با آغاز عملیات آزاد سازی موصل از چنگال گروه تروریستی داعش توسط ارتش عراق و الحشد الشعبی، رسانه ها و مطبوعات پادوی آل سعود ترفندهای خبیثانه ای را به کار گرفته و تلاش می کنند چنین القا کنند که این یک جنگ بین شیعه و سنی، و فارس ها و اعراب است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا- پایگاه ‘میدل ایست آنلاین’ به نقل از ‘عادل الجبیر’ وزیرخارجه عربستان با اعلام مخالفت با مشارکت الحشد الشعبی در عملیات آزادسازی شهر موصل این نیروها را متهم کرد که پس از آزادی موصل قصد دارند به جنایت های طایفه ای دست بزنند.
شبکه ‘العربیه’ نیز در همین راستا نوشت: داعش و حشدالشعبی دو روی یک سکه هستند؛ مردم سنی موصل بین ماندن در چنگ داعش و ترس از الحشد الشعبی باید یکی را انتخاب کنند.
با نگاهی به مطالب رسانه های سعودی و برخی رسانه های مزدور عربی می توان فهمید که آنها همچنان خط تخریب وجهه نیروهای داوطلب مردمی و ایجاد موج رعب و وحشت از این نیروها را در میان اهل سنت در پیش گرفته اند.
این شبکه ها القاء می کنند که تلاش امریکا برای نابودی داعش به هر وسیله ای ازجمله تقویت الحشد الشعبی بخشی از سیاست های اشتباه این کشور است، و این عربستان است که همواره تلاش کرده جنگ های طایفه ای درجهان اسلام را متوقف کند وهر چند از آزاد سازی مناطق تحت تصرف داعش استقبال می کند، اما پاسخ عراق به نگرانی ها وهشدارهای ما غیر مسئولانه است و موجب افزایش نگرانی همسایه ها می شود.
روزنامه سعودی ‘عکاظ’ چاپ عربستان نیز به نقل از آنچه منابع عراقی نامید، مدعی شد که الحشد الشعبی به صورت محرمانه در عملیات موصل حضور دارد و از نخست وزیر عراق خواسته است تا در روند تحقیقات و بازداشت هایی که به هنگام ورود به موصل از سوی الحشد الشعبی صورت می گیرد، دخالتی صورت نگیرد.
عکاظ به نقل از ‘زنون یونس’ کارشناس نظامی عراقی ادعا کرد که ۸۰ درصد از عناصر یگان طلایی و مبارزه با تروریسم ارتش عراق را ایرانی ها تشکیل می دهند و در حدود ۹۵ گروه در جنگ موصل مشارکت دارند که زیر نظر وزارت اطلاعات ایران هستند.
یونس نقش ایران را در عملیات موصل بیشتر ازنقش عراق دانست، و گفت که در اتاق عملیات موصل مشاوران ایرانی با مدیریت وزارت اطلاعات این کشور مشارکت دارند.
این اتهامات ناروا در حالیست که ایران همواره تاکید کرده است در کنار همه قشرها، همه پیروان مذاهب، قومیت ها و قبایل و گروه های مختلف عراقی که همواره و در طول تاریخ به طور مسالمت آمیز کنار یکدیگر زندگی کرده اند ایستاده و به آنان کمک می کند.
عکاظ در ادامه ادعاهایش افزود: پس ازعملیات موصل یک درگیری پیچیده طایفه ای و قومیتی بین کردها، اعراب سنی و شیعه شعله ور خواهد شد زیرا حشدالشعبی یک ارتش شبه ایرانی است.
این روزنامه سعودی ادعا کرد که کارشناسان پیش بینی کرده اند که در صورت ورود حشدالشعبی به موصل این نیروها به یک میلیون مهاجر در این شهر که از کمک های پزشکی و امدادرسانی بی بهره اند تعدی خواهد کرد، و همزمان با تخریب موصل یک فاجعه انسانی به راه خواهد انداخت.
گویا روزنامه سعودی فراموش کرده است که ایران به تقاضای دولت عراق در مبارزه با تروریسم با این کشور همکاری می کند و قصد دخالت در امور داخلی این کشور را ندارد و به تصمیمات دولت عراق به عنوان دولتی مستقل احترام می گذارد.
ایران از ابتدا به تمامیت ارضی وحاکمیت ملی کشور همسایه، عراق احترام گذاشته، به آن پایبند بوده است زیرا موصل بخشی ازخاک عراق است و سرنوشت آن و تصمیم گیری درباره آن به دولت این کشور مربوط می شود.
