شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۱

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۱

L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
با تنش زدائی در منطقه و تعامل خردورزانه با جامعه جهانی، از مشتعل شدن مجدد آتش جنگ جلوگیری کنید
جبهه ملی ایران: جای تاسف بسیار است که کسانی به نام ایرانی و مدعی نجات ایران و رهبری اپوزیسیون، با دولت اسرائیل هماهنگ شده و مشوق این دولت برای حمله...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران

چرخش سیاست واشنگتن نسبت به جمهوری اسلامی

برخی نيروهای اپوزيسيون از روی کار آمدن دولت ترامپ و چرخش سياست واشنگتن نسبت به رژيم ايران خوشحالند، با آن همراهی نشان می دهند و آماده اند سهمی در پيشبرد آن سياست برعهده گيرند. در حالی که سياست دولت ترامپ نه صلح طلبانه است و نه تامين حقوق بشر و استقرار دمکراسی در کشور را پی می گيرد.

سیاست واشنگتن نسبت به جمهوری اسلامی در حال چرخش از سیاست تعامل و مذاکره دولت اوباما به سیاست تشدید تحریم ها، برگرداندن رژیم ایران به مرزهای کشور و تغییر رژیم است. سنای آمریکا، روز پنج‌شنبه ۲۵ خردادماه، با ۹۸ رای موافق و تنها ۲ رای مخالف تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی موسوم به طرح «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» را تصویب کرد. سناتورهای امریکائی دلیل تصویب تحریم‌های جدید را “توسعه موشک‌های بالیستیک ایران، حمایت از تروریسم و گروه‌های شبه‌نظامی و نقض حقوق بشر در کشور” اعلام کرده اند. رکس تیلرسون وزیر امورخارجه امریکا رژیم ایران را عامل “بی‌ثباتی” در منطقه تلقی کرده و گفته است: “سیاست ما در مورد ایران پس زدن این هژمونی است. مهار توان ایران برای ساخت تسلیحات هسته‌ای و پشتیبانی از عناصری در داخل ایران است که به گذار مسالمت‌آمیز این حکومت منجر شود”. او تاکید نموده که وزارت خارجه در حال بررسی پیامدهای دیپلماتیک و بین‌المللی قرار دادن کلیت سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی است. ترامپ نفوذ رژیم ایران در منطقه را همچون یک تهدید و خطر جهانی در کنار داعش و القاعده تصویر می کند. 

 گرچه تیلرسون گفته است که “سیاست خارجی آمریکا در مورد ایران در حال شکل‌گیری است و هنوز به رییس‌جمهوری ارائه نشده است”، ولی سخنان او، تصویب تحریم های جدید توسط سنای امریکا، مواضع تا کنونی ترامپ و حضور عناصر ضدجمهوری اسلامی در کابینه او، نشان می دهد که سیاست واشنگتن نسبت به رژیم ایران در راستای همان سیاستی که گفته شد، تدوین خواهد شد.   

هم زمان با تصویب تحریم ها، رضا پهلوی که بعد از پیروزی دونالد ترامپ ضمن تبریک، از او خواسته بود که به مردم ایران کمک کند تا این رژیم را تغییر دهند، در مجلس سنا حضور یافت و با چند سناتور از جمله جان مک کین به گفتگو نشست و همان خواسته را تکرار کرد. جان مک کین مدتی قبل هم در یکی از مراکز سازمان مجاهدین در آلبانی با مریم رجوی ملاقات کرده بود. سازمان مجاهدین خلق ایران که جای پائی در میان نیروهای تندرو امریکا و عناصری از کابینه ترامپ دارد، به سیاست فشار به دولت ترامپ برای اتخاذ سیاست تشدید تحریم و تغییر رژیم روی آورده است. از سوی دیگر چند ماه قبل بیست و سه تن از مقام های ارشد پیشین آمریکائی در نامه ای به دونالد ترامپ، خواستار همکاری او با “شورای ملی مقاومت ایران” شدند.

به نظر می رسد که با تدوین سیاست خارجی واشنگتن نسبت به جمهوری اسلامی و تائید آن توسط ترامپ، سیاست مورد نظر تیلرسون به سیاست رسمی واشنگتن تبدیل خواهد شد. پیشبرد این سیاست، لزومأ به معنی حمله نظامی به ایران در چشم انداز نزدیک نیست. ولی می تواند مولفه های مختلفی را شامل شود. از جمله درگیری نظامی در مناطق تحت نفوذ جمهوری اسلامی  مثل سوریه، ایجاد تنش در مرزهای ایران و کمک به برخی نیروهای اپوزیسیون.

برخی نیروهای اپوزیسیون از روی کار آمدن دولت ترامپ و چرخش سیاست واشنگتن نسبت به رژیم ایران خوشحالند، با آن همراهی نشان می دهند و آماده اند سهمی در پیشبرد آن سیاست برعهده گیرند. در حالی که سیاست دولت ترامپ نه صلح طلبانه است و نه تامین حقوق بشر و استقرار دمکراسی در کشور را پی می گیرد. این دسته از نیروهای اپوزیسیون باید بدانند که تغییر رژیم ایران به صورت مسالمت آمیز با دخالت دولت های خارجی، توهمی بیش نیست. تغییر رژیم با دخالت خارجی می تواند به فاجعه بیانجامد. در این فاجعه آن ها سهیم خواهند بود. آن ها باید بدانند که دمکراسی امر صادراتی نیست، بلکه روندی در اساس درون زا است. جایگزینی جمهوری اسلامی با حکومت دمکراتیک و سکولار، کار مردم ایران است و با اتکاء به نیروها و نهادهای دمکراتیک می تواند تحقق یابد. آلترناتیو ساخته دولت های خارجی و یا اپوزیسیون متکی بردولت های خارجی برای کشور ما، استبداد دیگری را جایگزین استبداد کنونی خواهد کرد.  

سیاست مورد نظر تیلرسون، سیاست جنگ طلبانه و فاجعه بار است و خطر رویاروئی نظامی بین تهران و واشنگتن را افزایش می دهد. سیاست های جنگ افروزانه به زیان روندهای دمکراتیک در منطقه و کشورمان  است. در عین حال اقدامات ماجراجویانه و نابخردانه جریان حاکم در ایران و سیاست های منطقه ای آن، دشمن تراشی و دشمنی با برخی کشورهای خاورمیانه و سیاست ضدامریکائی و ضداسرائیلی کشور ما را به ورطه تحریم های گسترده و برخورد های نظامی می کشاند. در حالی که منافع کشور ما در صلح و امنیت، پایان دادن به خصومت با امریکا و اسرائیل، برقراری مناسبات دوستانه با کشورهای منطقه و پیشبرد سیاست صلح و تنش زدائی است.

تاریخ انتشار : ۷ تیر, ۱۳۹۶ ۷:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!