سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۴

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۴

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

ادامه یک سکوت اسطوره‌ای

اگر حداقل تابوى صحبت در مورد آذربايجان و ترك در ايران، به عنوان عناصر ايرانى و مساله‌اى داخلى شكسته مى‌شد بسيار نويد بخش و خوشحال كننده می‌بود. حتى اعتراض به آن تظاهرات و حتى برخورد غير مدنى با پديده هويت‌طلبى ترك مغتنم بود. چرا كه مشكل اصلى در مبحث تنوع ملى و قومى ايران اساسا عدم طرح رسمى صورت مساله است و نه خود مساله و مادامى هم كه مساله طرح نشود پتانسيل گفتگو با متقابلانش را در درون نخواهد پرورد.

در طول حدود شانزده سال فعالیت مستمر جریان هویت طلب و ملى ترک در ایران امسال ١٣٨۵ شمسى، از پر برخوردترین سالهاى فعالین این جریان – که دیگر امروز جنبشى تمام عیار اجتماعى است – با رژیم حاکم است.دستگیریهاى چند هزارنفره و شکنجه و قتل معترضین به کاریکاتور موهن روزنامه دولتى ایران در خردادماه، موج دوم دستگیریها بر اساس تصاویر ضبط شده به واسطه دوربین هاى امنیتى تظاهرات، موج سوم بازداشتها در آستانه مراسم قلعه بابک در تیرماه و موج چهارم حمله به فعالان در آستانه بازگشایى مدارس و جلوگیرى از تحریم کلاسها در اول مهرماه که به خاطر تداوم آپارتاید زبانى فعالان حرکت ملى آذربایجان در تدارک آن بودند.
پس از همه این حوادث، هنوز کسانى حتى از خردادماه و تیرماه به این طرف از زمان بازداشتشان امکان مرخصى از زندان نیز نداشته اند.برخى در دادگاه با حکمهاى نامتناسب و غیر مستند به مصادیق اتهامى مواجه شده اند و مهمتر اینکه هنوز هیچ تیم حقیقت یاب براى بررسى حوادث خردادماه تشکیل نشده است و قاتلین مردم در نقده، مشکین شهر، ارومیه و احتمالا تبریز معرفى و محاکمه نشده اند.در کنار این مصیبت و ظلمى که آدربایجان معروض به آن است باز چند هفته است که فشارها افزایش یافته است.صرف نظر از وضعیت مبهم برخى از زندانیان تبریز و مرند و احکام نامتناسب عباس لسانى و رضا عباسى، تقریبا امکان هر گونه فعالیت عادى از گروهها و انجمن هاى دانشجویى گرفته شده است، هر کانون، مغازه و گروهى در صورت تبلیغات ملى در هر شهر و روستا محکوم به تعطیلى و عدم فعالیت مى شود و ناگوارتر اینکه فعالین به اتهامات نامعلوم به همان روش گذشته، بدون رعایت قوانین مدنى و و رویه قضایى پیش بینى شده توسط قانون گذاران جمهورى اسلامى دستگیر، بازداشت، بازجویى ومحاکمه مى شوند.
اعتراضات به این قانون شکنى ها کم و بیش از طرف فعالان ترک در داخل و خارج ادامه دارد.فعالیتهاى اخیر ایشان نیز موجب جلب حساسیت هاى برخى سازمانهاى بین المللى حقوق بشرى شده و بیانیه هاى را در پى داشته است.اما متاسفانه رسانه هاى فارسى زبان هنوز “سیاست سکوت” را –همگام با نظام حاکم- در مورد آذربایجان به کار مى برند و عموما بایکوت خبرى حوادث مربوط به جنبش ملى ترک را ترجیح مى دهند.پس از انتشار اسامى و تعداد شهداى آدربایجان در خرداد و مشاهده گستردگى اعتراضات مردم، رسانه هاى داخلى و خارجى على رغم اینکه برخى نظرى منفى تر از نظام فعلى به ملت و هویت ترک دارند ناچار سکوت چند ساله را شکستند.
اینکه حداقل تابوى صحبت در مورد آذربایجان و ترک در ایران، به عنوان عناصر ایرانى و مساله اى داخلى شکسته مى شد بسیار نوید بخش و خوشحال کننده بود.حتى اعتراض به آن تظاهرات و حتى برخورد غیر مدنى با پدیده هویت طلبى ترک مغتنم بود.چرا که مشکل اصلى در مبحث تنوع ملى و قومى ایران اساسا عدم طرح رسمى صورت مساله است و نه خود مساله و مادامى هم که مساله طرح نشود پتانسیل گفتگو با متقابلانش را در درون نخواهد پرورد.
در دوران دانشجویى زمان درازى را به گفتگو با فارس زبانان اختصاص مى دادم و مساله ترک و آدربایجان را به عنوان مساله اى داخلى از نقطه نظر فرهنگى و اجتماعى براى ایشان تشریح مى کردم.این کار را نه از این جهت که در درجه اول به حمایت ایشان نیاز داشتیم انجام مى دادم ( که خود بسیار بودیم) بلکه براى انتقال حس و فکر جدیدى که در میان ترکان، اعراب و اکراد (و احتمالا بلوچ ها) پدید آمده بود مى کوشیدم. فکر مى کردم و همچنان برآنم که جدایى حس و عدم شناخت افکار ملى بوجود آمده در میان ملل و اقوام ایرانى از جانب هر کدام از طرفها عواقب فاجعه آمیزى را در برخواهد داشت.این کار را نه با انگیزه اى سیاسى که با نیتى اخلاقى انجام مى دادم.ایران مى تواند هر روز به صلاحدید صاحبانش یعنى اقوامى که مالک قطعات هستند به هر چند قسمت که میل داشتند تقسیم شود و یا اینکه به وحدت خود ادامه دهد و حتى قطعاتى را ضمیمه کند.این مساله مورد علاقه من نیست.آنچه که مهم است و به نظر مى رسد خط قرمز هر نوع رابطه در میان انسانهاست تضمین برابرى حقوق میان طرفین است که این امر در عمل و در درجه اول وابسته به قبول خود این قضیه است و در درجه دوم منوط به شناخت طرفین از یکدیگر و درک متقابل است.آنچه باید در هر اتفاق سیاسى مد نظر باشد حفظ کرامت انسان است که صرفا با آزادى او از قید اندیشه و آسیب ناپذیرى ازنتایج عمل دیگر همنوعانش محقق خواهد شد.
امروز رسانه فارسى زبان که غالبا نمایندگى محافل، گروهها و جریانهاى سیاسى را به عهده دارد نهایتا به دلیل عدم گذر از تابوى ایران ٢۵٠٠ ساله باستانى در ابعاد زبانى، مذهبى و سیاسى نتوانسته است با جنبش اجتماعى ترک به گفتگو پردازد و به یک تفاهم حداقلى برسد.این رسانه که احکام کمیته هاى انضباطى دانشگاهها را به صورت گسترده پوشش مى دهد از کنار بازداشت هاى غیر قانونى و شکنجه ترکها به راحتى مى گذرد و حتى على رغم وثوق به منابع خبرى از درج اخبار زندان، شکنجه، ممنوعیت فعالیت فرهنگى و اجتماعى و محاکمه در شهرها، روستاها و دانشگاههاى آذربایجان و دیگر مناطق ترک نشین مى گذرد.
ترک مسیر مقدر براى ناسیونالیسمش را طى خواهد کرد.چه که، بى تعارف ناسیونالیست بودن خود را مى نویسیم و ظلم حکومت را بیان مى کنیم؛ آنچه مى ماند فاصله اى است که میان دو ملت همسایه ایجاد مى شود.این فاصله را نیز ملت پر نمى کند بلکه روشنفکران و نخبگان باید پل هاى ریخته را در جاهاى متناسب و براى یک ارتباط جدید بسازند.اما متاسفانه روشنفکر مرکز فارسى خصوصا آنکه سیاسى مى اندیشد و خصوصا غالب کسانى که سالهاست ایران را ترک کرده اند یا مجبور به ترک بوده اند حتى بناى گفتگو را نیز خشت ننهاده اند.این بلا نیز دامان همه مان را خواهد گرفت کمى با هم حرف بزنیم.بدون هیچ امر مقدسى.مقدس ما و شماییم.

تاریخ انتشار : ۱۴ آبان, ۱۳۸۵ ۵:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