شبکه قطری ‘الجزیره’ در این زمینه به نقل از ‘ظافر العجمی’ مدیر اجرایی ‘گروه دیده بان خلیج’ (فارس) نوشت: با توجه به طمع ورزی ترکیه از یک سو و ایران از سوی دیگر آنچه باعث نگرانی است سرنوشت هویت عربی موصل است؛ بنابراین اعراب باید برهویت عربی این شهر اصرار داشته باشند.
حال آنکه ایران بارها اعلام کرده است از هرگونه مبارزه ای که دولت عراق بتواند علیه تروریست ها داشته باشد و آنان را از این کشور براند، دفاع می کند و تا پاکسازی کامل عراق و برقراری ثبات در این کشور در کنار ملت و دولت این کشور خواهد ماند.
الجزیره مدعی است: ‘یحیی السنبل’ رئیس مجلس عشایر عربی عراق نیز مشارکت الحشد الشعبی درعملیات موصل را موجب نگرانی دانسته و این گروه را به نقض حقوق بشر دردیالی، تکریت، جرف الصخر و فلوجه متهم کرده است.
شبکه ‘سی ان ان عربی’ که حامی عربستان است نیز در همین خط و مش خبری ضد ایرانی نوشت: ‘سلمان العوده’ مبلغ سعودی و نائب رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان به ریاست یوسف قرضاوی بر روی صفحه توئیتر خود نوشت: پایتخت های عربی واسلامی یکی پس از دیگری مباح می شوند و ما تماشاچی هستیم.
به نوشته سی ان ان ضاحی خلفان، نایب رئیس پلیس دبی نیز بر روی توئیتر ادعا کرد: نیروهای الحشد الشعبی به داعش هشدار داده است که موصل را ترک کند تا خود آن را اشغال نماید وبرادران اهل سنت آن را وادار به مهاجرت کند.
اما باید یقین داشت که نیروهای مردمی عراق یا همان حشدالشعبی یکی از تأثیرگذارترین نیروهای نظامی علیه داعش است که مختص به طایفه خاصی نیست، و همه طیف ها در آن حضور دارند وهرچند ساختار و بدنه نظامی آن را شیعیان عراق تشکیل می دهند، اما عشایر سنی از استان صلاح الدین، استان نینوا و استان الانبار و نیز کُردهای فیلی و مسیحیان عراقی نیز در آن حضور دارند.
از جمله دستاوردهای حشدالشعبی می توان به آزاد سازی جرف النصر، آزاد سازی آمرلی، آزاد سازی الضلوعیه، آزاد سازی بلد، آزاد سازی دیالی، آزادسازی الدور، آزاد سازی العلم، آزاد سازی ناحیه البغدادی و آزاد سازی تکریت اشاره کرد.
علی قره داغی، دبیر کل اتحادیه جهانی علمای مسلمان که یکی دیگر از پادوهای ال سعود است در صفحه توئیتر خود با انتشار یک عکس عاشورایی که روی یک تانک ارتش عراق نصب شده بود نوشت: آنها می گویند این یک جنگ طایفه ای نیست در حالیکه بر روی تانک ها وزره پوش هایشان شعارهای طایفه ای نصب می کنند.
وی مدعی است: شیعه نقشه کشیده تا عراق را از اهل سنت خالی کند ما نمی خواهیم موصل تحت کنترل داعش و یا حشدالشعبی باشد.
روزنامه اردنی الغد نیز ادعا دارد: اقلیت ها درشهر موصل تحت ظلم وستم هستند، اگر این موضوع حل و فصل نشود پس از آزادسازی موصل شاهد از دست رفتن این شهر خواهیم بود.
این نحوه خبرسازی و تلاش برای القای مردمی نبودن نیروهای داوطلب و حتی ادعای این که این نیروها هیچ تعصب و دلبستگی به میهن شان ندارند، بیش از همه وحشت این رسانه ها از تاثیرگذار بودن نیروهای داوطلب مردمی و قریب الوقوع بودن پیروزی بر تروریست های مورد حمایت آنها را نشان می دهد.
این خط خبری رسانه های مزدور ال سعود نشان دهنده عزم حامیان اصلی تروریست های تکفیری درعراق برای شعله ور کردن آتش فتنه مذهبی میان ملت عراق و بدبین کردن اهل سنت به نیروهای جان برکف مردمی است که هر چند بیشتر آنها را شیعیان تشکیل می دهند، اما در این نیروها، حتی از مردم اهل سنت و مسیحی هم حضور دارند.