دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۸

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۸

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

واکاوی چگونگی مهندسی انتخابات در ایران

اتحاد دمكراسی خواهان ایران بر این باور است که ... به دلیل وجود نظارت استصوابی و نبود امكان نظارت كاندیداها بر صندوقهای رای و همچنین نبود امكان نظارت ملی و بین المللی بر انتخابات، برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه ناممکن است. به همین دلیل از شركت در نمایش انتخاباتی خودداری می کند و افشای این بازی را وظیفه همه نیروهای خواهان ایرانی آباد و آزاد و دمكراتیك می داند.

 چهارسال پس از انتخابات ۸۸ و اعتراض عمومی به تقلب انتخاباتی، بار دیگرهیاهوی نمایش انتخاباتی در کشور طنین افکنده است.

اتحاد دمکراسی خواهان ایران که از شرکت در بسیاری از انتخابات های گذشته به دور مانده بود، این بار نیز از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری خوددادری می کند. تجربه نشان داده است که تصمیم در مورد رئیس جمهور آینده ایران نه درصندوقهای رای بلکه در اتاقهای دربسته گرفته می شود.

برای روشن شدن روند تعیین رئیس جمهور، واکاوی روند انتخابات های گذشته لازم است.

تا پایان جنگ و انتقال رهبری، رئیس جمهور بر مبنای اجماع گردانندگان حاکمیت تعیین می شد؛ به طوری که پیش از رای گیری، همگان می دانستند چه کسی انتخاب خواهد شد. دلیل وجود این آگاهی نفوذ بسیار زیاد جریان غالب حاکمیت در میان توده های مردم و همچنین همراهی و همرایی اصلاح طلبان حکومتی با آن بود. پس از پایان جنگ و تقسیم قدرت نیز اراده حاکمیت به انتخاب آقای رفسنجانی قرار گرفت.

با پایان ۸ سال ریاست جمهوری آقای رفسنجانی، گسترش جنگ قدرت در بالا و فاصله گرفتن اصلاح طلبان درون -حکومتی با جریان غالب حاکمیت، نخستین کوششها در جهت مهندسی انتخابات آغاز شد. نمونه های این تلاشها، چنان که در ادامه این بحث خواهیم گفت، در روزهای قبل از اعلام نامزدی سیدمحمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری دیده می شد.

حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در روند این مهندسی ابزاری متعدد را در دست دارد. این ابزارها عبارت اند از:

۱. رسانه های همگانی، که تریبونهای نماز جمعه، نطقهای مجلسیان و سخنرانان مساجد و تکایا و … را در بر می گیرد. حاکمیت به کار گرفتن این ابزارهای فشار برای جلوگیری از کاندیداشدن نیروهای نادلخواه را پیش از ثبت نام انتخاباتی آغاز می کند. تخریب شخصیت، استفاده از شنودها، افشای پرونده های از پیش ساخته و توهین و افترا و … ابزار اعمال فشارهای روحی و روانی برای جلوگیری از نامزدی این گونه نیروها در انتخابات اند.

۲. در مرحله دوم، درصورت سماجت نامزدهایی از این دست، ابزار رد صلاحیت در دو مرحله (وزارت کشور وشورای نگهبان) به کار می افتد.

۳. در صورتی که کاندیدای نادلخواه به هر دلیل از این مراحل گذر کرد، مرحله پر کردن صندوقهای رای را به اجرا می گذارند و در آخرین مرحله نیز به فرض گذشتن فرد از خوانهای پیشین، شورای نگهبان مجاز است بخشی از صندوقها را باطل اعلام، و در صورت لزوم کل انتخابات را ملغی کند.

اما مهندسی انتخابات تحت تاثیر چند عامل متغیر قرارمی گیرد:

۱. نیاز به نمایش گسترده انتخاباتی برای نشان دادن اقتدار حاکمیت به ناراضیان داخلی و قدرتهای خارجی.

۲. حفظ تناسب میان جناحهای ناهمگن حاکمیت، به طوری که کل نظام دچار به هم ریختگی و فروپاشی نشود.

وجود پدیده مهندسی انتخابات به هیچ روبه معنی نبود جنگ قدرت درون حاکمیت و یا جنگ زرگری در بالا نیست؛ بلکه نبرد بیرحمانه قدرت در میان بالائیها واقعیتی انکار ناپذیر است.

در روند مهندسی انتخابات، از مدت ها پیش از شروع آن، درگیری و جدال میان جناحها اوج می گیرد و هریک از این جناحها می کوشد تا جایگاه خود را در درون حاکمیت تقویت کند و کاندیدای مناسب مرکز قدرت از کار در آید.

در آخرین لحظه ها و پس از مشخص شدن توازن نیروها و مجموعه عوامل درونی و بیرونی، تصمیم نهائی گرفته و به اجرا گذاشته می شود. گهگاه دیده شده است که در آخرین لحظات ناگهان تصمیم عوض می شود. چنان که در انتخابات سال ۸۴ ناگهان آقای احمدی نژاد به جای آقای قالیباف از صندوقهای رای بیرون آمد.

البته نظر مثبت مردم به این یا آن فرد نیز یکی و تنها یکی از عواملی است که تصمیم گیرندگان به آن توجه می کنند.

برای ارزیابی میزان موفق یا ناموفق بودن این مهندسان نگاهی به چند انتخابات پس از پایان جنگ می اندازیم:

۱. در انتخابات ۷۶ گردانندگان انتخابات که گمان می کردند برپایه مهندسی شان همه چیز بر وفق مراد است و با توجه به برنامه ریزی گسترده شان آقای ناطق نوری از صندوق بیرون خواهد آمد، ناگهان با پدیده نامترقبه ای مواجه شدند. سیل جمعیتی که برای ابراز نارضایتی خود از حاکمیت به سید محمدخاتمی رای دادند، به غافلگیری مهندسان انتخابات منجر شد. به این ترتیب آنان به ناگزیر کوشیدند به آخرین حربه موجود، یعنی ابطال انتخابات، دست بزنند؛ اما رهبری که عواقب این کار را خطرناکتر از روی کار آمدن خاتمی می دید با این درخواست موافقت نکرد.

۲. در سال ۸۴ برنامه ریزی ۸ ساله مهندسان با موفقیت انجام شد و آنان توانستند آقای احمدی نژاد را به ریاست جمهوری برسانند.

۳. مهندسی انتخابات در سال ۸۸ به اشکال مختلف تغییر نتیجه انتخابات را در معرض توجه خود قرار دادند که این اقدام به اعتراضات گسترده مردم منجر شد.

۴. مهندسی انتخابات سال ۹۲ – تا این لحظه – از همه ابزارهای تبلیغاتی و ترور شخصیت و پرونده سازی و رد صلاحیت استفاده کرده است؛ اما همه چیز حکایت از آن دارد که این مهندسی با وجود موفقیت نسبی در مرحله اول از همه دوره های پیش دشوارتر است.

اتحاد دمکراسی خواهان ایران بر این باور است که با توجه به آن چه پیش از این گفتیم و با یاداوری دیدگاه بازتاب یافته در بیانیه قبلی، مبنی بر این که به دلیل وجود نظارت استصوابی و نبود امکان نظارت کاندیداها بر صندوقهای رای و همچنین نبود امکان نظارت ملی و بین المللی بر انتخابات، برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه ناممکن است.

به همین دلیل از شرکت در نمایش انتخاباتی خودداری می کند و افشای این بازی را وظیفه همه نیروهای خواهان ایرانی آباد و آزاد و دمکراتیک می داند.

تاریخ انتشار : ۴ خرداد, ۱۳۹۲ ۳:۴۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس