شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

گرامیداشت فدایى جانباخته انوشیروان لطفى

بعد از گذشتن چند روز مادر فروغ از طریق روزنامه اطلاع پیدا می‌کند که کالبد انوشيروان لطفى را درگورستان خاوران دفن کرده‌اند؛ مادر انوش برآشفته به گورستان خاوران مى‌شتابد تا مزارِ تنِ خفتهِ در خاک ِعزيزش را بيابد اما پیکر خونين آن شيرآهنکوه مرد را بر بلنداى خاک مى‌بيند. و اين چنين است که انوشيروان لطفى به اسطوره‌ها و بى‌مرگان تاريخ مى‌پيوندد.

مطلبی را که ملاحظه می‌کنید، در مجلس بزرگداشتی که به یاد رفیق انوشیروان لطفی که در ۵ خرداد سال ۱۳۶۷ به‌دست دژخیمان رژیم اعدام شد، اخیراً برگزار شد، قرائت گردید. کارکنان نشریه کار نیز یاد رفیق دلاور خود را که پس از ۵ سال تحمل شکنجه‌های طاقت‌فرسا از میان ما رفت، گرامی می‌دارند و برای مادر فروغ، افزون‌بخش فروغ چشمان فدائیان دیروز و امروز، تندرستی و بهروزی آرزو می‌کنند 

رفقا و دوستان: 

