جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی

اتحاد امریکا، عربستان و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی

اين مواضع نشان می دهند که تلاش ترامپ، سران دولت عربستان و دولت دست راستی نتانياهو ايجاد هماهنگی بين اعراب و اسرائيل خصوصاً عربستان سعودی، ‌مصر و اردن با اسرائیل و حا انداختن رژيم ايران به عنوان دشمن مشترک آن ها و نهديد اصلی در خاورميانه است

دونالد ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی، مسلمانان را به صدور تروریسم متهم کرد، علیه عربستان سخنان تندی به زبان راند و بلافاصله بعد از روی کار آمدن، فرمان داد تا شهروندان برخی کشورهای عربی و اسلامی از ورود به امریکا منع شوند. اما او نخستین مقصد سفرهای خارجی را کشوری انتخاب کرد که کانون صدور تروریسم در سال های گذشته بود. این پرسش مطرح است: چرا؟ واقعیت این است که عربستان با لابی گری و وعده  امضاء قراردادهای کلان با رئیس جمهور تاجر امریکا، او را راضی کرد که در نخستین سفر خارجی‌اش راهی ریاض شود.

 

در این سفر وعده ها عملی شد و بعد از دیدار ترامپ با سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان، توافق‌های تجاری و نظامی عظیمی میان دو کشور امضا گردید. پایگاه خبری «مصر العربی» گزارش داد که حجم توافق‌های امضا شده میان عربستان و امریکا به ٣٨٠ میلیارد دلار می‌رسد. از این مبلغ حدود ۱۱۰ میلیارد دلار سهم خرید تجهیزات نظامی است. امریکا بزرگ‌ترین صادر‌کننده تسلیحات نظامی در جهان است که نیمی از آن به خاورمیانه سرازیر می‌شود و عربستان و امارات، بزرگ‌ترین وارد‌کننده‌های سلاح امریکائی به شمار می‌روند.

 مناسبات بین امریکا با کشورهای عربی به ویژه عربستان در دوره باراک اوباما رو به سردی گرائید. سران این کشورها معتقدند که اوباما اعراب را نادیده انگاشته و تمایل نسبی به سمت ایران داشته است. بعد از سال ها سردی روابط میان کشورهای عربی با امریکا، اکنون این کشورها ترامپ را فردی می بینند که توانائی بازسازی اتحاد تاریخی اعراب با واشنگتن را دارد. ریاض احساس می کند که در دولت ترامپ گوش شنوایی برای شنیدن نگرانی هایش در قبال ایران وجود دارد، به ویژه اینکه کابینه ترامپ از افراد مخالف رژیم ایران تشکیل شده و ترامپ مرتبا تهران را به بی ثباتی در منطقه متهم می کند.

 هدف از مسافرت ترامپ به خاورمیانه تنها توافق های تجاری و نظامی کلان بین واشنگتن و ریاض و بازسازی اتحاد تاریخی اعراب و امریکا نبود، بلکه دو هدف دیگری هم دنبال می شد: اولی هماهنگی سیاست‌های کشورهای سنی خاورمیانه با اسرائیل و دومی به گفته رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، تشکیل یک اتحاد در برابر جمهوری اسلامی.

 در این سفر نوک تیز حمله ترامپ متوجه جمهوری اسلامی بود. او جمهوری اسلامی را حکومتی توصیف کرد که “لنگرگاهی امن به تروریست‌ها می‌دهد و از آن ها پیشتیبانی مالی می‌کند و مسئول بی‌ثباتی در منطقه است”. به گفته ترامپ جمهوری اسلامی از لبنان تا عراق تا یمن، با تأمین مالی، تسلیح و آموزش گروه‌های تروریستی، شبه‌نظامیان و دیگر گروه‌‌های افراطی انتشار دهنده ویرانی و هرج و مرج در منطقه است و برای چند دهه، ایران آتش درگیری‌های فرقه‌ای و تروریسم را دامن زده است. ملک سلمان، پادشاه عربستان نیز از ایران به عنوان “طلایه‌دار تروریسم” نام برد و گفت: “مسئولیت ما در مقابل خدا، مردم مان و کل جهان این است که با اتحاد خود با نیروهای شیطانی و افراط گرایی مقابله کنیم.”

 ترامپ در اسرائیل هم موضع تندی علیه جمهوری اسلامی اتخاذ کرد و نتانیاهو هم با او همراهی کرد. این مواضع نشان می دهند که تلاش ترامپ، سران دولت عربستان و دولت دست راستی نتانیاهو ایجاد هماهنگی بین اعراب و اسرائیل خصوصاً عربستان سعودی، ‌مصر و اردن با اسرائیل و جا انداختن رژیم ایران به عنوان دشمن مشترک آن ها و نهدید اصلی در خاورمیانه است.

 در صورت تشکیل اتحاد سه کشور علیه جمهوری اسلامی و صف آرائی اکثر کشورهائی عربی در مقابل ایران و تلقی کردن رژیم ایران به عنوان نهدید اصلی در خاورمیانه، کشور ما با وضعیت دشواری روبرو خواهد شد. شکل گیری اتحاد سه کشور لزومأ به معنی اقدام نظامی علیه ایران نیست، ولی به منزله اعمال تحریم های بیشتر از جانب واشنگتن، منزوی کردن ایران در منطقه و فشار علیه رژیم ایران در مناطق نفوذ آن است. برنامه آن ها برگرداندن جمهوری اسلامی به مرزهای درون خود است. خواه ناخواه پیشبرد این برنامه با تنش همراه خواهد بود. در چنین فضائی، یک رویداد اتفاقی می تواند به رویاروئی نظامی کشیده شود.

 حسن روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری خود با وضعیت جدیدی در سطح جهانی و منطقه روبرو است. ترامپ و متحدین او دنبال بهانه اند تا علیه ایران دست به اقدامات تلافی جویانه بزنند. لازم است جمهوری اسلامی برای احتراز از رودروئی از اقدامات ماجراجویانه و نابخردانه خودداری کند، به جنگ های نیابتی پایان دهد، با کشورهای همسایه به ویژه عربستان وارد گفتگو شود، از سیاست های تنش زا فاصله گیرد، برای بیرون آوردن نیروهای نظامی در سوریه برنامه ریزی کند، شعار مرگ بر امریکا و مرگ براسرائیل را کنار بگذارد و سیاست تنش زدائی را در منطقه و در سطح جهان پیش برد. استقرار صلح در منطقه به نفع کشور ما است.

 

تاریخ انتشار : ۵ خرداد, ۱۳۹۶ ۷:۳۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد…

ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…