جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹

جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!
و ما در رویای خود بودیم، نمی دانستیم او با حرفهایش، زیبایی ها را در افق نگاه-مان قرار می داد، که با آن بیگانه بودیم، کاش زنده بود، با چشم...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
آتش بس نباید اینگونه باشد!
در حالی که به نظر می رسید صلح پس از ۱۵ ماه جنگ همه جانبه در نوار غزه برقرار شده است، شهرک نشینان اسرائیلی شامگاه یکشنبه به خیابان های سنجیل...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی
اسوالد اسپنگلر، راست ملی گرا، محافظه کار، پیشگام مرام فاشیستی، دارای نظریه فرهنگی خردگریز، فیلسوف و نماینده زوال و بدبینی فرهنگی، امپریالیسم را بعنوان وظیفه تاریخ، و سزاریسم یا امپراتوری...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند
توافق آتش بس که به طور غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس به دست آمده، پیچیده تر از آن است که هر لحظه شکست بخورد. اما فقدان کنترل بین المللی و...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
در سوگ رفیق سیروس ماوایی
ما یاد و خاطرۀ رفیق سیروس ماوایی را که سراسر زندگی‌اش با کوشش و تلاش در راه بهروزی مردم همراه بود، گرامی می‌داریم و با قدردانی از مهربانی، استواری، صبوری...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»
کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ از زندان‌های ایران شروع شد، به‌زودی یک ساله می‌شود. در آستانه یک سالگی کارزار ... اعتصابیون دست‌کم ۳۴ زندان به...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
کابینه ۳۴۰ میلیاردر دلاری دونالد ترامپ، کابینه‌ای برای میلیاردها
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با انتخاب میلیاردرها و میلیونرهای برجسته برای پست‌های کلیدی دولت خود، در حال تشکیل یکی از ثروتمندترین کابینه‌های تاریخ ایالات متحده است. مجموع دارایی اعضای...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی

اتحادیه اروپا و اولویت حقوق بشر در ایران

گزارشی از دیدار با نمایندگانی از ارگانهای اتحادیۀ اروپا

نکته و مطالبۀ مرکزی هیئت نمایندگی سازمان در این دیدارها، ضرورت اولویت دادن به وضع حقوق بشر در ایران بود... با گذاشتن چنین اولویتی است که اتحادیۀ اروپا قادر خواهد شد در شرایط کنونی که باز تنش حول پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی بالا می گیرد و می رود که همه امور را تحت الشعاع خود قرار دهد، سیاست مستقلی را عرضه کند

هیئت نمایندگی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

 

روز چهارشنبه گذشته، ۲۴ فوریه ۲۰۱۰، یک هیئت نمایندگی از جانب سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، شامل رفقا علی پورنقوی و علی صمد، با نمایندگان تعدادی از ارگان های اتحادیۀ اروپا دیدار و گفتگو داشتند. این دیدارها شامل دیدار با نماینده ای از کابینۀ روابط خارجی شورای اروپا، شعبۀ خاورمیانه، بخش ایران، نماینده ای از کمیسیون اروپا، دو نماینده از سوکمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا و نیز دو نماینده از حزب لیبرال آلمان بودند.

هیئت نمایندگی سازمان با توجه به تحولات ماه ها و هفته های اخیر موضوعات زیر را برای گفتگو و تبادل نظر انتخاب کرده بود:

– جنبش سبز و وضعیت کنونی آن،

-پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی و تنش های اخیر حول این پرونده،

-وضع حقوق بشر در ایران.

هیئت نمایندگی سازمان، در موضوع نخست (جنبش سبز و وضعیت کنونی آن) تحلیل و تصویری از جنبش سبز، و از قوتها و چالش های لحظۀ کنونی آن، خاصه پس از ۲۲ بهمن ارائه داد و در پیوند با موضوع تنش های مجدداً بروزیافته حول پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی، به این نکته تاکید کرد که اگرچه نمی توان از پیوندی علت و معلولی سخن گفت، اما به عنوان یک واقعیت، ما شاهد سربرآوردن جنبش سبز در مقطعی بودیم که در آن مقطع تنش میان جمهوری اسلامی و جهان خارج در یک دورۀ چندین ساله به حداقل خود فرو نشسته بود. هیئت، بروزتنش های مجدد حول پروندۀ اتمی را به عنوان عاملی منفی برای بالندگی جنبش مردم به طور کلی مورد تأکید قرار داد. این که گرایش هائی در درون حاکمیت، خاصه پس از توفیق موقت آن در ممانعت از بروز حرکات گستردۀ اعتراضی مردم در روز ۲۲ بهمن، بر شدت عمل بازهم بیشتر علیه جنبش مردم و فعالان آن اصرار دارند و از سوی دیگر محافلی در درون همان حاکمیت نیل به توافق با معترضان و مشخصاً آقایان موسوی و کروبی را منتفی نمی دانند، تصویر گفته شده را تکمیل کرد.

در موضوع دوم ( پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی) مکث اصلی بر این نکته متمرکز بود که متأسفانه وضعیت کنونی به دوران تنش زده قریب به ۲ سال پیش عقبگرد کرده و باز در مطبوعات و محافل، چه داخلی و چه خارجی، از گزینه هائی چون تحریم اقتصادی و حتی حملۀ نظامی سخن در میان است. هیئت نمایندگی سازمان بازگشت به روزهای تنش آلود گذشته را برای جامعه و جنبش مردم ایران فوق العاده نامطلوب ارزیابی کرده و بر این که مداخلۀ نظامی برای سازمان اصلاً قابل گفتگو نیست تأکید کرد. در ارتباط با تحریم اقتصادی نیز هیئت تصریح کرد که در کیفیت واقعی اقتصاد ایران، “تحریم هوشمند” متصور نیست و مخالفت اکید سازمان را با تحریم اقتصادی ابراز داشت.

در موضوع سوم (وضع حقوق بشر در ایران ) نکته و خواست مرکزی هیئت نمایندگی سازمان در این دیدارها، ضرورت اولویت ویژه دادن به وضع حقوق بشر در مناسبات اتحادیۀ اروپا با ایران بود. با گذاشتن چنین اولویتی است که اتحادیۀ اروپا قادر خواهد شد در شرایط کنونی که باز تنش حول پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی بالا می گیرد و می رود که همه امور را تحت الشعاع خود قرار دهد، سیاست مستقلی را عرضه کند. هیئت توجه داد که اکنون، به یمن جنبش اعتراضی و کیفیت خشونت بار برخورد حاکمیت به این اعتراضات، انتظار و زاویه قضاوت بخش های وسیعی از مردم نسبت به حاکمیت تغییر کرده است. اکنون این بخش ها حاکمیت جمهوری اسلامی را بر اساس کیفیت عملش در ارتباط با احترام به حقوق بشر مورد قضاوت قرار می دهند و نه بر اساس “موفقیت های” آن در برنامۀ اتمی.

بر همین اساس هیئت نمایندگی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) در عموم دیدارهایش خواهان آن بود که ارگانهای اروپائی بیش و پیش از آن که موضوع تحریمها و محدودیت های سیاسی را در ارتباط با پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی مد نظر قرار دهند، وضع حقوق بشر در ایران را مبنا گیرند. در این چارچوب پیشنهاد هیئت این بود که علیه مقامات و ارگانهائی که در نقض سازمان یافته حقوق بشر در ایران دست دارند، نیز محدودیتها و تحریمهائی اعمال گردند.

علاوه بر آنچه گذشت، هیئت گزارشی از حادترین وجوه وضع حقوق بشر در ایران در لحظۀ کنونی را به طرف های دیدار ارائه کرد. این گزارش در رئوس اصلی خود شامل وضع هزاران زندانی و محکومان به اعدام، با مکث روی موارد خاصی چون خانم ها صداقت و علم هولی، و آقایان اسانلو، اقدامی، آیت الله بروجردی، محمد پورعبدالله، رمضانی، رشیدی، زیدآبادی، سیمیاری، طبرزدی، کمانگر، محمدزاده، مددی، مراد محمدی، ملکی و مومنی، به عنوان “مشتی از خروار”، تشدید فشارها بر اقلیتهای مذهبی (بهائیان و…) و قومی و گستردن دامنۀ دستگیریها از آنان، بود. هیئت با تصریح مخالفت اصولی خود با تروریسم و آدم کشی، همچنین توجه طرف های دیدار را به دستگیری عبدالمالک ریگی، رهبر جندالله، و لزوم دفاع از حقوق انسانی او جلب کرد. هیات نمایندگی در چارچوب موارد فوق اعلام کرد که سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) مخالف اعدام در ایران است و از طرفهای دیدار خود خواست که اروپا به اشکال گوناگون سیاستها و تمهیداتی را در ارتباط با جمهوری اسلامی برای قطع اعدامها بویژه اعدام فعالین سیاسی، نوجوانان زیر ۱۸ سال و زنان در ایران اتخاذ کند و بدین طریق در مذاکرات خود، حکومت ایران را برای قطع حکم اعدام، تحت فشار قرار دهد.

هیئت همچنین پیشنهاد داد که وزن موضوعات حقوق بشری در برنامۀ تلویزیونی “ارو نیوز فارسی” (که بزودی فعالیت اش آغاز خواهد شد)، افزایش یابد.

قابل ذکر است که پیشنهاد هیئت دایر بر اعمال تحریم و مجازات علیه دست اندرکاران نقض حقوق بشر در ایران مورد توجه طرف های دیدار، خاصه نمایندگان سوکمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا، قرار گرفت.

در پایان با ابراز رضایت از تبادل نظرات انجام یافته مجدداً قرار بر تکرار این دیدارها شد.

تاریخ انتشار : ۷ اسفند, ۱۳۸۸ ۰:۳۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!

آتش بس نباید اینگونه باشد!

اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی

نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند

در سوگ رفیق سیروس ماوایی

یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»