سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۸ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۶:۴۳

دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۳

آیا جهان در آستانه جنگ دیگری ایستاده است؟

رویدادهای یکی دو هفته گذشته نشان می‌دهد که ثبات کنونی شبه‌جزیره کره و شرق آسیا در معرض تهدید قرار دارد و جهان با خطر جنگی جدید روبروست جنگی که ترامپ و تندروهای آمریکایی آن را تدارک می‌بینند و سران کره شمالی هم آتش بیار معرکه‌اند.

در روزهای گذشته دامنه‌ی تنش میان آمریکا و کره شمالی افزایش چشم‌گیری یافته است . پس از بحران اتمی کوبا در آغاز دهه‌ی۶۰ و رویارویی شوروی و آمریکا ، دیگربار موضوع کاربرد سلاح اتمی به میان کشیده شده است . کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون به‌رغم مخالفت‌های جدی بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل و فشارها و تحریم‌های همه‌سویه آمریکا و متحدانش به آزمایش‌های هسته‌ای و پرتاب موشک‌های میان برد و دوربرد ادامه می‌دهد و نابخردانه و ابلهانه بر طبل جنگ می‌کوبد. حکومت استبدادی کره شمالی و رهبر دلقکش در ایجاد شرایط هراسناک کنونی نقش مهمی ایفا می‌کنند و برای ترامپ و جنگ‌طلبان و تندروهای آمریکایی که در دولت او جا خوش کرده‌اند خوراک و آتش تهیه فراهم می‌سازند.

 پس از آخرین آزمایش موشکی این کشور، شورای امنیت سازمان ملل با پیشنهاد و فشار دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه کره شمالی وضع کرد، که با واکنش تند حکومت این کشور روبرو شد؛ و کره شمالی تهدید کرد که جزیره گوام را که سامانه‌های موشکی آمریکا در اقیانوس آرام در آن جای دارد، موردحمله موشکی قرار خواهد داد. ترامپ که گویی در انتظار چنین فرصتی بود گفت بهتر است کره شمالی دیگر آمریکا را تهدید نکند، در آن صورت این کشور با آتش و خشمی که جهان هرگز ندیده روبرو خواهد شد. پس‌ازآن هم با ادامه تهدیدها نوشت که چنانچه کره شمای نابخردانه عمل کند طرح‌های نظامی ما کاملاً آـماده است، حاضر و مهیا .او افزود که زرادخانه هسته‌ای آمریکا از هر زمان دیگری نیرومند تراست و امیدواریم که هیچ‌گاه ناچار به استفاده از آن نشویم. علاقه ترامپ به سلاح هسته‌ای و امکان استفاده از آن امر پوشیده‌ای نیست او در آوریل ۲۰۱۶ در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از او پرسیده بود چرا کاربرد سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کند گفته بود آیا زمانی خواهد رسید که بتوان از آن استفاده کرد ؟شاید، شاید. پس از همه‌ی این تهدیدها کره شمالی اعلام کرد که نیروی بازدارنده نظامی‌اش را به مذاکره نخواهد گذاشت و بدین‌سان همچنان بر دامنه بحران می‌افزاید و زمینه را برای واکنش‌های بعدی جنگ خواهان آمریکایی آماده می‌کند.

 

در دوره‌ی پسا جنگ سرد حکومت کره شمالی که بازمانده تعادل نیروها در دوران جنگ سرد بود یکی از آماج‌های برنامه ریزان استراتژیک آمریکا برای سرنگونی و تغییر بود جرج دبلیو بوش کره شمالی را در کنار جمهوری اسلامی به‌عنوان یکی از محورهای شر اعلام کرده بود. بی‌تردید این سیاست تغییر رژیم در کره شمالی همچنان در دستور کار آمریکا قرار دارد. با بر سرکار آمدن جنگ‌طلبان و تندروها در آمریکا این کار به موضوع روز ترامپ و شماری از همکارانش بدل شده است و در میان سیاستمداران آمریکایی طرفداری جدی دارد. سناتور جمهوری‌خواه لینری گراهام گفت چنانچه کره شمالی به تولید موشک‌های قاره‌پیما ادامه دهد ، جنگ با آن ناگزیر است و جنگ پیش رو باید در منطقه صورت بگیرد ونه در آمریکا. در ماه گذشته خبرهایی پخش شد مبنی بر اینکه کره شمالی به تعداد معینی بمب هسته‌ای دست‌یافته است مشخص نیست که این خبرها واقعی یا نادرست است اما بهر صورت زمینه‌ای برای فراهم‌سازی شرایط ذهنی برای جنگ با کره شمالی است. جنگ روانی و تهدیدهای متقابل آمریکا و کره شمالی فضای جنگی در شبه‌جزیره کره و آسیای شرقی به وجود آورده است.

دولت کره جنوبی ضمن آماده‌باش نیروهای نظامی‌اش اعلام کرده است که در برابر اقدام نظامی کره شمالی واکنش فوری نشان خواهد داد. ژاپن اعلام کرد سیستم دفاع موشکی خود را در برابر کره شمالی تقویت و سامانه موشکی پاتریوت در شماری از شهرهایش مستقر می‌کند. این کشور یک ناوشکن مجهز به سیستم راداری را به دریای ژاپن می‌فرستد.

چین بر یک‌راه حل مسالمت‌آمیز بر سر بحران کره شمالی تأکید دارد اما اعلام کرده است چنانچه آمریکا و کره جنوبی بخواهند حکومت کره شمالی را سرنگون کنند و ساختار کنونی شبه‌جزیره کره را دگرگون سازند چین وارد عمل خواهد شد.آمریکا در کره جنوبی نزدیک به ۳۰ هزار نیروی نظامی دارد و شمار نظامیان آمریکایی در ژاپن به ۵۰۰۰۰ نفر می‌رسد.

روسیه هم به این بحران واکنش نشان داده است . ویکتور اوزروف نماینده مجلس روسیه و رئیس پیشین کمیته دفاع و امنیت ملی روسیه گفت سیستم دفاع ضد موشکی روسیه به حالت آماده‌باش کامل درآمده است؛ او افزود آنچه در پیوند با کره شمالی در جریان است باعث نگرانی ماست و نمی‌تواند ما را به فکر تدارکات ویژه در راستای حفظ امنیت کشورمان نیندازد.

آمریکا افزون بر تهدیدهای یادشده بمب‌افکن‌های ب۱ وب۲ را از پایگاه نظامی جزیره گوام به پرواز درآورد.

رویدادهای یکی دو هفته گذشته نشان می‌دهد که ثبات کنونی شبه‌جزیره کره و شرق آسیا در معرض تهدید قرار دارد و جهان با خطر جنگی جدید روبروست جنگی که ترامپ و تندروهای آمریکایی آن را تدارک می‌بینند و سران کره شمالی هم آتش بیار معرکه‌اند. باید امیدوار بود که نیروهایی که در آمریکا خواهان جنگ نیستند با واکنش‌های بهنگام به مخالفت با جنگ افروزان بپردازند و اتحادیه اروپا که مخالفتش را با آغاز جنگی جدید اعلام داشته است بتواند در نقش میانجی عمل کند و چین با توجه به پیوندهای نزدیکش با پیونگ‌یانگ از موشک‌پرانی‌های کره شمالی جلوگیری نماید و دیگر کشورها و گروه‌های صلح‌دوست هم با همه‌ی توان به مخالفت با جنگ بپردازند تا شاید همه‌ی این اقدامات نای شوم جنگ را خاموش کند.

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد, ۱۳۹۶ ۸:۱۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

لامرد؛ فاجعه‌ای که در سایه ماند

احمدی‌نژاد، ترامپ و نتانیاهو؛ سه «قهرمان» برای یک سناریو!

اسلام به‌مثابه ایدئولوژی دولت: پژوهشی بر اساس مفهوم قدرت، فرهنگ و ایدئولوژی نزد گرامشی

گاهنامه زنان شماره ۲ – زمستان ۱۴۰۴

تلاش و دغدغهٔ نسل پنجاه و هفت و نسل زد! دیکتاتوری و فقر عمومی و بشکه‌های ثروت