شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۷

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۷

گفتگو با یکى از فعالان سندیکایى و از اعضاى سندیکاى شرکت واحد اتوبوس‌رانى تهران و حومه

کسانى که رسماَ گفته و نوشته‌اند واژه سنديکا بايد از ادبيات کارگرى و فرهنگ ما حذف شود به عنوان نماينده کارگر در فدراسيون سنديکاهاى جهانى حضور پيدا مى‌کنند. دولتى که بدترين دشمنى‌ها را با سوسياليست‌ها، کمونيست‌ها و با سنديکاى کارگرى دارد ضد امپرياليسم خوانده مى‌شود و مورد استقبال قرار مى‌گيرد. با کمونيست‌ها با داغ و درفش برخورد مى‌کنند، اما مى‌روند به کوبا و ونزوئلا و با کمونيست‌ها ادعاى همبستگى مى‌کنند و با چاوز و کاسترو ادعاى دوستى می‌نمايند، اين‌ها همه فريب و تناقض است، از اين کشورها و رهبران آن‌ها سوء استفاده مى‌کنند. اين دولت اگر راست مى‌گويد حداقل به اندازه دولت لبنان به اتحاديه‌ها اجازه فعاليت بدهد

با سلام خدمت شما و سایر اعضاء سندیکاى شرکت واحد، به‌خصوص افراد مبارز و حق‌طلبى که به‌خاطر عضویت در سندیکا، شرکت در اعتصاب و حق‌خواهى، زندانى، آزار و اذیت و از کار تعلیق شده‌اند. مى‌خواستم بدانم که افراد بلاتکلیف چند نفرند و اعتراضات شما براى بازگشت به کار چه نتایجى داشته است؟

پاسخ: با سپاس از شما و از اینکه تماس گرفتید و سلام به همه یاران، دوستداران و حامیان سندیکاى شرکت واحد که با کمک‌هاى خود ما را در این شرایط دشوار یارى مى‌کنند. تعداد افرادى که هنوز علیرغم اعتراضات و مراجعات متعدد ما به مسئولان و به ادارات کار در بلاتکلیفى به‌سر مى‌برند پنجاه و سه نفر است. در مورد نتایج اعتراضات مى‌دانید که تعداد افرادى که در بلاتکلیفى نگه داشته شده بودند هشتصد و یازده نفر بود که همه این‌ها بالاخره و تدریجاًَ در اثر اعتراضات ما و حمایت‌هایى که شد از بلاتکلیفى خارج شدند و به کار برگشته‌اند، پنجاه و سه نفر باقى مانده‌اند که اکثراَ رهبران و فعالان سندیکا هستند. البته وزارت کار به ما نگفته است که ما را اخراج کرده‌اند، ما را سر مى‌دوانند، اما ما خسته نخواهیم شد. فردا هم قرار است دوباره تجمعى داشته باشیم.

سوال: آیا حقوق همه شماها قطع شده، و اگر چنین است، آیا نمى‌توانید از بیمه بیکارى استفاده کنید؟ 

پاسخ: بله من هشت ماه است که حقوق نگرفته‌ام دوستان دیگر هم وضعشان مثل من است. بیمه بیکارى هم به ما داده نمى‌شود. از ما به‌کلى سلب حقوق کرده‌اند.

سوال: این پنجاه و سه نفر چگونه امرار معاش مى‌کنند؟

پاسخ: با سختى و دشواری‌هاى بسیار، قرض کردن و یا کمک دوستان و یاران عزیز، کسانى هستند که وضع اقتصادی‌شان خوب نیست. درآمدشان کفاف هزینه‌هاى زندگى خانواده‌هایشان را نمى‌دهد، اما به‌خاطر انسانیت، محبت، همبستگى و احساس مسئولیت در قبال جنبش سندیکایى به ما کمک مى‌کنند. اهمیت معنوى این کمک‌ها براى ما خیلى ارزشمندتر از مقدار آن‌هاست گاهى اتفاق مى‌افتد کسانى را که به ما کمک کرده‌اند به بازجویى فرا مى‌خوانند. اخیراَ به کارگران ایران خودرو دیزل گفته شده که چرا به سندیکاى شرکت واحد کمک مى‌کنید. نباید این کار را بکنید. مى‌بینید که حتى دوستان ما هم تحت فشار هستند. همبستگى با ما جرم است. حمایت از ما پیامد دارد وضعیت خیلى دشوار است.

سوال: طبق خبرى که در روزنامه کاروکارگر در روز چهارشنبه ٢٢ شهریور ٨۵ منتشر شده است، گفته شده که تشکیلات خانه کارگر به نمایندگى جامعه کارگرى ایران براى شرکت در اجلاس سالیانه فدراسیون اتحادیه‌هاى جهانى کارگرى ( و اف تى یو) رسماَ دعوت شده‌اند با توجه به اینکه خانه کارگر یک تشکل ضد کارگرى و امنیتى است که در سرکوب اعتراضات و تشکل‌هاى کارگرى از جمله در سرکوب سندیکاى شما حتى تا بریدن زبان اصانلو پیش رفته است، آیا به نظر شما دعوت از این تشکل به عنوان نماینده کارگران ایران از جانب این فدراسیون غیر منتظره نیست؟ 

پاسخ: ما حداقل از یک فدراسیون کارگرى چنین انتظارى نداشتیم، خانه کارگر سابقه و ماهیتش براى همه روشن است، راستش از این اقدام (و اف تى یو) که ما را خشمگین کرده است سر در نمى‌آورم، اسم این کار را نمى‌توان همبستگى گذاشت، انتظار ما این بود که، این فدراسیون به‌جاى اینکه دشمنان و سرکوب‌گران کارگران ایران را دعوت کند، از تلاش کارگران ایران براى تشکیل سندیکاهاى کارگرى واقعى و مستقل دفاع و سرکوب سازمان‌دهندگان اعتراضات کارگرى و اعضاء و فعالین سندیکایى توسط دولت و خانه کارگر را به مانند اکثریت سازمان‌هاى سندیکایى جهان محکوم و به یارى ما مى‌شتافت، من در مورد اینکه آیا نمایندگان اتحادیه‌هاى کارگرى سوریه و لبنان به‌راستى کارگران این کشورها را نمایندگى مى‌کنند یا خیر اطلاع دقیقى ندارم، اما در مورد خانه کارگر تردید ندارم که نه خانه کارگر، کارگران ایران را نمایندگى مى‌کند، نه آقاى محمد حمزه‌اى که در جلسه فدراسیون (و اف تى یو) در آتن سخنرانى کرد، نماینده کارگران می‌باشد. او حتى عضو شوراى اسلامى در یک موسسه هم نیست. ایشان چند سال پیش در شرکت واحد در کنار آقاى مددى کار مى‌کردند، چهار سال پیش این شخص از قانون بازنشستگى پیش از موعد استفاده کرد و با کمک خانه کارگر خود را بازنشسته کرد. بعد از باز نشستگى، ایشان را بردند در خانه کارگر بدون اینکه کس یا جایى را نمایندگى بکند. در آنجا برایشان کلاس زبان خارجى گذاشتند، از خانه کارگر که اساسش بر تقلب استوار است انتظار چنین کارهایى مى‌رود، اما رهبرى فدراسیون چرا از کسى دعوت مى‌کند که حتى شاغل نیست، چه برسد که نماینده کارگر باشد. اینها بیایند به ما نشان بدهند که این آقا در کجا شاغل است و عضو کدام نهاد کارگرى است که تحت عنوان نماینده کارگر در یک مجموعه بین‌المللى مى‌رود صحبت مى‌کند.
ما از شما انتظار داریم که رهبرى این فدراسیون را نسبت به ماهیت و اهداف خانه کارگر و دولت آگاه کنید و به آنها بگویید اینها نماینده کارگر نیستند. به آنها بگویید که دولت ایران دولت ضد امپریالیستى نیست که شما تحت این عناوین از آنها دفاع مى‌کنید، به آنها بگویید که دولت ضد امپریالیسم به جاى سرکوب سندیکاى کارگرى باید فعالیت سندیکاهاى واقعى را تشویق و حمایت کند. باید بهتر از همه به کارگر و حقوق کارگر احترام بگذارد، نه اینکه کارگر را به‌خاطر حق‌طلبى زندانى، بیکار و گرسنه نگه دارد، مگر ملا عمر، بن لادن و امثالهم شعار ضد آمریکایى مى‌دهند مترقى، ضد امپریالیسم و قابل حمایت‌اند؟ باعث تاسف است که برخى از کسانى که از آنها انتظار نمى‌رود ساده‌لوحانه به توهم ضد امپریالیسم بودن این دولت در میان سازمان‌ها و نهادهاى بین‌المللى دامن مى‌زند و اطلاعات نادرست به این محافل مى‌دهند و از این طریق هم آن‌ها را دچار گمراهى مى‌کنند و هم به کارگران ایران لطمه مى‌زنند. این حکومت آنجا که به نفعش است از هر امکان و وسیله‌اى براى جلب حمایت و فریب افکار عمومى استفاده مى‌کند. هرکس که باشد فرقى نمى‌کند. هدف برایشان وسیله را توجیه مى‌کند.
کسانى که رسماَ گفته و نوشته‌اند واژه سندیکا باید از ادبیات کارگرى و فرهنگ ما حذف شود به عنوان نماینده کارگر در فدراسیون سندیکاهاى جهانى حضور پیدا مى‌کنند. دولتى که بدترین دشمنى‌ها را با سوسیالیست‌ها، کمونیست‌ها و با سندیکاى کارگرى دارد ضد امپریالیسم خوانده مى‌شود و مورد استقبال قرار مى‌گیرد. با کمونیست‌ها با داغ و درفش برخورد مى‌کنند، مى‌روند به کوبا و ونزوئلا و با کمونیست‌ها ادعاى همبستگى مى‌کنند. با چاوز و کاسترو ادعاى دوستى می‌نمایند، این‌ها همه فریب و تناقض است، از این کشورها و رهبران آن‌ها سوء استفاده مى‌کنند. این دولت اگر راست مى‌گوید حداقل به اندازه دولت لبنان به اتحادیه‌ها اجازه فعالیت بدهد. خانه کارگر اگر راست مى‌گوید در این گردهمایى‌ها چرا از کارگران ایران و حقوق پایمال شده آن‌ها توسط دولت و کارفرمایان دفاع نمى‌کند. چرا از مواضع دولت ایران حمایت مى‌کند. جرا از نواقص قانون کار ایران که حقوق سندیکایى کارگران را از بین برده است در این گردهمایى‌ها صحبت نمى‌شود. آیا رهبران فدراسیون نباید از این‌ها بپرسند، چرا در ایران سندیکا نیست ولى شوراى اسلامى است؟ و چرا این‌ها در سرکوب سندیکا شرکت مى‌کنند، متاسفم از این همه فریب‌کارى از این همه تناقض، از این همه کوته‌اندیشى و از اینکه مناسبات با کشورها جاى اتحادیه‌ها در فدراسیون را بگیرد. این دوستان متحدین کشورها هستند یا متحدین کارگران آنها، آیا (س ژ ت) که از سندیکاى شرکت واحد حمایت مى‌کند طرفدار امپریالیسم است، آیا من کارگر که بیست سال است در شرکت واحد براى احیاى سندیکا متحمل تهدید، زندان و بیکارى شده‌ام طرفدار امپریالیسم و آقاى محمد حمزه‌اى و محجوب و دولت ایران که این همه مصیبت بر سر کارگر آورده‌اند ضد امپریالیست هستند؟

سوال: ظاهراَ عامل خانه کارگر در آتن هیچ صحبتى از رفتار دولت ایران با کارگران نکرده است و همه حرف و حدیث آن‌ها همبستگى با فلسطین و لبنان بوده است، در این مورد نظرتان چیست؟

پاسخ: عرض کردم این‌ها با یک تناقض در آنجا مواجه بودند، چون اگر مى‌خواستند از سیاست‌هاى ضد کارگرى دولت ایران انتقاد کنند همه یساط به‌هم ریخته مى‌شد، چون یکى از اهداف این گردهمایى حمایت از دولت ایران بوده است بنابراین اگر خانه کارگر از سیاست‌هاى دولت انتقاد مى‌کرد حضورشان در آنجا بى‌معنى بود. اگر نمایندگان واقعى کارگران ایران به آنجا دعوت مى‌شدند حتماَ صحبت و انتقاد از سیاست‌هاى کارگرى دولت بود. گفته‌اند که از دبیرکل این فدراسیون دعوت کرده‌اند که به ایران بیاید، اگر ایشان به ایران بیاید برایشان دشوار نخواهد بود که ببینند وضعیت واقعى ایران چگونه است؟ امیدواریم که این فدراسیون بتواند با رفتار خود در آینده مجدداَ اعتماد کارگران ایران را جلب کند. خانه کارگر در داخل اگر از سیاست‌هاى دولت در رابطه با قانون کار انتقاد مى‌کند و هیچ وقت و هیچ اقدامى برعلیه دولت نکرده و نمى‌کند به خاطر منافع گروهى خودشان است نه براى کارگران، کارنامه این‌ها در پیش روى کارگران ایران قرار دارد، البته اینها در موقعیتى نیستند که بتوانند نیرو بسیج کنند، براى همین از سندیکا و تشکیل سندیکا مى‌ترسند، اگر طرفدار کارگر بودند دلیلى نداشت که به مقابله با سندیکاها برخیزند. 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲ آبان, ۱۳۸۵ ۹:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار بازداشت‌شده، باید علنی برگزار شود!

بازداشت وکیفر خواست علیه الهه محمدی و نیلوفر حامدی فاقد وجهه قانونی است. کیفر خواست مملو از اتهاماتی است که هیچگونه پیوند و ارتباطی با موضوع پوشش اعتراضات ندارد. اگرپوشش خبری این دو، حتی نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام بوده باشد، بازداشت نه ماهه آنان فاقد هرگونه دلیل حقوقی است، زیرا که قانونگذار برای این گونه جرائم، حداکثر یک ماه بازداشت موقت و قابل تمدید برای یک ماه دیگر درنظر گرفته است

مطالعه »
یادداشت

مبارزه با کار کودک از راه قرار داد های بین المللی و آموزش

۸۵درصد از کودکان کار در ایران اتباع خارجی و مهاجرند. این کودکان از لحاظ قانونی غیرمجاز محسوب می‌شوند. اوراق هویتی ندارند، برخوردار از بیمه‌های اجتماعی نیستند و سازمان بهزیستی نمی‌تواند به تحصیل آنان کمک کند

مطالعه »
آخرین مطالب

صنعت ورشکسته‌ی خودروسازی در ایران

در ایران حدود ۲۴میلیون خودروی شخصی وجود دارد که بیشتر از ۶میلیون دستگاه آن پراید است. در واقع، پراید جایگزین پیکان شده است که زمانی در جاده‌های ایرانی بی‌رقیب بود.

فروتنی فکری، دریچه‌ای به سوی گفت‌وگوهای سازنده در شبکه‌های اجتماعی

اگر هریک از کاربران شبکه‌ها‌ی اجتماعی از موضع فروتنی فکری به بده‌بستان‌های آنلاین بپردازند، و تشخیص دهند که هر کاربرِ دیگری فرصتی برای رشد و پرکردن شکاف‌های دانایی‌شان فراهم می‌کند، آنگاه شبکه‌ها‌ی اجتماعی، به‌جای آنکه گودالی برای فروافتادن به نخوت فکری، خودبرحق‌بینی و قبیله‌گرایی باشند، رفته‌رفته به محیطی سرشار و بی‌نظیر برای رشد و پیشرفت انسانی بدل ‌می‌شوند.

این فساد سیاسی حتا به واشنکتن و لندن راه باز کرده بود

سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ با اوکرایین کار می‌کردم و از این‌رو رفت‌و‌آمد های به کئیف این شهر زیبا و تاریخی داشتم. بهترین خاطراتم از این شهر مردم خوب و زیبایی اوکرایین بود. اما بد ترین خاطراتم را مصیبت فساد اداری در اوکرایین با خود دارد. فساد اداری در اوکرایین شباهت های زیادی با افغانستان داشت.

نگاه به خویش پس از هجده ماه…

سازمان ما، سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با همان آرمان شش دههٔ پیش خود، با برنامهٔ مدون، با چارچوب سیاست‌گذاری روزآمد و با سیاست‌های روزانهٔ خود در راه ارزش‌ها و اهداف والای صلح، آزادی، برابری، مردم‌سالاری و عدالت‌اجتماعی استوار در راه برپایی جامعه و نظام سوسیالیستی دموکراتیک در میهن و جهان می‌رزمد.

یادداشت

مبارزه با کار کودک از راه قرار داد های بین المللی و آموزش

۸۵درصد از کودکان کار در ایران اتباع خارجی و مهاجرند. این کودکان از لحاظ قانونی غیرمجاز محسوب می‌شوند. اوراق هویتی ندارند، برخوردار از بیمه‌های اجتماعی نیستند و سازمان بهزیستی نمی‌تواند به تحصیل آنان کمک کند

مطالعه »
بیانیه ها

برگزاری موفقیت‌آمیز کنگرهٔ سوم حزب چپ ایران (فداییان خلق) را آرزومندیم!

تاریخ جنبش مشترک ما و تجارب برگرفته از آن، ما را به این باور و عزم راسخ رسانده است که علیرغم تفاوت‌های نظری، رزم مشترک ما و نیروهای ترقی‌خواه میهن‌مان درمان درد مشترک دیرینۀ مردم را تسهیل و تسریع خواهد کرد.

مطالعه »
پيام ها

برگزاری موفقیت‌آمیز کنگرهٔ سوم حزب چپ ایران (فداییان خلق) را آرزومندیم!

تاریخ جنبش مشترک ما و تجارب برگرفته از آن، ما را به این باور و عزم راسخ رسانده است که علیرغم تفاوت‌های نظری، رزم مشترک ما و نیروهای ترقی‌خواه میهن‌مان درمان درد مشترک دیرینۀ مردم را تسهیل و تسریع خواهد کرد.

مطالعه »
بیانیه ها

برگزاری موفقیت‌آمیز کنگرهٔ سوم حزب چپ ایران (فداییان خلق) را آرزومندیم!

تاریخ جنبش مشترک ما و تجارب برگرفته از آن، ما را به این باور و عزم راسخ رسانده است که علیرغم تفاوت‌های نظری، رزم مشترک ما و نیروهای ترقی‌خواه میهن‌مان درمان درد مشترک دیرینۀ مردم را تسهیل و تسریع خواهد کرد.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

صنعت ورشکسته‌ی خودروسازی در ایران

فروتنی فکری، دریچه‌ای به سوی گفت‌وگوهای سازنده در شبکه‌های اجتماعی

این فساد سیاسی حتا به واشنکتن و لندن راه باز کرده بود

مبارزه با کار کودک از راه قرار داد های بین المللی و آموزش

نگاه به خویش پس از هجده ماه…