دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۶

دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۶

معلمان و حق قانونی اعتراض و تجمع
اخبار و شواهد برخی شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی چند روز پیش گروهی از معلمان بازنشسته در پایتخت نشان می‌دهد برای پراکنده کردن و پایان این تجمع از اسپری فلفل...
۸ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: فریبا نظری
نویسنده: فریبا نظری
ناقوس نتردام
هوای مه آلودیست... و باغ انبوه و پوشیده از درختان... صبح زود است. صدای عوعوی سگ‌ها به گوش می‌رسد و «ما» کشیدن گاوان و ناله‌ی گوساله‌ها از گوشه‌ی دیگر باغ...
۸ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
غزه ویران شد، اما حماس دست نخورده مانده است
پس از آغاز آتش‌ بس، مشخص شد که حماس همچنان نوارغزه را در کنترل خود دارد: نیروهای امنیتی و مقامات را کنترل می‌کند و از نظر مردم منفور نشده و...
۸ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سوزان امان، نیکولای آنتونیادیس و تئور شرودر- برگردان رضا کاویانی
نویسنده: سوزان امان، نیکولای آنتونیادیس و تئور شرودر- برگردان رضا کاویانی
کریستین ماریا هایده امان پور: خبرنگاری توانا، شجاع و متعهد به حقیقت
وجه تمایز کریستین امان پور  نسبت به برخی از همکاران خبرنگار خود، تیزبینی و نگرشی مستقل و منصفانه، و انسانی به مسائل و مشکلات دنیا است
۸ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
خطر اعدام قریب الوقوع بهروز احسانی‌اسلاملو و مهدی حسنی درپی انتقال به مکانی نامعلوم
صبح امروز دو زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ به‌نام‌های بهروز احسانی‌اسلاملو و مهدی حسنی از زندان اوین جهت اجرای حکم به مکانی نامعلوم منتقل شدند. گفته شده...
۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
تکانه های انتخاب ترامپ در منطقه و جهان
آخرین انتخابات در آمریکا به انتخاب مجدد ترامپ منجر شد و هم زمان با پیروزی قاطع جمهوری خواهان در انتخابات مجلس نمایندگان وسنا، کنترل این دو نهاد بسیار مهم هم...
۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: م. نوید
نویسنده: م. نوید
ترامپ و مذاکرات فوری با جمهوری اسلامی: نوآوری‌های استراتژیک در دوران دیجیتال و چالش‌های جدید خاورمیانه
در حالی که ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری خود در مواجهه با چالش‌های جدید جهانی قرار دارد، بر اساس تحولات استراتژیک جدید، شرایط منطقه‌ای خاورمیانه نیز وارد فاز تازه‌ای شده...
۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی

آیا سلاح به دست گرفتن زنان در نبرد با داعش درست است؟

وقتی این نیروها به چهل کیلومتری محل اقامت شما نزدیک شده باشند و بسمت شهر شما پیش روی میکنند آیا زنان، مثل مردان حق دفاع از هستی و حیات خویش را دارند، یا باید به شیوه توصیه شما دست به اسلحه نبرند، مبادا که این کار مورد تشدید خشونت بشود.

قبل از اینکه به پاسخ این سوال پرداخته باشم، این سوال برای من مطرح بود که  آیا من به  عنوان یک مرد اجازه دارم در مورد مساله زنان بنویسم، یا این مسئله مختص فعالین جنبش زنان و نویسندگان مدرسه فمنیستی میباشد و هیچ مردی از جمله من حق ورود و اظهار نظر در این زمینه ها را نمیتوانم داشته باشد. دخالت من به این می ماند که یک نفر مسیحی بخواهد در مورد اسلام، یک نفر ملی گرای کرد بخواهد در مورد مساله ملی آذربایجان، یک نفر آتئیست بخواهد در مورد ریشه های دین و غیره بنویسد. در هر حال به دنبال کلنجار کوتاهی به این نتیجه رسیدم که به احتمال زیاد خیلی از حیطه گرایانی که به سختی مخالف دخالت های نظری کسان دیگر در حیطه های اجتماعی دموکراتیک تحت تمرکز نظری آنها می باشند، هم مقاله من را نشر نخواهند کرد و هم اهمیتی به آن نخواهند داد. این مساله دلیلی نمیشود که من با حساسیت ویژه نظر خویش را در مورد این مساله طرح نکنم.

مقاله چند روز پیش خانم آزاده دواچی تحت عنوان “نظامی کردن زنان مبارزه علیه خشونت داعش یا تشدید آن”برایم دور از انتظار بود، ولی نه خیلی تعجب آور. گرچه من تلاش های خستگی ناپذیر ایشان در زمینه گالوانیزه کردن، بسط و گسترش چالش های اصلاح گرانه جنبش زنان ایران در راستای احقاق حقوقشان را ارج می نهم، ولی همیشه با جوهره استراتژی راهکار ایشان مشکلاتی جدی داشته ام که الان جایش نیست به آنها بپردازم. شاید  یکی از بازتاب های  جوهره این نوع چالش استراتژیک را در جمله ای اخیر از ایشان که چندی پیش در یک جائی در مورد آقای موسوی چنین نوشته بودند یافت که به اهمیت تحول گرایانه و بنیادین “رهبرانی که در درون ایران و در بین مردم تلاش می کنند” مطرح کرده بودند که مبارزات آنها بمراتب حیاتی تر و کلیدی می باشد، تا آنهایی که خارج گود هستند. به نظر من مشکل این شیوه نگرش در وحله اول مشکل ارزش شناسی ماهیتی دوران گذر دموکراتیک در این مرحله، از جمله جنبش زنان می باشد. آیا آقایانی که به قول ایشان در “درون گود” هستند، چه ارزش هایی را نمایندگی میکنند، اصلا مورد توجه قرار نمیگیرد.

مقاله ایشان بصورت طبیعی با افشاء جنایات داعش آغاز شده و به دامنه فجایعی کە در مورد زنان اعمال می شود و در رسانه ها کمتر انعکاس پیدا می کند می پردازند. ایشان با احساس مسئولیت خستگی ناپذیر همیشگی خویش این فجایع را عریان کرده و به افشاگری ستم مضاعف در چنان شرایطی نسبت به توصیف وضعیت زنان کرد می پردازند. اینجاست که متاسفانه در مرحله بعدی، شیوه مبارزه پسیویستی خویش را که در مورد جنبش زنان ایران بصورت پیگیری دنبال می کنند، در مورد نقش پیشگامانه مقابله گرایانه مسلحانه زنان کرد در مقابل “داعش” توصیه می کنند.

به باور من، هر پاردایم نظری، اندیشه ای و رفتاری در وحله اول باید در درون دامنه گستره ویژگیهای خود همان پاردایم مورد ارزیابی قرار گرفته و ارزیابی شود، سپس تاثیرات این چالش ها در پاردایم های مشابه آن مورد تجزیه و تحلیل قرا بگیرد. کمی روشن تر بگویم، وقتی در مورد یک پدیده اقتصادی، یا فرهنگی صحبت می کنیم، اول تلاش می کنیم تا در چهارچوبه معیارهای سنجشی اقتصادی و یا فرهنگی همان پدیده را مورد سنجش قرار دهیم، سپس بازتاب ها و تاثیرات متقابل سیاسی و اجتماعی آن را میتوانیم به نمایش بگذاریم. وقتی یک حرکت اجتماعی از یک دامنه محیطی به فاز و مرحله دیگری گذر کرد، باید با ویژگیهای مشخص مرحله نوین به تجزیه و تحلیل آن پرداخت. به صورت مشخص تر، وقتی یک وضعیت سیاسی اجتماعی این نیاز را بوجود می آورد تا نسبت به آن چالش سیاسی  برخورد نظری سیاسی فعالی صورت بگیرد، چنین دخالتی باید با بکارگیری ارزش ها و متدولوزی های سیاسی به پیش برده شود. وقتی وضعیت اجتماعی وِیژه، به مرحله نظامی امنیتی گذر می کند، دیگر باید با ویژگیها، ابزارها و متدولوژی های مشخص پارادایم ویژه خود به آن پرداخت.

نیروهای “داعش” به چهل کیلومتری “اربیل” پایتخت اقلیم خود مختار کردستان عراق رسیده اند. صحبت از همان داعشی میرود که شما نصف بیشتر مقاله خود را به توصیف جنایات غیر قابل توصیف آنها پرداخته اید. اینجا صحبت از همان داعشی می رود که نه فقط قتل عام های وسیع غیر خودی ها را به وحشیانه ترین شیوه ها به پیش می برد، بلکه دفاتری نیز جهت ثبت نام اجباری زنان و دخترانی که هنوز زنده مانده اند تشکیل می دهند تا بصورت اجباری آنها را به نکاح همین آدمخواران در آورند، یا بصورت کنیزکان آنها را بفروشند. وقتی این نیروها به چهل کیلومتری محل اقامت شما نزدیک شده باشند و بسمت شهر شما پیش روی میکنند آیا زنان، مثل مردان حق دفاع از هستی و حیات خویش را دارند، یا باید به شیوه توصیه شما دست به اسلحه نبرند، مبادا که این کار مورد تشدید خشونت بشود.

اولا که دست به اسلحه بردن زنان کرد، حالت تهاجمی ندارد، بلکه برعکس، نقش دفاعی از زیست و حیات طبیعی خود و خانواده هایشان می باشد. در وحله دوم اینکار جهت دفاع و نجات زنان، کودکان، پیرمردان و روستائیان بی دفاعی می باشد که با دست های خالی به کوەها زده اند تا بلکه بتوانند از قتل عام داعش جان سالم به در ببرند. ثالثا، برابری همسنگرانه مدافعه گردانه دوشادوش زنان با مردان، نه فقط موجب ارتقاء اعتماد به نفس، احترام عمومی، ارتقاء موقعیت اجتماعی و سیاسی آنها می گردد، بلکه فتح قله بلندی در چالشهای جنبش زنان می باشد که میتوانند از آنجا، هدف رسیدن به قله های بلندتری را برنامه ریزی بکنند. اتخاذ چنین تاکتیکی از طرف آنها به مراتب تاثیر موثر تری بر بهره وری و بازده جنبش زنان در کردستان خواهد داشت تا شیوه های پسیو مبارزاتی شما که در ایران امروز از انتصاب فلان وزیر زن توسط ریاست جمهوری اسلامی ایران اظهار خوشنودی می کنید و فردا خزعبلات همان خانم وزیر انتصابی را به انتقادهای بیرحمانه خود می کشید.

پارادایم مبارزاتی در کردستان عراق در مقابل داعش یک پردایم مقابله دفاعی نظامی می باشد. این پردایم یک مبارزه بر سر هستی و نیستی همگانی می باشد. در چنین شرایط امنیتی نظامی تحمیلی، زنان مسلح نه به ایجاد و گسترش خشونت، بلکه به دفاع از خود در مقابل آن می پردازند. در چنین شرایطی شیوه توصیه گرانه شما نتیجه ای جز قتل عام تمامی همان زنانی را در پی خواهد داشت که شما از حقوق آنها دفاع می کنید. این را هم می دانیم که دختران و زنان قتل عام شده نه تنها قادر به برداشت اسلحه نخواهند بود، بلکه امکان دفاع  پسیو از حقوق زنان را هم نخواهند داشت.

درست است که افراطی گری اسلامی توام با خشونت ورزی بی حد و حصر خاور میانه را فراگرفته است. توصیه شما هم در زدودن چنین خشونت ورزی هایی از جنبش زنان، تبدیل کردن جنبش زنان به موتور محرکه جنبش اجتماعی همزیستی مسالمت آمیز، صلح آمیز با آرمان زدودن ریشه های هرگونه تبعیض اجتماعی، خصوصا تبعیض علیه زنان قابل تقدیر می باشد. گرچه من به این شیوه مبارزه پسیویستی شما کمی با دیده احتیاط توام با کم اعتمادی نگاه می کنم، ولی باید منتظر بود و دید در درون مجموعه پارادایم های مختلف مبارزات دموکراتیک تا چه اندازه ای موثر می باشد. در شرایطی که دفاع در مقابل داعش از ویژگیهای پارادایم مشخص خود متاثر می باشد که باید در چهارچوبه همان ویژگیها مورد بررسی و مطالعه قرار بگیرد.

نمیدانم توصیه شما به زنان آسوری، زنان مسیحی دیگر، ایزدیها و غیره چیست؟ پیشگامی و همسنگری برابرانه و برادر خواهرانه پیشمرگه های زن کرد، میوه های اجتماعی خویش را در فردای کردستان به صورت هر چه بیشتر ارتقا یافتن موقعیت اجتماعی سیاسی زنان در حیات اجتماعی کشورشان نشان خواهد داد. این ارتقا موقعیت ها، با انتصاب های نمایندگان کاغذی انتصابی ریاست جمهوری های  ایران تفاوت فاحشی خواهند داشت. دانه هایی که بدین صورت در کردستان کاشته می شود، فردا ثمره های خود را در رویش درختان پر بار جنبش زنان نشان خواهد داد. این نقش، نه فقط نقش همطرازی نظامی زنان با مردان را به نمایش می گذارد، بلکه نمایشگر ارزش های عمیق سکولاریسم، مترقی، مدرن و انسانی تاریخ معاصر می باشد. ارزش هایی که عمیقا با ارزش های آن به اصطلاح رهبرانی که به قول شما در ایران و  درون گود دارند مبارزه می کنند، فاصله دارند.

دنیز ایشچی ۱۷/۰۸/۲۰۱۴

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد, ۱۳۹۳ ۸:۳۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

معلمان و حق قانونی اعتراض و تجمع

ناقوس نتردام

غزه ویران شد، اما حماس دست نخورده مانده است

کریستین ماریا هایده امان پور: خبرنگاری توانا، شجاع و متعهد به حقیقت

خطر اعدام قریب الوقوع بهروز احسانی‌اسلاملو و مهدی حسنی درپی انتقال به مکانی نامعلوم

تکانه های انتخاب ترامپ در منطقه و جهان