یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۵

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۵

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

چینش کابینه، محک سنجش حسن روحانی در پایبندی به وعده ها

اگر روحانی به خواست جامعه مدنی توجه نکند، در چنين حالتی سرخوردگی و نااميدی در بين رای دهندگان به روحانی ايجاد و مشخص خواهد شد که روحانی در اولين گام به وعده های خود عمل نکرده است. حسن روحانی می تواند با معرفی کابينه قوی، کارا و اصلاح طلب، تامين جوان گرائی و قائل شدن سهم درخور به زنان و گروه های ملی ـ قومی و مذهبی، نشان دهد که فشارها کارساز نبوده و مصمم است که به وعده های انتخاباتی خود عمل کند.

بیست و چهار میلیون رای دهنده به حسن روحانی و چندین میلیونی که در انتخابات شرکت نکردند، از او به عنوان رئیس جمهور مطالباتی دارند. روحانی قول داده است که در مقابل فشارها بایستد و به مطالبات پاسخ مثبت دهد. شرط مقدم برای پاسخگوئی به مطالبات، انتخاب کابینه کارا، قوی و اصلاح طلب است.

در دوره قبلی ریاست جمهوری روحانی، برنامه هسته ای مسئله مبرم کشور بود. اما در حال حاضر بحران اقتصاد و معیشت مردم، حقوق شهروندی و آزادی های سیاسی و اجتماعی، مسائل مبرم کشور است. اقتصاد کشور به اصلاحات اساسی و پایه ای نیاز دارد. اقتصاد کشور با رکود، بحران صنایع، بیکاری دو رقمی، فقر گسترده، تمرکز ثروت بیکران در دست لایه نازک وابسته به قدرت و تراکم فقر و فلاکت در بین گروه های وسیعی از جامعه روبرو است. مشکل جدی در ساختار اقتصادی کشور، وجود “دولت مسلح به تفنگ، زندان و پول”، بنیادها و نهادهای اقتصادی وابسته به بیت خامنه ای است. مادام که چنین اختاپوس هائی بر روی اقتصاد کشور خوابیده اند، مشکلات نه تنها از بین نخواهد رفت، بلکه تشدید هم خواهد شد.

حسن روحانی در دوره قبلی برای سامان دادن به اقتصاد کشور، تیم اقتصادی خود را از میان اقتصادانان کشور برگزید. تیم اقتصادی گرچه در مهار تورم و ثبات بخشیدن به اقتصاد کشور نسبتأ موفق بود، ولی سیاست هائی در پیش گرفت که به فقر و فلاکت بیشتر کارگران، زحمتکشان و لایه های میانی جامعه انجامید. این تیم عمدتأ از اقتصادانان نئولیبرال تشکیل شده بود. برای غلبه بررکود اقتصادی، اشتغال زائی،کاهش بیکاری و فقر، تامین خواسته های کارگران و تامین معاش گروه های کم درآمد جامعه، لازم است سیاست اقتصادی و ترکیب تیم اقتصادی تغییر کند و رویکرد ضدکارگری دولت کنار گذاشته شود و حقوق سندیکائی کارگران تامین گردد. تداوم سیاست های اقتصادی دور نخست ریاست جمهوری روحانی، علاوه بر تداوم و تشدید دشواری های معیشتی، هم چنین زمینه ساز برآمدهای پوپولیستی است.

کارنامه دولت روحانی در حوزه حقوق شهروندی، آزادی های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و سازمان یابی گروه های مختلف اجتماعی منفی است. او افراد محافظه کار را در راس وزارت کشور و ارشاد گذاشت و مصطفی پورمحمدی را به عنوان وزیر دادگستری برگمارد. وزارت اطلاعات در دوره قبل فعالین سیاسی و مدنی را تحت پیگرد قرار داد و تغییری در عملکرد سرکوب گرانه آن صورت نگرفت. طبعأ با وجود چنین ارگان سرکوبگر و وزرای محافظه کار، صحبت کردن از حقوق شهروندی بی معنی خواهد بود. خواست گروه های وسیعی از جامعه برچیدن فضای امنیتی در کشور، تامین حقوق شهروندی، برداشتن موانع سازمان یابی گروه های مختلف اجتماعی، تامین آزادی های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و تقویت جامعه مدنی است. لازم است روحاتی تامین این خواست ها را در برنامه خود قرار دهد و کسانی را در راس این وزارتخانه ها بگمارد که برنامه و توان آن را داشته باشند. اظهارات آقای روحانی در کارزار انتخاباتی علیه ۳۸ سال اعدام و سرکوب، قاعدتاً باید مابه ازای عملی بیابند. گماردن کسانی چون پورمحمدی به مقام وزارت، نافی تعهدات روحانی به جامعه دادخواه و آزادیخواه ایران است.

زنان، جوانان، گروه های ملی ـ قومی و اهل سنت در انتخاب روحانی سهم بالائی داشتند. آن ها می خواهند روحانی به خط قرمزهای جریان حاکم تن ندهد و در چیدن کابینه سهم درخوری برای آن ها قائل شود.

حسن روحانی در انجام تعهداتش با مقاومت ها و موانع روبرو است. در آستانه تشکیل دولت جدید، حسین فریدون روحانی برادر رئیس جمهور به اتهام مالی بازداشت و سپس با وثیقه آزاد شد. مشخص است کهبلوک قدرت با این دستگیری در مقطع کنونی می خواهد به حسن روحانی پیام دهد که قدرت دست ما است و او حتی با ۲۴ میلیون رأی هم نمی‌تواند هر آنچه را می خواهد پیش ببرد. از جمله در چینش کابینه.

منازعه بین حسن روحانی با بلوک قدرت بعد از انتخابات ۲۹ اردیبهشت شدت یافته است. بلوک قدرت بعد از انتخابات هم به تخریب روحانی ادامه داده و فشارها را بر او افزوده است. روحانی در مقابل تخریب ها و فشارها تا کنون مقاومت کرده و عکس العمل نشان داده است. بلوک قدرت می خواهد روحانی را سرجایش بنشاند و او را به تمکین وادارد.

چینش کابینه اولین محک برای سنجش روحانی در پایبند ماندن به وعده های انتخاباتی و عدم تمکین در مقابل  فشارهاست. وعده های روحانی کف خواست ها و مطالبات مردم را بیان کرده است.  آیا او همانند دوره قبلی می خواهد به دیکته کردن خامنه ای در مورد وزراء و به ویژه چند وزارتخانه تن دهد و برای راضی نگهداشتن اصول گرایان میانه رو کابینه را عمدتا از عناصر محافظه کار و امنیتی پر کند و یا اینکه در چینش کابینه مبنا را تحقق مطالبات مردم قرار می دهد.

اگر روحانی به خواست جامعه مدنی توجه نکند، در چنین حالتی سرخوردگی و ناامیدی در بین رای دهندگان به روحانی ایجاد و مشخص خواهد شد که روحانی در اولین گام به وعده های خود عمل نکرده است. حسن روحانی می تواند با معرفی کابینه قوی، کارا و اصلاح طلب، تامین جوان گرائی و قائل شدن سهم درخور به زنان و گروه های ملی ـ قومی و مذهبی، نشان دهد که فشارها کارساز نبوده و مصمم است که به وعده های انتخاباتی خود عمل کند.

۳۰ تیر ۱۳۹۶ (۲۱ ژوئیه ۲۰۱۷)

تاریخ انتشار : ۳۰ تیر, ۱۳۹۶ ۱۰:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است