانون حجاب و پوشش اجباری در کار نبود. بهداشت و درمان، حقوق کودکان، بیمه های همگانی، حقوق کار و بازنشستگی و از کارافتادگی تعریف می شدند. آموزش کودکان و نو جوانان اجباری می شد و مورد حمایت قرار می گرفت. از هنرمندان، چهره های ماندگار علم و سیاست پشتیبانی به عمل می آمد. به ورزش و توسعه امکانات ورزشی توجه جدی مبذول می شد. به نقش انرژی و به موقعیت کشور آفتاب خیز و بادخیز ایران توجه می گردید و برای بهره وری از انرژی غیر فسیلی سرمایه گذاری می گردید. سیاست حفاظت از منابع آبی، محیط زیست و کویر زدایی در کشور بطور جدی مورد توجه قرار می گرفت…

امروز همه آنهایی که از گوشه و کنار توصیه می کنند که نباید توقع زیادی از دولت جدید داشت و فشار زیادی به آن وارد آورد و از اینجا و آنجا تقاضای یک وزیر کشور خوب، یک وزیر ارشاد خوب و یک وزیر زن هم برای برخی پرنسیبها، در مطبوعات مطرح می کنند، بهتر است چشم بگشایند و ببینند که ما در قرن بیست و یکم هستیم و دو دانگی هم از آن گذشته است. حل بحرانهای درون جامعه ایران در گرو پیشنهاد چند وزیر و وکیل عاقل و خوب و در گرو حل مناسبات جناحهای سیاسی درون حاکمیت نیست، بلکه در گرو حل درخواستهای انباشته شده مردم ایران است که ریشه ۳۴ ساله دارد. چرخه تولید صنعتی از نفس افتاده است، کشاورزی کشور نابود شده است.علیرغم درآمد بسیار زیاد از فروش نفت که به دلیل ازدیاد مقطعی قیمت آن صورت گرفت، میلیاردها بدهی به بانک جهانی را دیگر کسی انکار نمی کند. ارزش پول ملی به نابودی گرایید، معاملات کلان در کشور بر اساس ارز خارجی “دلار” و “ایرو” و دیگر ارزها انجام می گیرد. ظاهرا آشکار شدن این مناسبت دیگر قبحی هم ندارد و دولتمدارانی که زمانی نقش اقتصاد را نفی می کردند، امروز شام و ناهار و خرج و برج دید و بازدیدهایشان را با ارز خارجی محاسبه می کنند.

ایران کشور بحرانها است و تاکید می کنم که بدون حضور احزاب، مطبوعات آزاد، تشکلهای صنفی و مدنی و بدون یک انتخابات دموکراتیک با نظارت بین المللی، کشور ما از فشارهای سنگین این همه بحران انباشته شده داخلی و خارجی کمر راست نخواهد کرد. بازسازی همه این مناسبت تخریب شده و از کار افتاده نیر با حضور ولایت فقیه امکانپذیر نخواهد بود و هر روز که این ضرورت مهم به تاخیر می افتد، بازگشایی گره تاریخی آن هم مشکلتر و پرهزینه تر خواهد بود. بی شک همین فردا هم خیلی دیر خواهد بود.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد, ۱۳۹۲ ۹:۱۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

باور، و یا انتخاب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا