یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

آیا دولت ترکیه پیام صلح کردستان را خواهد شنید؟

اگر دولت ترکیه با پذیرش پیام صلح و آشتی به سرکوبها و تبعیض ها پایان دهد، هرچند که راه طولانی و دشواری را در بیش رو خواهد داشت اما می تواند آغازگر روند صلح و آشتی در ترکیه باشد و راه را برای ایجاد یک کشور دمکراتیک براساس فدرالیسم هموار کند و از این رو آینده نوید بخشی در انتظار این کشور خواهد بود. حمایت اتحادیه اروپا از این پیام می تواند نقش بسزائی در پیشبرد صلح در ترکیه داشته باشد، ایجاد صلح و آشتی در ترکیه نیز می تواند آثار ثمربخشی در مناسبات سیاسی خاورمیانه در پیشبرد و استقرار صلح و دمکراسی باشد.

خاورمیانه در آتش جنگ بدون جبهه و بیرحمانه ای می سوزد. چهارپاره کردستان نیز هرکدام مسائل و مشکلات خاص خود را دارند. در این شرایط مردم کردستان سوریه، پس از سالها سرکوب و تبعیض که خاندان اسد به آنان روا داشتند و در حالی که از حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز محروم بودند، اما در این برهه از زمان در نبرد تاریخ ساز کوبانی حماسه ای از رنج، مقاومت و ازخودگذشتگی را در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه ثبت کردند و به نمایندگی از سوی آزادیخواهان و عدالت خواهان جهان در برابر آدمخواران خونریز داعش ایستادند و رسالت تاریخی خود را در مبارزه با ظلم و جهل بانجام رساندند. نقش زنان کرد سوریه در این حماسه بسیار تعیین کننده بود. [دیدیم] که چگونه با رشادت و فداکاری نبرد برای آزادی و نپذیرفتن اسارت و بندگی را با عشق به زندگی و سرزمین خود پیوند زدند و مایه مباهات زنان آزاده جهان شدند. نقش اعضای پ ک ک در دفاع از کوبانی نیز فراموش ناشدنی است.

در کردستان عراق، داعش با تهاجم خود قصد تسخیر کردستان عراق و کشتار مردم و فروش زنان را در بازارها داشت که با مقاومت پیشمرگه ها و مردم کردستان مواجه شد. نیروهای مقاومت کردستان عراق هر چند از سلاح سنگین و موثر برخوردار نبودند و در آغاز نیز شهر شنگال را از دست دادند اما با اتحادی یکپارچه در برابر پیام آوران جهل و جنایت و آدم سوزی ایستادند و اجازه تعرض بیشتر را به آنان ندادند. این مبارزه همچنان ادامه دارد.

کردستان ایران هرچند از حمله جنایتکاران داعش مصون است اما همچنان شاهد سرکوب آزادی هاست و موج اعدامها، زندان و شکنجه تداوم دارد.

کردستان ترکیه که سالهای خونین را از سرگذرانده است در چند سال اخیر از آرامش نسبی برخوردار بود. در این سالها گرایشاتی در جهت حل مسئله ملی از طریق صلح آمیز و مذاکره در میان نیروهای فعال کردستان ترکیه قوت گرفته اند. حزب کارگران کردستان ترکیه، یعنی پ ک ک، بارها اعلام کرده است که مسئله کردستان راه حل نظامی ندارد؛ هرچند که این حزب هم چنان با نیروی عظیم و متشکل و کارآزموده خویش و حمایت بیدریغ مردم کردستان از آمادگی لازم برای مبارزه مسلحانه در طولانی مدت برخوردار است.

از سوی دیگر از شیوه های کردستیزانه و شوونیستی دولت ترکیه نیز تاحدودی کاسته شده است، اما هیچگاه یک راه حل مشخص، جدی و پیگیر از سوی دولت ترکیه برای حل این معضل دیرین ارائه نشده است.

اگر پیام عبدالله اوجلان در نوروز امسال خطاب بمردم کردستان و پ ک ک برای برگزاری کنگره و نتایج صلح طلبانه آن مورد پذیرش دولت ترکیه قرار گیرد می تواند فصل نوینی را در تاریخ مردم کردستان پس از ۹۰ سال ستم قومی بسوی صلح و آشتی رهنمون گردد.

تاریخ ۹۰ ساله مبارزات مردم کردستان برای کسب آزادیهای اساسی و علیه ستم و تبعیض سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زبانی همواره با سرکوب خشن و وحشیانه حاکمیت شوونیستی ترکیه روبرو شده است. در این سالها صدها روستای کردنشین ویران شدند، شهرها بارها بمباران گردیدند، دختران و زنان مورد تجاوز قرار گرفتند، پیرزنان و پیر مردان مورد هتک حرمت قرار گرفتند، ده ها هزار نفر کشته یا زندانی شدند و مورد شکنجه های وحشیانه قرار گرفتند. گفتگو به زبان کردی نیز ممنوع بود. در اوائل دهه ۸۰ میلادی عبدالله اوجلان و همفکرانش حزب کارگران کردستان ترکیه را بنیان نهادند. این اقدام به علت سیاستهای کردستیزانه حاکمیت با استقبال جوانان آرمانخواه روبرو شد و گروه گروه جوانانی که از ستم قومی و بیعدالتی بستوه آمده بودند، در کوهستانهای کردستان به صفوف پ ک ک پیوستند زیرا تنها راه کسب مطالبات عادلانه خود را از طریق مبارزه مسلحانه با رژیم کردستیز ترکیه می دانستند. در این مبارزه خونبار که بین ارتش شبه فاشیستی و نژادپرست ترکیه و پیشمرگان پ ک ک روی داد، ده ها هزار نفر جان باختند و مردم تحت ستم کردستان بخاطر حمایت از پ ک ک بیش از پیش مورد ستم قرار گرفتند و رنج های زیادی را متحمل شدند اما همچنان از مبارزات پ ک ک حمایت می کنند.

در پی دستگیری یا در واقع ربودن عبدالله اوجلان در سال ۹۹ که با یک توطئه بین المللی همراه بود، اوجلان به حبس ابد محکوم شد. این توطئه که با همکاری کشورهای اروپائی و احتمالا اسرائیل انجام شد، با سیل اعتراضات عمومی کردها مواجه شد و اعتراضات آزادیخواهان جهان را نیز برانگیخت. شهرهای بزرگ اروپا شاهد تظاهرات گسترده کردها و دیگر آزادیخواهان بود و چندین عضو پ ک ک بعنوان اعتراض به این توطئه خود را به آتش کشیدند و جان باختند.

اکنون کلید صلح و آشتی بین دولت ترکیه و مردم کردستان در دستان حاکمیت ترکیه است که بر سر یک دو راهی سرنوشت ساز قرار دارد: یا باید همچنان سیاستهای کردستیزانه خود را تداوم بخشد و در رؤیای احیای خلافت عثمانی باشد که بدیهی است پیامد چنین شیوه هائی باعث خواهد شد که دیر یا زود مبارزات مردم کردستان برای مطالبات عادلانه خود این بار در ابعادی گسترده تر و مردمی تر آغاز گردد، که مسئولیت تمامی عوارض کشتار، ویرانی و نابسامانی حاصل از آن بعهده دولت ترکیه خواهد بود و افزون بر آن خاورمیانه را بیش از پیش در آتش جنگ فرو خواهد برد. اما اگر دولت ترکیه با پذیرش پیام صلح و آشتی به سرکوبها و تبعیض ها پایان دهد، هرچند که راه طولانی و دشواری را در بیش رو خواهد داشت اما می تواند آغازگر روند صلح و آشتی در ترکیه باشد و راه را برای ایجاد یک کشور دمکراتیک براساس فدرالیسم هموار کند و از این رو آینده نوید بخشی در انتظار این کشور خواهد بود. حمایت اتحادیه اروپا از این پیام می تواند نقش بسزائی در پیشبرد صلح در ترکیه داشته باشد، ایجاد صلح و آشتی در ترکیه نیز می تواند آثار ثمربخشی در مناسبات سیاسی خاورمیانه در پیشبرد و استقرار صلح و دمکراسی باشد.

تاریخ انتشار : ۵ فروردین, ۱۳۹۴ ۹:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است