سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۳:۲۸

یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۳:۲۸

ابهت “مادر بمب ها” بە این زودی فروریخت ولی تروریسم بە قوت خود باقی است

دو روز پیش در حالی کە هنوز جهان از وحشت افتادن "مادر بمب ها" بر روی یکی از پایگاە های زیرزمینی داعش کە در یک آن دە ها نفر را کە گفتە می شود تروریست بودند کشت، در نیامدە بود و ترامپ هنوز در نشئگی وحشتی کە با انداختن این بمب ١٦ میلیون دلاری در جهان بە وجود آوردە بود بە سر می برد، یک گروە ١٠ نفرە از تروریست های طالبان با یورش بە یک پایگاە نظامی شمار زیادی از افسران و سربازان افغان را بە قتل رساندند و تعداد زیادی را نیز مجروح کردند. بە احتمال قوی تعداد کسانی کە در این تهاجم طالبان بە قتل رسیدند، باید بیش از تعداد کسانی باشد کە توسط "مادر بمب ها" کشته شدند.

Getting your Trinity Audio player ready...

دو روز پیش در حالی کە هنوز جهان از وحشت افتادن “مادر بمب ها” بر روی یکی از پایگاە های زیرزمینی داعش کە در یک آن دە ها نفر را کە گفتە می شود تروریست بودند کشت، در نیامدە بود و ترامپ هنوز در نشئگی وحشتی کە با انداختن این بمب ۱۶ میلیون دلاری در جهان بە وجود آوردە بود بە سر می برد، یک گروە ۱۰ نفرە از تروریست های طالبان با یورش بە یک پایگاە نظامی شمار زیادی از افسران و سربازان افغان را بە قتل رساندند و تعداد زیادی را نیز مجروح کردند. بە احتمال قوی آن طور کە از خبرهای منتشر شدە برمی آید، تعداد کسانی کە در این تهاجم طالبان بە قتل رسیدند، باید بیش از تعداد کسانی باشد کە توسط “مادر بمب ها” کشته شدند.

این کنش و واکنش میان آمریکایی ها و طالبان بار دیگر نشان داد کە اگر چە می توان با چنین اقداماتی بە گروە های تروریستی کە در یک کشور پراکندە اند صدماتی را  وارد کرد و تعدادی از آنان را با صرف هزینە سنگین کشت، ولی حتی با استفادە از”مادر بمب ها” هم نمی توان جریانات تروریستی را بە کلی ریشە کن کرد و مانع ادامە فعالیت های تروریستی آنها شد و بە بهانە مقابلە با تروریسم، و ایجاد هراس آن نظم جهنمی را کە هئیت حاکمە جدید آمریکا و ترامپ در پی آن است، در جهان مستقر و قدرت تضعیف شدە آمریکا را احیا کرد.

در واقع مدتهاست مشخص شدە کە دخالت نظامی امریکا و غرب در افغانستان بە رغم هزینە های هنگفتی کە برای این کشور ها در پی داشتە بە طور کامل شکست خوردە و دیر یا زود امریکا بە خاطر هزینە های سنگینی کە حضورش در افغانستان دارد، مجبور خواهد شد مانند اکثر کشورهای متحد خود نیروهایش را از افقانستان خارج کند.

بە عبارتی پیامد استفادە از “مادر بمب ها” در افغانستان ممکن است بە جای تضعیف تروریسم بە تقویت آن یاری رساند و حتی روند خروج نیروهای امریکایی از این کشور را تسریع نماید.

بە یک معنی می توان گفت، یک گروە کوچک تروریستی کە از هیچ لحاظ قابل قیاس با ابرقدرت بزرگ جهان نیست، با یک عملیات، ابهت سلاح مخوف ترامپ و هم زمان با آن ابهت سیاست نظامیگرایانە دولت جدید امریکا را شکستە و یکی از مناطق نفوذ این کشور را بیش از گذشتە برایش ناامن کردە است.

شاید اگر نتیجە انداختن این بمب از پیش برای دولت آمریکا قابل پیش بینی بود، این دولت مبادرت بە چنین اقدامی نمی کرد. اما حالا کە این طور شدە ترامپ دیگر نە می تواند همە افغانستان را برای کشتن تروریستها با این بمب ها زیر ورو کند و نە می تواند تن بە این شکست بدهد.

تفاوت دولت اوباما با ترامپ در این بود کە دولت اوباما بهتر از دولت ترامپ می دانست چگونە از منافع دولت آمریکا در ماورای مرزهای این کشور مراقبت کند و فهمیدە بود کە امروزە آمریکا دیگر در موقعیتی نیست کە بتواند هر کاری کە دلش خواست با دیگران بکند. اما ترامپ و دولتش نمی خواهند این واقعیت آشکار را بپذیرند و بە غلط تصور می کنند کە گویا می توانند با نظامیگری بیشتر نفوذ از دست رفتە امریکا را باز گردانند.

تروریسم در منطقە متأسفانە ریشە در فقر و فلاکت و بیعدالتی و ناامیدی گروە کثیری از مردم منطقە از آیندە شان دارد. تا زمانی کە وضعیت بە همین منوال است سرکردگان جریانات تروریستی کە توسط کشورهای رقیب و متخاصم اجیر و تجهیز می شوند دستشان برای سربازگیری از میان این انبوە سرخوردگان عاصی باز خواهد بود و با هیچ بمبی ولو با “مادر بمب ها” هم نمی شود ریشە تروریسم را از بیخ و بن سوزاند. اگر ارادە واقعی برای مقابلە با تروریسم در جهان وجود می داشت، راهش، قطع حمایت مالی و نظامی کشورها و همزمان با آن صرف هزینە های نظامی برای بهبود شرایط زندگی دشوار مردم منطقە می توانست باشد. اما متأسفانە چنین ارادەای را نزد کمتر کسی از مدعیان مبارزە با تروریسم می شود یافت.

طالبان و داعش اصولا بدون حمایت کشورهای دیگر و سوءاستفادە از نارضایتی و عصیان مردم فقیر و درماندە، نە می توانستند بە وجود بیایند ونە می توانند عملیات تروریستی شان را در چنین ابعادی کە هست ادامە دهند. این همە سلاح و مهمات را کە استفادە می کنند از کجا بە دست می آورند؟ اگر کسی پشت آنها نیست چگونە می توانند مخارج سنگین اعضا و عملیات شان را تامین کنند؟

تاریخ انتشار : ۴ اردیبهشت, ۱۳۹۶ ۱۱:۵۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شرکت‌های آمریکایی در اختلاف تجاری با کانادا زنگ خطر را به صدا درآوردند

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود

“پیمان مکه ونظامات خاورمیانه ای”

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – تیر ماه ۱۴۰۵