سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۳:۴۲

یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۲

آتش سوزی در زندان اوین و نگرانی از وضعیت زندانیان

از ساعات اولیه‌ی امشب شنبه ۲۳ مهرماه، چشم‌های ایرانیان با نگرانی به تپه‌های اوین و شعله‌های آتش برخاسته از آن‌جا خیره مانده است. از یک سو، شعله‌های بلند آتش، صدای انفجارهای پیاپی، روان شدن سیل یگان‌های سرکوب به سمت اوین، ترافیک پل روی اوین و از سوی دیگر، خبرهای ضدونقیض حکومت و خبرگزاری‌های رسمی‌ای که پرونده‌ی دروغ‌پردازی و کتمان حقیقت در موردشان قطورتر از آن است که قابل اعتماد باشند.

از ساعات اولیه‌ی امشب شنبه ۲۳ مهرماه، چشم‌های ایرانیان با نگرانی به تپه‌های اوین و شعله‌های آتش برخاسته از آن‌جا خیره مانده است. از یک سو، شعله‌های بلند آتش، صدای انفجارهای پیاپی، روان شدن سیل یگان‌های سرکوب به سمت اوین، ترافیک پل روی اوین و از سوی دیگر، خبرهای ضدونقیض حکومت و خبرگزاری‌های رسمی‌ای که پرونده‌ی دروغ‌پردازی و کتمان حقیقت در موردشان قطورتر از آن است که قابل اعتماد باشند.

در شرایطی که  خیزشی که با قتل مهسا (ژینا) امینی آغاز شد، به هفته‌ی پنجم خود وارد می‌شود و علیرغم سرکوب‌های شدید، مردم نه تنها دست از اعتراض برنداشته‌اند، بلکه خواسته‌های‌شان بنیادی‌تر و عمیق‌تر هم شده است، خبر آتش‌سوزی در زندان اوین خبر ساده‌‌ای نیست.

از اولین روزهای آغاز این خیزش  در کنار دستگیری گسترده‌ی فعالین مدنی، صنفی، اجتماعی و سیاسی، معترضین در خیابان، دانشگاه و مدرسه را نیز به صورت فله‌ای بازداشت کردند. شرایطی که موجب شده، خانواده‌های زیادی هر روز جلوی زندان اوین به امید گرفتن خبری از فرزندشان در آن‌جا حاضر باشند. در اولین واکنش‌ها به آتش‌سوزی اوین و نگرانی این خانواده‌ها، آنان را با گاز اشک‌آور از محل دور کردند.

در این میان، خبرگزاری قوه‌ی قضاییه در خبری اعلام کرد که این آتش‌سوزی در پی درگیری بین زندانیان «محکومیت مالی و سرقت» در «کارگاه خیاطی» زندان اوین روی داده و مهار شده است. خبرگزاری فارس اما  درگیری در «بند ارازل و اوباش» را موجب آتش‌سوزی اعلام کرد و در خبرهای بعدی از «شورش» زندانیان و «مهار» آن نوشته شد.

اما از سوی دیگر شاهدین عینی، از شنیدن صدای انفجارهای پیاپی، در نزدیکی زندان اوین سخن می‌گویند و ویدئوهایی هم مبنی بر پرتاب دست‌کم دو شی نورانی به سمت زندان اوین و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌اند. صدای شلیک گلوله هم در بسیاری از ویدئوهای منتشر شده به وضوح شنیده می‌شوند.

ما در کنار خانواده‌های زندانیان نگران و چشم‌به‌راه خبری از عزیزان‌شان هستیم، عمیقاً نگران همه‌ی زندانیان زندان اوین و از جمله زندانیان سیاسی در بندهای این زندانیم. تجربه‌ی کشتار ۶۷ زندانیان، حمله‌ به کوی دانشگاه در سال ۷۶، فاجعه‌ای که سال ۸۸ در کهریزک رقم زده شد، شلیک دو موشک به  هواپیمای مسافربری اوکرایینی و گرفتن جان ۱۷۶ مسافر، و… و پس از آن انکار، دروغ و توجیه، دلایلی هستند که به نگرانی نسبت به جان زندانیان دامن می‌زنند. مسئول جان و امنیت زندانی در زندان با مسئولین زندان و کل حکومت است. گرچه هنوز جزئیات این واقعه مشخص نیست، ما نسبت به جان و سلامتی تمامی زندانیان در بند از هر قشر و جناح اجتماعی نگرانیم و برای حفظ امنیت و سلامت زندانیان هشدار میدهیم. جمهوری اسلامی ایران و تمامی ارکان قضایی و امنیتی آن در این سانحه مسئول و باید پاسخگو باشند.

تاریخ انتشار : ۲۴ مهر, ۱۴۰۱ ۵:۰۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

ایران واحد؛ حاصل همبستگی هزاران‌سالهٔ اقوام گوناگون این سرزمین؛ همبستگی‌ای گسست‌ناپذیر

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از احزاب کرد می‌خواهیم به شعار زنده‌یاد رفیق قاسملو ـ «دموکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان» ـ که سال‌های طولانی راهنمای عمل احزاب کرد و مردم کردستان در ایران بوده است پایبند بمانند، به دیگر جریان‌های سرتاسر ی بپیوندید و در روند گذار مسالمت آمیزاز جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت مردم، نقش تاثیر گزار ایفا کنید. جنگ این امکان را ناممکن می کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

«جنگ نقطه‌زن»، فریبی بزرگ؛ دادخوا‌ست بین‌المللی تحقیق در بارۀ حمله به دبستان میناب

سیزده روز پس از آغاز حملۀ امریکا و اسراییل به ایران، این واقعیت تلخ و خونین هر روز بیشتر و بیشتر آشکار می‌شود که هدف اصلی تمامیت میهن ما و تکه‌تکه کردن آن است و جانیان و متجاوزان به خاک ایران، در این راه از هیچ جنایتی پرهیز ندارند. در چنین شرایطی، تدوین و امضای یک دادخواست رسمی بین‌المللی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. این کارزار با محوریت تحقیق فوری دربارهٔ حمله به مدرسهٔ دخترانه «شجره طیبه» در میناب منتشر شد و بار دیگر توجه جهانی را به پیامدهای انسانی تجاوز نظامی به ایران و خالی کردن زرادخانه‌های امریکا و اسراییل بر سر شهروندان ما جلب کرد.

مطالعه »

یک جنایت جنگی ظالمانه بر طبق قوانین ناظر بر دریاها!

گودرز اقتداری: دانیل لامبرت یک دیپلمات سابق در سازمان ملل در این مورد چنین نوشته است: ” فرماندهان زیردریایی‌های نازی اغلب قایق‌های نجات، آب، غذا و مسیرهای ناوبری برای فرود آمدن به بازماندگان کشتی‌هایی که به آنها برخورد می‌کردند، می‌دادند. ایالات متحده بدون هیچ هشداری، امروز بیش از ۱۵۰ ملوان را کشت و سپس با سرعت فرار کرد. به معنای واقعی کلمه بدتر از نازی‌ها و یک جنایت جنگی ظالمانه.”

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

یورگن هابرماس، یکی از مهم‌ترین روشنفکران آلمان، درگذشت.

جنبش صلح، فمینیستی است.

امروز خورشید طلوع نکرد

آیا هنوز می‌توان از حقوق بشر و حقوق بین‌الملل سخن گفت و از آن دفاع کرد؟

چه آینده‌ای در انتظار هواداران پهلوی است؟ پیامدهای فروپاشی یک یقین سیاسی

چرا ترامپ خامنه‌ای را ترور کرد؟