شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۲

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۲

L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
با تنش زدائی در منطقه و تعامل خردورزانه با جامعه جهانی، از مشتعل شدن مجدد آتش جنگ جلوگیری کنید
جبهه ملی ایران: جای تاسف بسیار است که کسانی به نام ایرانی و مدعی نجات ایران و رهبری اپوزیسیون، با دولت اسرائیل هماهنگ شده و مشوق این دولت برای حمله...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران

پنجاه سال تلاش خبرنگاران بدون مرز

در طول همه‌گیری کرونا، شاید هیچ کشوری مانند حکومت جمهوری اسلامی، اخبار مربوط به کرونا را سانسور نکرده است. به گزارش خبرنگاران بدون مرز، از میان کشورهای منطقه، جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان سعودی، زندان خبرنگاران هستند و رهبران این کشور ها، دشمنان آزادی رسانه ها و آزادی های اجتماعی هستند.

نرگس محمدی، فعال مدنی و نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر روز چهارشنبه ۲۶ آبان در یک تماس کوتاه تلفنی گفته است که در زندان اوین است، حکم “۳۰ ماه زندان” را به او ابلاغ کرده‌اند، و قرار است او را «شلاق» بزنند. سعید دهقان حقوقدان و وکیل دادگستری، نحوه بازداشت نرگس محمدی را “نوعی آدم‌ربایی با ایجاد وحشت و انتقال پیام سرکوب در قالب ناپدیدسازی قهری” توصیف کرده است. نرگس محمدی روزنامه نگار و مدافع سرشناس حقوق بشر، بارها بر اساس احکام کاملا سیاسی، به زور بازداشت شده است. او قبلا از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ را در زندان گذرانده بود و در طول ۱۳ ماه آزادی نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود.

پنجاه سال پیش، “سازمان خبرنگاران بدون مرز” تاسیس گردید، تا کنون صدها نفر از خبرنگاران، در میدان های جنگ های تجاوز کارانه کشورهای سرمایه داری به شمول اسرائیل و دولتهای ایدئولوژیک مانند فعالیت های برون مرزی جمهوری اسلامی، در کشورهای افغانستان، عراق، یمن و سوریه جانشان را از دست داده اند. پس از تاسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۷، این حکومت یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان برای خبرنگاران بوده است. صدها نفر از آن زمان در این کشور، محاکمه، زندانی یا اعدام شده اند. رسانه ها تحت کنترل سیستماتیک دولت هستند، اینترنت به طور گسترده سانسور و نظارت می شود و، برای مثال، در جریان تظاهرات های انتقادی از عملکرد دولت، اینترنت به طور مکرر برای مدت های طولانی ضعیف و گاها خاموش می شود. کارکنان رسانه های منتقد دائما مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، مکرراً خودسرانه زندانی می شوند یا در محاکمه های ناعادلانه به حبس های طولانی مدت محکوم می شوند. در این میان، حتی خانواده های فعالین رسانه ای نیز مورد پیگرد قرار داده می شوند. این آزار و شکنجه، به وابستگان رسانه های های خارجی و نیز خبر نگاران مستقل و همچنین خانواده های روزنامه نگاران در تبعید نیز کشیده می شود. در طول همه‌گیری کرونا، شاید هیچ کشوری مانند حکومت جمهوری اسلامی، اخبار مربوط به کرونا را  سانسور نکرده است. به گزارش خبرنگاران بدون مرز، از میان کشورهای منطقه، جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان سعودی، زندان خبرنگاران هستند و رهبران این کشور ها، دشمنان آزادی رسانه ها و آزادی های اجتماعی هستند.

پیروز دوانی، مدیرمسئول روزنامه ایران پیروز، در۴ مرداد ۱۳۷۷ در سن ۳۶ سالگی ناپدید شد. او در سال ۱۳۶۴ هفت ماه را در زندان گذراند. او در سال ۱۳۶۶ به دلیل انتشار مصاحبه با بستگان زندانیان به هشت ماه حبس محکوم شد و تا به امروز از او هیچ خبری منتشر نشده است، در همان زمان، تعدادی از روشنفکران و اعضای اپوزیسیون در ایران به قتل رسیدند. این پروژه حذف دیگراندیشان که به قتل‌های زنجیره‌ای معروف گردید، منجر به اعتراض عمومی شد و از بخشی از جنایت های دستگاه کشتار حمهوری اسلامی پرده برداشت. گویا، پیروز دوانی هم مانند هزاران زندانی سیاسی در کشتار های سال های سیاه ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷، به اعدام سپرده شده است.

پیش نویس:

*- ما در آستانه پنجاه امین سالگرد تاسیس سازمان گزارشگران بدون مرز “ROG” هستیم ، این سازمان بین المللی غیردولتی، برای آزادی مطبوعات و علیه سانسور در سراسر جهان فعالیت می کند. این سازمان با استناد به ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر، “حق آزادی بیان و اندیشه ” از خبرنگارانی که به دلایل سیاسی زندانی می شوند، حمایت می کند.

تاریخ انتشار : ۱ دی, ۱۴۰۰ ۵:۲۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!