دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۸

دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۸

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

گزارش سالانه ی پایه گذاران لگام به هم میهنان آزاده و انسان دوست

متاَسفانه، دراین مدت اجرای مجازات اعدام درایران بی وقفه ادامه یافت و حتی شمار و نسبت آن در مقایسه با گذشته فزونی گرفت و ایران همچنان دومین مقام را ازحیث شماراعدامها و مقام نخست را از لحاظ نسبت اعدامها درجهان حفظ کرد. ساختار قضایی و روند تصمیم گیری درباره ی مجازاتها به گونه- ای است که درمقابل این خواست انسانی ومترقی مقاومت می کند وهرگونه تحلیل کارشناسی را درباره ی ناموثربودن بلکه منفی بودن تاثیراعدامها در روند کاهش جرایم نادیده می گیرد.

در آغاز از سیمین بهبهانی، شاعر آزادیخواه و مردم دوست و از پایه گذاران کارزار لغو گام به گام مجازات اعدام ( لگام ) یاد می گنیم که در ۲۸ مرداد امسال درگذشت و جای خالی خود را برای همیشه در میان ما باقی گذاشت. سیمین بهبهانی تا آخرین لحظه ی هشیاری و حیات خویش با ما همراه و همدل بود و ازشنیدن خبراجرای هرمجازات اعدام دلش دریایی از تاثر می شد و قطرات اشک گرم از چشمان نگران او برگونه اش جاری می شدند. او پشتیبان و قوت قلب لگام و همه ی فعالان حقوق بشر، به ویژه زنان آزادیخواه میهن ما بود. یادش گرامی باد!

     یک سال از زمان پایه گذاری کارزار لغو گام به گام مجازات اعدام درایران ( لگام ) می گذرد. دراین مدت، اعضای لگام تا آنجا که در توان داشتند و امکاناتشان اجازه می داد در راه تحقق آرمانهای این کارزار تلاش و همکاری کردند. به ویژه اعضای هیئت موسس و هیئت اجرایی ما برای پیشبرد هدفها و اجرای مصوبات گارزار به طور مداوم فعالیت کردند. ما دراین مدت نیرویمان را برای تحقق اصلی ترین هدفمان، لغو مجازات اعدام، به کار بردیم.

     متاَسفانه، دراین مدت اجرای مجازات اعدام درایران بی وقفه ادامه یافت و حتی شمار و نسبت آن در مقایسه با گذشته فزونی گرفت و ایران همچنان دومین مقام را ازحیث شماراعدامها و مقام نخست را از لحاظ نسبت اعدامها درجهان حفظ کرد. ساختار قضایی و روند تصمیم گیری درباره ی مجازاتها به گونه- ای است که درمقابل این خواست انسانی ومترقی مقاومت می کند وهرگونه تحلیل کارشناسی را درباره ی ناموثربودن بلکه منفی بودن تاثیراعدامها در روند کاهش جرایم  نادیده می گیرد. نگرانی ما درباره ی صدوراحکام اعدام، ازجمله برای مخالفان سیاسی و دگراندیشان است که با کمال تاسف ادامه داشته است؛ وحال آنکه افکار عمومی و خواست مردم ایران به طور اساسی حذف این شیوه ی مجازات است.

     با وجود این، ما به تلاشمان در مسیرهای ممکن ادامه داده ایم و بیانیه های متعدد منتشرکرده، و به روشنگری پرداخته ایم.و ملاقاتهایی چند با خانواده ی محکومانی که درشمارکنشگران سیاسی و عقیدتی بوده اند داشته ایم. ما همچنین با اولیای دم درباره ی متهمان به قتل نفس تماس گرفته ایم و از شماری از خانواده ها که اعلام عفو کرده اند به طور حضوری قدر دانی کرده ایم و سپاس خود از انها را به عنوان نمایندگان بخش مهمی از افکار عمومی جامعه اعلام کرده ایم. همراه با ما یا درادامه ی کارما گروههای فرهنگی و هنری و کنشگران اجتماعی به این عرصه ی انسانی گام نهادند و توانستند به تحقق نمونه هایی ازعفو دست یابند.

 کار ما درهمه ی موارد کامل یا برای خودمان رضایتبخش نبوده است؛ اما ناظر موفقیتهایی نیز بوده ایم که شامل تعویق یا شاید هم ایجاد زمینه های انصراف ازاجرای مجازات اعدام درباره ی تنی چند از فعالان سیاسی و عقیدتی و دستیابی به تصمیم عفو به همت شماری از خانواده های مقتولان بوده است. از همه مهمترموفقیت ما دربرانگیختن خواست جدّی لغواعدام مخالفان و ایجاد روحیه ی گذشت درآنان بوده- است که دراین زمینه مدیون کنشگران این عرصه هاییم.

     ما از مردم شریف کشورمان می خواهیم که تا زمان لغو کامل مجازات اعدام در جهت رفع نواقص کنونی ، هر گاه که در مقام ولیّ دم قرارگیرند، پیش از برپایی چوبه ی دار انصراف خویش را از اجرای حکم اعلام کنند که این کار گامی کارساز در راستای خشونت زدایی است.

     در زمینه های ارتکاب قتل یا نقص عضوکه از جزایم دردناک برای همه ی ما ست متاسفانه هنوز روحیه ی انتقامجویی حاکم است. ما هنوز نتوانسته ایم این دیدگاه درست و آزموده را بقبولانیم که راه حل مبارزه با اعتیاد اعدام قاچاقچیان ریز و درشت نیست، بلکه تقویت روحیه ی برخورد اجتماعی با مسایل اجتماعی  و رفع تبعیض میان مردم و محرومیت فرودستان جامعه، به ویژه جوانان است. هنوز روحیه ی برخورد حذفی با مخالفان سیاسی واندیشگی جریان دارد. ما هنوزنتوانسته ایم  کارپژوهشی وبرگزاری نشستهای فرهنگی را برای روشنگری ریشه ای در پهنه ی کارزار برای حذف مجازات اعدام وگسترش سلامت اجتماعی آغاز کنیم؛ زیرا با مخالفهای رسمی و غیر رسمی رو به رو بوده ایم. ما هنوز در آغاز کاریم.

مردم شریف و انساندوست ایران!

ما اعضای لگام بازهم به تلاش و تکاپوی خود برای لغو مجازات اعدام و حذف روحیه ی انتقامجویی ادامه خواهیم داد. کاراصلی ما نشان گیری افکارعمومی، ایجاد باوربه ضرورت لغو مجازاتهای اعدام در میان مسئولان وجلب توجه کارشناسان به حذف این شیوه ی مجازات، به سان گامی بسیارمهم و ریشه ای درزمینه ی سالم سازی جامعه و کاهش جرایم است. با وجود این، درشرایطی خاص هم که بتوانیم در کنارهنرمندان، فعالان ومصلحان اجتماعی برای اثرگذاری درساختار و اراده ی تصمیم گیری درزمینه ی انواع مجازات اعدام در راستای تغییر و توقف آن و نیز تشویق به عفو فعالیت خواهیم کرد. یادآورمی- شویم  که ما سخت نیازمند یاریهای موثرشما، به هرشکل و اندازه، مستقیم ونامستقیم، هستیم. لغو مجازات  اعدام به تحرک بخشیدن به اراده ی توانمند و پیگیرهمگانی نیازمند است.

بابک احمدب، جعفر پناهی، علی رضا جباری، فریبرز رئیس دانا، نسرین ستوده، اصغر فرهادی، نرگس محمدی، اسماعیل مفتی زاده، محمد ملکی، محمد نوری زاد، و با یاد جاتویدان سیمین بهبهانی

کارزارلغوگام به گام مجازات اعدام

۲۶شهریور۹۳

(لگام)

           

تاریخ انتشار : ۲۷ شهریور, ۱۳۹۳ ۸:۲۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون