شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۲

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۲

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

واقعیتها نیرومندتر از فریب

افزایش اعتراضات کارگری و چشم انداز گسترش شتابان این اعتراضات بدلیل بیکاری و فقر، و آمادگی روز افزون زحمتکشان برای به میدان آمدن و مبارزه کردن برای تغییر شرایط بی اندازه دشوارشان و حضور جنبش نیرومندی که در بهار سال گذشته از دل پیکارهای صد سالۀ مردمی بروز یافت، همه و همه حکایت از آن دارند که جامعه ایران سال پر تب و تابی را در پیش روی دارد. سالی که ای بسا به یک سال تاریخی سرنوشت ساز در کشور تبدیل شود.

هر روز که می گذرد بحران اقتصادی شدیدتر، حکومت از مهار آن در مانده تر، اعتراضات اجتماعی گسترده تر و نگرانی از سرانجام کار در جامعه بیشتر و بیشتر می شود. تنها در طول دو سه هفته اخیر، و درست پس از اظهارات احمدی نژاد مبنی بر کاهش نرخ بیکاری و رساندن آمار بیکاری به سطح پنج درصد، هزاران نفر دیگر از کارگران و کارکنان موسسا ت مختلف به دلایل گوناگون از کار اخراج شدند، و تعداد دیگری از واحدهای تولیدی و خدماتی، از جمله بزرگترین کارخانه نوشابه سازی خاورمیانه در خرمشهر، ورشکست یا دچار رکود گردیدند. این رخدادهای پرشتاب مانند همیشه موجب یک رشته از اعتصابات و اعتراضات کارگری دیگر در نقاط مختلف کشور شدند. اما این بار نیز واکنش حکومت نسبت به این رخدادها کماکان مانند همیشه عبارت بود از انکار واقعیتها، تهدید و سرکوبهای بیشتر و دادن وعدههای توخالی دیگر. اما اگر احمدی نژاد دیروز می توانست با انتقاد از سیاستهای اصلاح طلبان و دادن وعدههائی مانند آوردن پول نفت بر سر سفره تهیدستان، ایجاد عدالت و وعده هائی از این دست آنها را دچار توهم کند و آرا و حمایت عدهای از آنها را جلب کند، با کارنامهای که او در این شش سال از خود بجا گذاشته است دیگر شانسی برای این کار ندارد. امروز دیگر نه کسی فریب وعده و وعیدهای احمدی نژاد را می خورد، نه انکار بحرانهای متعدد امکانپذیر است و نه گرسنگی جایی برای ترسیدن و جازدن در مقابل سرکوب و تهدیدات باقی گذاشته است. برغم تظاهر احمدی نژاد و ولی فقیه به بسامان و عالی بودن همه چیز در کشور و انکار بحرانهای متعددی که تمام تاروپود جامعه ایران و حکومت را در برگرفته و کشور و مردم را در معرض خطرات و تهدیدات جدی قرار داده است، اما وخامت و دامنه بحران به حدی است که موجب نگرانی شدید و تشدید تضادها و اختلافات جناحهای مختلف حکومت گردیده و آنها را بیش از پیش به تقلا و تکاپو برای خلاصی از وضعیت بحرانی موجود انداخته است.

افزایش اعتراضات کارگری و چشم انداز گسترش شتابان این اعتراضات بدلیل بیکاری و فقر، و آمادگی روز افزون زحمتکشان برای به میدان آمدن و مبارزه کردن برای تغییر شرایط بی اندازه دشوارشان و حضور جنبش نیرومندی که در بهار سال گذشته از دل پیکارهای صد سالۀ مردمی بروز یافت، همه و همه حکایت از آن دارند که جامعه ایران سال پر تب و تابی را در پیش روی دارد. سالی که ای بسا به یک سال تاریخی سرنوشت ساز در کشور تبدیل شود. وجود این وضعیت رژیم کودتا را دچار کابوس و هراس و سران رژیم را سراسیمه کرده است. بهمین دلیل آنها با تمام توان خود می کوشند بهر وسیلهای مانع گسترش اعتراضات کارگری و اجتماعی شده و از برقراری و گسترش ارتباط جنبش کارگری و سایر جنبشهای اجتماعی با یکدیگر و جنبش سبز جلوگیری کنند. زیرا آنها در حال حاضر فنای خویش را در گسترش، تعمیق و قدرتمند شدن بیشر این جنبش می بینند.

در اثنای این تحولات پرشتاب، مخالفت با قانون هدفمند کردن یارانه ها می تواند به یکی از عرصه های مهم مبارزات مردم در آیندۀ نزدیک تبدیل گردد. بسیاری از نیروها، قانون هدفمند کردن یارانه ها را ترفندی برای حذف یارانهها، افزایش قیمت کالاهای اساسی و تامین کسر بودجه کلان دولت کودتا می دانند. کشاکش بر سر نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بین طرفداران و مخالفین دولت در مجلس و در حکومت همچنان ادامه دارد. گرچه هنوز در مورد کم و کیف توافقات بهعمل آمده میان دولت و مخالفان موضع دولت در مجلس اظهارات ضد و نقیضی منتشر شده، اما از خلال این اطلاعات می شود فهمید که خامنهای جانب احمدی نژاد را گرفته است. از خلال بحثهای مجلس، که مضمون پارهای از آنها بطور جسته گریخته پخش گردیده، مشخص شد که از نظر دولت این طرح فعلا تنها برنامه، راهکار و امید آخر آن برای مهاراوضاع است. از طرفی دیگر آشکار شد که خامنهای دراین کشمکش با حمایت از موضع و برنامه دولت و با سنگ روی یخ کردن نمایندگان مخالف درخواست احمدی نژاد، اگر خودش یک طرف اصلی قضیه نباشد همچنان ترجیح می دهد در کنار افراطیون قرار داشته باشد. عطف به ارزیابی عده زیادی از کارشناسان، مبنی بر این که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بطور کلی حتی به صورتی که در مجلس تصویب شد منجر به رکود بیشتر تولید، بیکاری و گسترش بحران اقتصادی و اعتراضات اجتماعی خواهد شد، تردید زیادی باقی نمی ماند که اگر این جریان مهلت بیشتری پیدا کند برای حفظ قدرت خودش حتی برای مدت کوتاهی می تواند چنان خسارات سنگین دیگری بر کشور و مردم وارد کند که جبران آنها چند نسل طول بکشد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد بی تردید آن دسته از کرسی نشینان مجلس نیز که برغم مخالفت شان تحت هر بهانه و به هر انگیزهای تسلیم امر و اراده رهبر شوند نیز باید در آینده در مقابل اعمالشان به مردم پاسخگو باشند.

حمایت خامنهای از دولت، در جریان درگیریهای مربوط به قانون هدفمند کردن یارانه ها و عقب نشینی مجلس از مصوبه خود، آشکارا اطاعت مجلس کنونی از خامنه ای را تا حد مجلسی فرمایشی نشان داد. لاریجانی و توکلی که استقامت بر مخالفتشان با طرح احمدی نژاد می توانست به تعدیل آن طرح بیانجامد، پس از حمایت خامنه ای از آن، عقب نشینی را بر مقاومت وتعرض ترجیح دادند.

ولی فقیه نیز برغم تمام تلاشهایی که از جانب مخالفان احمدی نژاد برای جدا کردن او از احمدی نژاد انجام می گیرد، همچنان ترجیح می دهد برای حفظ قدرت و تن ندادن به عقب نشینی در کنار احمد ی نژاد و پاسداران باقی بماند.

مقاومت سرسختانه خامنهای در مقابل واقعیات امروز جامعه و حمایت او از سیاستهای شکست خورده اقتصادی، اجتماعی و خارجی دولت و موضعگیری جانبدارانه اش از نظر دولت نسبت به قانون هدفمند کردن یارانه ها، برغم خطراتی که در اثر اجرای این طرح کشور را تهدید می کند و ترجیح دادن وضع موجود بر عقب نشینی در مقابل مردم، نمی تواند مدت طولانی دوام بیاورد و سرانجام جنبش مردم و ادامه بحران، حاکمیت را از پای در خواهد آورد. اما در لحظه حاضر که مشخص شده است حکومت نه برنامه کارآمدی برای مهار بحرانها را دارد و نه حاضر است در مقابل جنبش مردم تسلیم شود، و بر عکس می خواهد به هر قیمت قدرت و سلطه نامشروع و زیانبارش را بر مردم حفظ نماید، سؤال روز این است که چگونه می توان زمان و ضایعات این وضع را به حداقل ممکن رساند و همزمان شرایط را برای تغییرات دمکراتیک اساسی در جامعه آماده کرد.

با توجه به حقایق موجود بنظر می رسد مهمترین عاملی که می تواند به خلاص شدن سریعتر مردم از این بحرانها و استبداد کمک کند، گسترش پایگاه اجتماعی جنبش سبز از طریق جلب هر چه بیشتر زحمتکشان به فعالیت و مشارکت فعالانه آنها در جنبش است.

تاریخ انتشار : ۲۹ فروردین, ۱۳۸۹ ۴:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک