شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۸

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۸

L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
با تنش زدائی در منطقه و تعامل خردورزانه با جامعه جهانی، از مشتعل شدن مجدد آتش جنگ جلوگیری کنید
جبهه ملی ایران: جای تاسف بسیار است که کسانی به نام ایرانی و مدعی نجات ایران و رهبری اپوزیسیون، با دولت اسرائیل هماهنگ شده و مشوق این دولت برای حمله...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران

یک عکس

این عکس از جلوی چشمانم دور نمیشود، دراین عکس نه از آن ماشین آلات جنگی ای که در فیلم های اکشن می بینیم خبری هست نه از آن اسلحه هایی که طراحی های عجیب وغریبی دارند. هیچ چیزی از آن چه که می تواند نشانه ی جنگ باشد در آن دیده نمی شود حتی نوکِ پوتینِ فاتحان. با وجود این، همه چیز جنگ را می توان در آن دید.

این عکس مرا تکان داده است. این عکس باعث شده خواب به چشمان من راه پیدا نکند.
مدت هاست کمتر عکسی توانسته است تا به این اندازه بر من تاثیر بگذارد. این عکس بیشتر از همه ی آن عکس های آخرالزمانی ای که از جنگ در سوریه وعراق دیده ام روی من تاثیر گذاشته است، عکسِ جسد برساحل افتاده ی آن کودک خردسال را فراموش نکرده ام وهمچنین چهره خون آلود و دهشت زده ی آن کودک چهار ساله ی سوری در داخل آمبولانس را .اما این عکس از جلوی چشمم دور نمی شود.

از لحظه ای که این عکس را دیده ام خواسته ام در باره اش بنویسم واز همان لحظه آن قدر مطلب به ذهنم هجوم آورده که نتوانسته ام بنویسم تا مگر امروز صبح پس از یک بی خوابی طولانی.

به دوستی نشانش دادم، گفت: وقتی به دلارهای سعودی و خشونت و سُبُعیتی که این ها از خود نشان دادند فکر می کنم آنقدرها متاثر نمی شوم، عکس های دیگر را ندیده ای … ومن به مغز شویی فکرمی کردم یا این که مگر به این آدم چقدر داده اند که به گرفتارشدن در چنین وضعیتی بیارزد.

این عکس از جلوی چشمانم دور نمیشود، دراین عکس نه از آن ماشین آلات جنگی ای که در فیلم های اکشن می بینیم خبری هست نه از آن اسلحه هایی که طراحی های عجیب وغریبی دارند. هیچ چیزی از آن چه که می تواند نشانه ی جنگ باشد در آن دیده نمی شود حتی نوکِ پوتینِ فاتحان. با وجود این، همه چیز جنگ را می توان در آن دید.
تنها کافی است به چشم های اسیر نگاه کنید، به طرز نشستنش، به پارچه ی قرمزرنگی که با آن دست هایش را از پشت بسته اند، به بطری خالی آب، به دیوار گل اندود اتاق، به کف اتاق، به پنجره ی حفاظ دارِ نصفه نیمه ای که دیده میشود، قسمتی از یک بشکه و بازهم به نگاه ترس خورده ی گویی حیوانی که در تله افتاده و نمی تواند هیچ تصوری از آنچه که انتطارش را می کشد داشته باشد.

عکاسش را نمی شناختم اما از برکت امکانات دنیای مجازی توانستم بااو تماس بگیرم، دیدم خانمی است بسیار جوان از کردهای ایران که خارج از کشور زندگی می کند.
می گفت برای عکاسی از اسیر دو دقیقه وقت دادند،
از هجوم عکاسان می گفت ورقابتشان… ومن به اسیر فکر کردم به گذشته اش، به آن چه در آن دو دقیقه در ذهنش می گذشته، به آینده اش، به خانواده اش پس از دیدن عکس او در آن وضعیت، به انسان، به سرنوشت انسان، به نکبتِ جنگ، به جنایت، به خشونت، به ایدئولوژی، به دلار، به خدا، به دین، به مذهب، به رکس تیلرسون، به پوتین، به اردوغان، به ابوبکر بغدادی به هنگام اعلام خلافت اسلامی در بصره، در مسجد نور… به وقتی که آدم ها را ردیف می کردند و جلوی چشم مردم دنیا سر می بریدند، به آنها که هر وقت جایی را باز پس می گرفتند جسد آن هایی را که زیر آوار مانده بودند بیرون می آوردند و سر می بریدند و عکس شان را با افتخار در دنیای مجازی به اشتراک می گذاشتند… به انتقام! ، انتقام!… 
به دور باطلِ خشونت، به حماقت، به عقب ماندگی،، به تعصبات، به عدم تحمل وحتی به اسید پاشی…
می گفت، هرچه عکاسان ازاو خواستند به دوربین نگاه کند، نکرد،
می گفت، او آخرین عکاسی بوده که از او عکس گرفته،
می گفت، اینجا خیلی از عکاسان خبری از این که می بینند جنگ دارد تمام میشود دارند افسرده میشوند… 
ومن به صاحبان کارخانه های اسلحه سازی و همه ی آنها که کسب وکارشان مرگ است، به آمران، به آن ها که هیچ وقت مجازات نمی شوند، به مرده شورها فکرمی کردم،
می گفت، و درست لحظه ای که بالاخره به دوربین نگاه کرد نتوانستم از او عکس بگیرم، نخواستم بگیرم.
… ومن هم این یادداشت را درست همین جا تمام میکنم.

تاریخ انتشار : ۲۲ تیر, ۱۳۹۶ ۱۰:۰۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!