سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۹ تیر, ۱۴۰۵ ۰۱:۲۱

جمعه ۱۹ تیر ۱۴۰۵ - ۰۱:۲۱

آغاز محاکمه ۳۲ نفر از اهالی روستای آق‌دره وسطی به جرم حمایت از کارگران معترض معادن آق‌دره!

این محاکمه جزئی از مقاومت و سرکوب‌های دنباله‌دار در آق‌دره است. اهالی این منطقه که به واسطه‌ی فعالیت‌های معدنی امکان کشاورزی و دامداری را از دست رفته می‌بینند، برای بقا چاره‌ای جز کار در این معادن ندارند و مدیران و صاحب امتیازان معدن نیز با علم به این موضوع بیشترین بهره‌کشی و سرکوب‌ها را بر آنان اعمال می‌کنند.
Getting your Trinity Audio player ready...

محاکمه ۳۲ نفر از اهالی روستای آق‌دره در حمایت از کارگران معترض معادن سنگ و طلای آق‌دره وسطی از توابع تکاب (آذربایجان غربی) امروز، ۴ مهر ماه ۱۴۰۲، در شعبه‌ی ۱۰۲ دادگاه کیفری تکاب آغاز میشود.

به گزارش رسانه سرخط «اوایل مردادماه دو جوان بیست و چندساله از اهالی روستای آق‌دره وسطی در تکاب که به تازگی از سربازی برگشته بودند، برای درخواست کار به به محل معدن سنگ تراورتن که به تازگی در نزدیکی معدن طلای آق‌دره احداث شده مراجعه می‌کنند، اما در پاسخ با برخورد مسئولان معدن و ورود نیروی انتظامی مواجه می‌شوند. در ادامه جمعی از کارگران دو معدن طلا و سنگ آق‌دره و جمعی از اهالی نیز به پشتیبانی از آنان وارد عمل می‌شوند که این بار پاسخ تیراندازی نیروی انتظامی، زخمی شدن دو تن از اهالی و وقوع درگیری شدید میان اهالی و ماموران است. در نتیجه‌ی این تجمع ۳۲ تن دستگیر می‌شوند که اغلب آنان کارگران دو معدن طلا و سنگ آق‌دره هستند. گفته می‌شود تعدادی از آنان در نیمه شب و پس از خاتمه‌ی درگیری بازداشت شدند. آنان پس از بازداشت به زندان ارومیه منتقل شدند که طی هفته‌های اخیر ۲۶ تن از این کارگران با وثیقه‌ی ۶۰۰ میلیونی موقتا آزاد شدند اما همچنان ۶ تن از آنان در زندان به سر می‌برند.»(۱)

حسین تاج و مصطفی نیلی وکلای این کارگران و روستاییان در مصاحبه با جماران میگویند: مشارکت در آدم ربایی”، “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور”، “ممانعت از حق (فعالیت معدن)”، “اخلال در نظم و آسایش عمومی”، “ایجاد هیاهو”، “جنجال و درگیری و تمرد نسبت به ماموران حین انجام وظیفه از طریق حمله و مقاومت” از جمله عناوین اتهامی ۳۲ نفر از اهالی روستای آق‌دره وسطی است که اغلب آنها کارگران دو معدن طلا و سنگ آق‌دره هستند.(۲)

این محاکمه «جزئی از مقاومت و سرکوب‌های دنباله‌دار در آق‌دره است. اهالی این منطقه که به واسطه‌ی فعالیت‌های معدنی امکان کشاورزی و دامداری را از دست رفته می‌بینند، برای بقا چاره‌ای جز کار در این معادن ندارند و مدیران و صاحب امتیازان معدن نیز با علم به این موضوع بیشترین بهره‌کشی و سرکوب‌ها را بر آنان اعمال می‌کنند. از یاد نبردیم که در خرداد ۱۳۹۵، تجمع صنفی کارگران معدن طلا و اهالی آق‌دره بالا در اعتراض به بی‌کاری، با شکایت کارفرما همراه شد و به اتهاماتی نظیر برهم زدن نظم عمومی حکم جریمه‌ی نقدی و شلاق برای آنان صادر شد که حکم برخی‌شان نیز به اجرا درآمد. حالا تعداد دیگری از کارگران و اهالی این منطقه، این بار با اتهاماتی سنگین‌تر زیر تیغ سرکوب هستند. این کارگران جز همسرنوشتانشان متحد دیگری ندارند. صدایشان باشیم.»(۱)

 

منابع:

۱. کانال تلگرام سرخط  sarkhatism@

۲.  دادگاه کارگران آق‌دره، فردا برگزار می‌شود/ توضیحات یکی از وکلای پرونده. جماران. 

https://www.jamaran.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%B4%D8%B1-59/1608923-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D9%82%D8%AF%D8%B1%D9%87-%D9%81%D8%B1%D8%AF%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%B6%DB%8C%D8%AD%D8%A7%D8%AA-%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%88%DA%A9%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87

۳. دادگاهی به جرم مطالبه «اشتغال افراد بومی»؛ کارگران آق‌دره با اتهامات امنیتی محاکمه می‌شوند. صدای آمریکا.

https://ir.voanews.com/a/aqdara-mine-workers–in-court-charges/7283583.html

تاریخ انتشار : ۴ مهر, ۱۴۰۲ ۶:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

چگونه می‌توان درگیری آمریکا و ایران در تنگه هرمز را حل کرد، قبل از اینکه کل تفاهم‌نامه را از بین ببرد؟

تریتا پارسی: هر دو طرف به وضوح در حال آزمایش خطوط قرمز یکدیگر هستند. اگر اختلاف صرفاً در مورد تضمین عبور ایمن کشتی‌های تجاری بود، کشتی‌ها می‌توانستند به سادگی از طریق خط کشتیرانی ایران عبور کنند. مشخصا تهران مانع استفاده هیچ یک از کشتی‌ها از کریدور شمالی نشده است. در عوض، اصرار بر استفاده از کریدور جنوبی بدون اطلاع ایران، به نظر می‌رسد برای به چالش کشیدن ادعای تهران مبنی بر اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز طراحی شده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فدراسیون بین‌المللی فوتبال، و شکست اعتبار عدالت!

چگونه می‌توان درگیری آمریکا و ایران در تنگه هرمز را حل کرد، قبل از اینکه کل تفاهم‌نامه را از بین ببرد؟

راهبرد برون‌ رفت از بحران اقتصادی ایران زیر بار تحریم‌ها و جنگ

به مناسبت سالگرد تجاوز اسرائیل به ایران

آخرین دادگاه قدرت…

جنوب ایران زیر فشار؛ اکنون زمان مهار بحران است، نه تشدید آن