بر بلنداى قله‌هاى تاریخ هر خلقى جاودان‌نام‌هایى مى‌درخشند که جاودانگى خود را به بهاى گرانِ دست شستن از بسیارى از خوشى‌ها و شیرینى‌هاى زندگانى به‌دست آورده‌اند. سرداران نستوه سمندسوار و سوداسران راستین، سربداران سرچین شده‌اى که با خون سرخ‌شان نهال‌هاى آزادگى و وارستگى را در کویر میهن‌شان پرورانده‌اند. آنانکه زندگانى ارزشمندشان را در راه باورهاى انسان‌دوستانه و عدالت‌خواهانه سپرى کرده بودند، وچه بیدریغ و چه پاکبازانه، هرآنچه را که داشتند در طبق اخلاص بگذاشتند و در راه آن آرمانهاى پاک و والاى انسانى از جان و تن بگذشتند و مرگ با عزت را با آغوشى باز پذیرا گشتند. این چنین است که این سرداران بی‌مرگ، با زندگى معنوى اسطوره‌اى‌شان بر برگ‌هاى زرین تاریخ میهن‌ اوراقی تازه افزودند.
جاودان یاد انوشیروان لطفى، فدایى جانباخته از اعضاى برجسته کمیته مرکزى سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) در مرداد ماه ١٣۶٢ توسط رژیم جمهورى اسلامى دستگیر گردید. انوش با وجود آنکه در نتیجه تحمل شکنجه‌هاى غیر انسانى قرون وسطایى طولانى مدت در شکنجه‌گاه‌هاى رژیم و صدمه‌ی شدید ازناحیه‌ى ستون فقرات به فلج پاها دچار شده بود، در دوران زندان همچون شیرى شرزه با تنى مجروح امّا با روحیه‌اى فولادین به مبارزه‌ى خود تداوم بخشید.
در آن سال‌هاى سیاه دهشتناک، سال‌هاى درد و رنج آزادیخواهان، که ابتدایى‌ترین حقوق شهروندان میهن‌مان در زیر چکمه‌هاى رعب و وحشت پایمال مى‌گردید. رفقاى همرزم او و احزاب و سازمانها و آزادیخواهان بسیارى از سرتاسر جهان با مراجعه به مجامع بین‌المللى در حمایت از او و براى نجات جان‌اش تلاش کردند. از جمله‌ى آزادیخواهانى که در راه نجات جان او کوشش و تلاش فراوان نمودند، رومانو پرودى نخست وزیر کنونى کشور ایتالیا بود. آنان با درک و آگاهى از وضعیت بحرانى و خطرناکى که جان انوش را تهدید مى‌کرد، براى حفظ جان او و رهایى‌اش بنا به وظیفه‌ى انسانى با مراجعه کردن به مجامع بین‌المللى از جمله سازمان حقوق بشر، و با نامه‌هاى اعتراض‌آمیزى که به سران حکومت نوشتند، خواستار آزادى و نجات جان انوش شدند. اما زهى که همیشه رداى سیاه ِ سران و سردمداردان حکومت ضحاکان، از تار نیرنگ و پود بدنامى به هم سرشته مى‌شود و قلب‌هایشان چون نوک سرنیزه‌هایشان سرد و سنگین و سخت است. از این‌رو دستگاه‌هاى حکومتى، با هراسى که از این شیر زخم خورده داشتند چشم و گوش خود را به آن همه اعتراضات جهانى بستند و انوش را از ما گرفتند.
اما رفیقان و دوستان، به‌ندرت اتفاق افتاده است که خاک سرد، خود را حقیرتر از آن بشمارد که پذیرنده‌ى پیکر خونین اسطوره‌هاى شگفتى‌آفرین باشد و به عناد برخیزد و بدینسان با زبان بى‌زبانى بانگ دادخواهى را صلا دهد. انوشیروان لطفى از آن گونه مبارزان جنبش سوسیالیستى میهن‌مان بود که با مرگ خود، خاک سرد را نیز به فریاد برآورد. آنک که دژخیمان رژیم خواستند که کالبد خونین انوش را برخاک کنند خاک سرد به اعتراض برآمد و آنان نتوانستند آثار جنایت‌هاى خود را که بر پیکره‌ى انوش نقش بسته بود با خاک بپوشانند. شگفتا که کالبد خونین این سربدار جاودان به تمامی در خاک نگنجیده بود` و این‌چنین، تلاش دژباوران را در پرده کشیدن بر جنایات اربابان مستبد خود بى‌ثمر کرده بود. تنها آنگاه بود که جنایات‌کاران دریافتند که دیگر پیکر انوش را باید رها سازند………
بعد از گذشتن چند روز مادر فروغ از طریق روزنامه اطلاع پیدا می‌کند که کالبد انوشیروان لطفى را درگورستان خاوران دفن کرده‌اند؛ مادر انوش برآشفته به گورستان خاوران مى‌شتابد تا مزارِ تنِ خفتهِ در خاک ِعزیزش را بیابد اما پیکر خونین آن شیرآهنکوه مرد را بر بلنداى خاک مى‌بیند. و این چنین است که انوشیروان لطفى به اسطوره‌ها و بى‌مرگان تاریخ مى‌پیوندد.
انوشیروان لطفى از زمره ى هزاران فدایى و آزاده‌گان جان باخته اى است که توسط جلادان استبداد با دستور مستقیم حکامان، بعد ازشکنجه‌هاى طاقت‌فرسا در فاجعه ملى به وقوع پیوسته درسال ١٣۶۷جان به جان آفرین فرا نهادند.
ما اینک نیزهمچون سال‌هاى گذشته با یاد انوش و دیگرجانباختگان فدایى که درآن سال سیاه در راه عدالت اجتماعى و دموکراسى و با یاد تمامى آنانى که به خاطر باورهاى سیاسى و ایدولوژیکى‌شان بى‌آنکه دادگاهى شده باشند به دستور مستقیم سران حکومت در بیدادگاههاى رژیم به جوخه‌هاى اعدام سپرده شده‌اند دراینجا گرد هم آمده‌ایم. ما در اینجا گرد هم آمده‌ایم تا براى جهانیان اعلام بداریم که بعد از گذشت هیجده سال هنوزهیچ نهاد دولتى و حکومتى در رابطه با شکنجه‌ها و تیرباران‌هاى بى‌شمار انجام گرفته درآن سال‌هاى سیاه وحشتناک و پرسش‌هاى بى‌شمارخانواده‌هاى جانباخته‌گان و وجدان بیدار مردم خود را جواب‌گو نمى‌دانند و هنوز اعلام نشده است که این فرزندان خلق در کدام دادگاه محاکمه و به کدامین جرم و به توسط کدام قاضى و با استناد به کدام قانون، شکنجه و به‌دست جوخه‌هاى اعدام سپرده شده‌اند.
با گذشتن ١٨سال از این فاجعه‌ى ملى، هنوز راه این مبارزان جنبش عدالت‌خواهى و دموکراسى به اشکال گوناگون در عرصه‌های مختلف جامعه ایران تداوم دارد وتا روزى که عاملان این کشتارهاى دسته‌جمعى قرون وسطایى مجبور به جواب‌گویى به مردم وبه خانواده‌های جانباخته‌گان گردند نیز ادامه خواهد یافت. ما در این جا گرد هم آمده‌ایم تا یاد آن به سرکشندگان جام شوکران را ارج نهاده. و با ابراز همدلى و هم‌دردى با مادر انوش و دیگر مادران، این پرورندگان اسطوره‌هاى نجابت و جسارت و همسران و فرزندان انوشیروان‌ها، باورهاى آنان را پاس بداریم در پایان به پاسداشت جان‌باخته‌ى فدایى انوشیروان لطفى و دیگرجانباختگان میهن، با یک دقیقه سکوت یاد آنان را زنده نگه داریم!

یادش گرامى و راهش پر رهرو باد!
برافراشته باد پرچم سوسیالیسم و دموکراسى جنبش فداییان خلق!

تاریخ انتشار : ۷ خرداد, ۱۳۸۵ ۱۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک