پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰

پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰

شرکت حزب‌الله اشتباه بود
سرانجام لحظه‌ای تاریخی فرارسید. ‏در آستانه آتش‌بس قرار گرفته‌ایم. ‏تبریک برای آزادی گروگانها و اسرای فلسطینی. ‏اما احساسی کاملا دوگانه دارم.‌ نه فاجعه‌ای که بر مردم غزه در این ۱۵...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
یاد محمد قاضی
محمد قاضی؛ مترجم و نویسنده و از امضاکنندگان بیانیه‌ی «ما نویسنده‌ایم» مشهور به «متن ۱۳۴ نویسنده» در ۲۴ دی‌ماه ۱۳۷۶ در هشتادوچهارسالگی درگذشت...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!
سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام
تأیید حکم اعدام چهار زندانی سیاسی در روزهای اخیر، از جمله مجاهد کورکور، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی نشان‌دهنده اوج‌گیری تقابل حاکمیت با مردم است. افزون بر این،...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
نویسنده: شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
 اسرائیل و حماس به توافق آتش بس رسیدند
توافق نامه آتش بس در شکل کلی اش شبیه چهار چوب سه مرحله ای است که در اواخر ماه مه توسط بایدن اعلام شده بود. بر اساس آن پیش نهاد...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی

پیشروی “جهادی ها ” در عراق

در راس جهادی های معروف به "کشور های اسلامی" مردی بنام البغدادی است. ستون فقرات نیروهای این گروه مانند جهادی های افغانستان را فقط افراد کشورهای عربی تشکیل نمیدهند، بلکه از همه جا و همه ملت ها نیرو جذب کرده اند. آنها از کشور های عربی، منطقه قفقاز، چچنی ها و اروپایی ها جذب نیرو کرده اند. امروز به خوبی میتوان گفت که نیمی از نیروهای آنها از کشور های اروپایی هستند.

 جهادی ها بدون کمترین مقاومتی شهر های مهمی از شمال عراق را به تصرف خود در آورده اند و در حال حاضر چشم به تصرف بغداد دوخته اند. کامیونهای حامل صد ها نفر از جنگنده های جهادی و ده ها تانک و نفر برهای زرهی تصرف شده از ارتش عراق، ترس و وحشت و ویرانی را با خود همراه دارند و موجب فرار هزاران نفر از خانه و کاشانه خود شده اند.

گروه اسلامی که نام‌اش مخفف « دولت اسلامی شام و عراق» است تاکنون موفق شده اند تا چندین هزار نفر از مسلمانان را از کشور های عربی و اسلامی تحت تاثیر تبلیغات خودشان قرار بدهند. آنها میتوانند بحران های زیاد و جنگ های جدیدی را در این منطقه بوجود بیاورند. آنها آنچه را که در کشور سوریه بوجود آوردند و از خود به جا گذاشتند میتوانند در عراق هم به شکل خونین تری بوجود بیاورند. جنگی میان سنی ها و شیعه ها، جنگی میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، بحرانی که پایان نخواهد گرفت.

در واقع پیدایش چنین شرایطی با به قدرت گیری نوری المالکی نخست وزیر کنونی و شیعه عراق که از سال ٢٠٠۶ میلادی در راس دولت کشور عراق قرار گرفته است، آغاز شده است. در اوایل سال جدید، ارتش عراق شهر مهم “فلوجه” را در منطقه غرب عراق در مبارزه  و جنگ با “جهادی ها” از دست داد و مجبور به عقب نشینی گردید. اما امروز “جهادی ها” در شمال عراق در حال کشتار و جنگ و ویرانی این منطقه هستند. کسانی که از رژیم شیعه نوری المالکی بریده اند، به “جهادی ها” پیوسته اند و امروز به امید تسلط بر عراق در این جنگ ویرانگر شرکت کرده اند. گرچه نوری المالکی تلاش بر این کرد که همه نیروهای غیر نظامی سنی که در سال ٢٠٠٧ میلادی در کنار ارتش آمریکا علیه “القاعده” مبارزه کردند و پیروز شدند را جذب ارتش عراق کند، اما تلاش او بی نتیجه ماند و آنها از حضور در ارتش عراق خود داری کردند. اکنون در کنار “جهادی ها”، افسران ارتش صدام حسین هم هستند که در سال ٢٠٠٣ میلادی با شکست رژیم عراق همه موقعیت های شغلی خود را از دست داده اند. “موصول ” آخرین شهری بود که توسط ارتش آمریکا آزاد شد، در هیچ شهری مانند”موصول “تعداد افسران وابسته به ارتش صدام حسین زیاد و چشمگیر نبود، حال همه آنها به کمک “جهادی ها” آمده اند. نیرو های غیر نظامی و افسران رژیم صدام حسین، در آغاز از اسلامیست ها”جهادی” حمایت نمیکردند و نمی خواستند به دلیل یک ایدئولوژی به دو بخش تقسیم شوند، اما بعدا همه آنها علیه یک دشمن بنام نوری المالکی به هم نزدیک شدند. 

در حال حاضر به دلیل ترور هایی که توسط “جهادی ها ” در سالهای اخیر در خاک کشور عراق صورت گرفته است، تعداد زیادی از سیاستمداران سنی، رژیم نوری المالکی را ترک کرده اند و همچنین خیلی از مبارزان سنی هم صحنه را ترک کرده اند و در حال حاضر فقط چند هزار نفر از “جهادی ها” در این درگیری ها شرک کرده اند. اما آنها به اسلحه های زیادی دست پیدا کرده اند که از ارتش عراق به آنها به غنیمت رسیده است و همچنین از بانکهای شهر “موصول ” مبلغ ٣٠٠ میلیون دلار به چنگ آنها افتاده است که از کشور های عربی، عربستان سعودی، امارات متحده و قطر در آن بانکها سپرده شده بود. اما این ها که گفته شد تنها ممر و مفر درآمد “جهادی ها ” نیستند؛ آنها از طریق فشار و تهدید به شهروندان و ساکنین منطقه تقاضای حمایت مالی میکنند. آنها همچنین با فروش نفت تولید شده که در کنترل آنها آمده است دست به دزدی و چپاول میزنند. در صورت به چنگ آوردن پالایشگاه های نفت، درآمدهای جدیدی به منابع مالی آنها اضافه خواهد شد. 

در راس جهادی های معروف به “کشور های اسلامی” مردی بنام البغدادی است. ستون فقرات نیروهای این گروه مانند جهادی های افغانستان را فقط افراد کشورهای عربی تشکیل نمیدهند، بلکه از همه جا و همه ملت ها نیرو جذب کرده اند. آنها از کشور های عربی، منطقه قفقاز، چچنی ها و اروپایی ها جذب نیرو کرده اند. امروز به خوبی میتوان گفت که نیمی از نیروهای آنها از کشور های اروپایی هستند. “جهادی ها” پس از تصرف “موصول “، همه دزدان و جنایتکاران زندانی را آزاد کردند و به طریقی به جمعیت حمایتگران خود افزودند. آنها در صورت تصرف شهر بغداد به طرف کربلا شهر شیعه نشین مشهور عراق خواهند رفت. در آنصورت مدت زیادی طول نخواهد کشید تا اتحاد و هم پیمانی موجود بین ارتش عراق از هم بگسلد و چنانچه این اتحاد موجود به طور جدی به خطر بیفتد میتواند متحد شیعه عراق، یعنی ایران را واقعا نگران کند. آنوقت تهران باید یک رژیم  شیعه شکست خورده را که توسط  تروریست های سنی تصرف شده است را در غرب خود تحمل نماید.

ایران و ایالات متحده آمریکا علیه حکومتی سنی به رهبری یک خلیفه اسلامی در عراق میباشند. کشور اسرائیل هم تمام تلاش خود را در جلوگیری از به قدرت رسیدن “جهادی ها” در عراق مصرف خواهد نمود. نیروهای “جهادی کشورهای اسلامی” با نیرو های جهادی منطقه سینایی در ارتباط هستند و ارتش اسرائیل در حال آماده باش در آمده است. از طرف دیگر، عربستان سعودی که سالها شریک اصلی ایالات متحده آمریکا شمرده میشد دیگر انگیزه ای برای حفظ آن ارتباط استراتژیک با آمریکا نمیتواند داشته باشد:

١ – آمریکا در مورد تولید نفت و گاز بطرف خودکفائی پیش میرود و علاقمندی خود را نسبت به شبه جزیره عربستان سعودی کمتر نشان میدهد.

٢ – آمریکایی ها و ایران کم کم به هم نزدیک تر میشوند و سیاست مربوط به عربستان سعودی کمتر مورد توجه قرار میگیرد و قترت شیعه ها در منطقه و بویژه پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ١٩٧٩ میلادی و سقوط صدام حسین در سال ٢٠٠٣ میلادی، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است!

قابل ذکر است که در صورت سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، شرایط مناسبی برای حضور هر چه بیشتر سیاستهای عربستان سعودی بوجود می آمد اما علیرغم همه تلاش های این کشور و حمایت هایش از تمام نیروهای مخالف رژیم بشار اسد و دیگر نیروهای افراطی و از جمله همه “جهادی ها”، اما خواست مورد نظر عربستان سعودی اتفاق نیفتاد و بشار اسد دوباره قدرت گرفت و در انتخابات جدید هم دوباره به ریاست جمهوری کشور سوریه انتخاب شد. “جهادی ها ” که توسط کمک های رژیم عربستان سعودی بهم نزدیک شده و نیرو گرفته اند، خود به خود باعث نزدیکی هر چه بیشتر آمریکا و ایران شده اند.

پیشروی جهادی های « دولت اسلامی شام و عراق» داعش نه فقط خطری برای کشور عراق، بلکه برای همه منطقه خاورمیانه محسوب میشوند. حضور آنها مانند نفتی است که بر آتش دعوای شیعه و سنی ریخته شود. پس از خروج نیروهای ارتش آمریکا از عراق، این کشور تا به امروز امکان آرامش به خود ندیده است و دائما ترور و کشتار مردم بی گناه این کشور در خانه ها و کوچه ها و خیابان ها و بازار و مساجد ادامه پیدا کرده است. آنچه که بر سر سوریه آمد، آنچه که بر سرافغانستان میگذرد، شرایط بهتری را در انتظار عراق نمی گذارد.

 

منبع : فرانکفورتر آلگماین – Frankfurter Allgemeine

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۹۳ ۰:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در تنگنایی تاریخی قرار داده است، اقداماتی از این دست بر تنش‌های موجود در جامعه می‌افزاید. ما خواستار لغو فوری حکم اعدام خانم پخشان عزیزی هستیم و بار دیگر از همۀ نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و شخصیت‌های اجتماعی می‌خواهیم از همۀ توان‌ خود برای مقابله با اجرای این حکم ناعادلانه استفاده نمایند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در تنگنایی تاریخی قرار داده است، اقداماتی از این دست بر تنش‌های موجود در جامعه می‌افزاید. ما خواستار لغو فوری حکم اعدام خانم پخشان عزیزی هستیم و بار دیگر از همۀ نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و شخصیت‌های اجتماعی می‌خواهیم از همۀ توان‌ خود برای مقابله با اجرای این حکم ناعادلانه استفاده نمایند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شرکت حزب‌الله اشتباه بود

یاد محمد قاضی

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام

 اسرائیل و حماس به توافق آتش بس رسیدند

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است