جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۹

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۹

روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که دورهٔ دومی در کار نخواهد بود. مهم‌ترین مسئله این است که اطمینان حاصل شود که بایدن فوراً تصمیم به کناره‌گیری از سمت خود و سپردن آن به هریس نمی‌گیرد.

بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است

موضوع اصلی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، همان‌طور که او بارها و بارها در پنجشنبه شب روشن کرد، همان‌طور که در کمپین‌های قبلی تکرار کرده بود، هم‌چنان مرزها و آن‌چیزی‌ست که او «مهاجرت غیرقانونی» می‌نامد و قتل و ضرب و شتمی‌ست که او اصرار دارد، پناهندگان از جنوب به آمریکا وارد کرده‌اند.

اما دموکرات‌ها یک موضوع سیاسی بسیار فوری و پیچیده‌تر برای پاسخ در برابر خود دارند. ده‌ها گزارش منتشرشده بیان کرده‌اند که جو بایدن، رئیس‌جمهور جو بایدن – با کمک نانسی پلوسی نماینده و رئیس سابق مجلس نمایندگان با ارادهٔ قوی و صریح – به عقل سیاسی خود بازگشته و به این نتیجه رسیده که به نفع است برای انتخاب مجدد نامزد نشود.

مسئلهٔ بزرگ برای بایدن نارضایتی بسیاری از کمک‌کنندگان مشتاق قبلی او بوده است. یکی از اهداءکنندگان کمک مالی او به من گفت که خشم زیادی در میان گروه ساحل شرقی او نسبت به حلقهٔ داخلی بایدن به دلیل سوءمدیریت آن‌ها با قطع ارتباط فزایندهٔ رئیس جمهور وجود دارد. او به من گفت: «هیچ‌یک از دستیاران کلیدی رئیس‌جمهور قبل از مناظرهٔ افشاگرانهٔ او با ترامپ در ماه گذشته، «یک کلمه به کمک‌کنندگان مالی» در مورد میزان ناتوانی‌های بایدن نگفت. انگار که گروه دموکرات روی عرشهٔ کشتی تایتانیک آهنگ «نزدیک تر، خدای من، به تو» را می‌نواخت.

پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که دورهٔ دومی در کار نخواهد بود – کاری که ظاهراً هیچ‌کس در کاخ سفید صلاح نمی‌دید به او بگوید – و مداخلهٔ او، زمانی که علناً شناخته شد، رهبران دموکرات در سنا و مجلس نمایندگان را آزاد کرد تا نگرانی‌های واقعی خود را با کاخ سفید و مطبوعات واشنگتن در میان بگذارند. نفوذ پلوسی حزب دموکرات را حداقل در کوتاه‌مدت نجات داده است.

این‌که بایدن در آینده چه خواهد کرد، هنوز مشخص نیست. آیا او بلافاصله استعفاء می‌دهد و کاخ سفید را به معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس می‌سپارد؟ یا از لیندون بی جانسون پیروی خواهد کرد، کسی که در ۳۱ مارس ۱۹۶۸ به تماشاگران مبهوت‌شدهٔ تلویزیونی سراسر کشور گفت که برای انتخابات مجدد در نوامبر نامزد نخواهد شد و در عوض، با اجتناب از سیاست داخلی، بر اجرای جنگ فاجعه‌بار ویتنام تمرکز خواهد کرد که در آن تاریخ دیرهنگام اصرار داشت، هنوز هم می‌توانست برنده شود. این تصور که بایدن می‌تواند دخالت فاجعه‌بار آمریکا در جنگ‌های اوکراین و نوار غزه را تا زمان تحلیف جانشین خود در ۲۰ ژانویهٔ آینده مدیریت کند، به همان اندازهٔ جنگ ویتنام دور از ذهن است.

در گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده، شروط زیادی وجود دارد. در واقع، هیچ‌کس در رسانه‌ها در روزهای اخیر مستقیماً از بایدن نشنیده است. او اکنون در حال بهبودی از عفونت کووید است و احتمالاً هنوز در انزواست. و هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند که آیا رئیس‌جمهور از فضای توهم‌آمیز خود خارج شده است یا خیر، فضایی‌ که توسط کارکنان مستقیم او که به خاطر حفاظت از شغل‌شان به او گفته‌اند که در نظرسنجی‌ها خوب عمل می‌کند. یکی از دوستان قدیمی خانوادهٔ بایدن‌ها امروز پیامی برای من فرستاد که به نظر می‌رسید با تیترها در تناقض بود: «جو هنوز هم مرغش یک پا دارد».

اما این‌ها در مقایسه با مواردی که اکنون بسیاری را درگیر می‌کند و با بخش بالایی از دستگاه تأمین مالی حزب دموکرات ارتباط دارد، جنبهٔ تزیینی دارند. به من گفته شد که معاون رئیس‌جمهور، هریس شغل بایدن را می‌خواهد و با بسیاری از رسانه‌ها در کار است تا این تصور را مطرح کند که وقت آن رسیده است که یک زن، به‌ویژه یک زن رنگین‌پوست، به عنوان رئیس‌جمهور بر سر کار بیاید. او حتی علیرغم نارضایتی مدیران حزب، نام سه مرد – فرماندار کنتاکی، اندی بشیر، فرماندار پنسیلوانیا، جاشوا شاپیرو، سناتور مارک کلی از آریزونا، فضانورد سابق – را برای خدمت به عنوان معاون رئیس‌جمهور و معاون خود در کمپینی که ممکن است ظهور کند مطرح کرده است. (در سال ۲۰۱۹، هریس در کمپین برای نامزدی ریاست جمهوری دموکرات‌ها در مراحل اولیه حضور داشت، اما در دور دوم مناظره‌ها عملکرد ضعیفی نشان داد و با مشکلات مالی مواجه شد که او را مجبور به کناره‌گیری از رقابت در اوایل دسامبر کرد.)

هیچ‌یک از فعالان سیاسی حرفه‌ای که در این هفته با آن‌ها صحبت کردم، در مورد نگرانی شدید بزرگان حزب دموکرات در مورد احتمال نامزدی یک زن رنگین‌پوست و یک یهودی برای کاخ سفید در برابر ترامپ، که اکثراً پیروان او سفیدپوستانی هستند که از نفوذ روزافزون رنگین‌پوستان در آمریکا خشمگینند، صحبت نمی‌کنند.

در مناظرهٔ ماه ژوئن، ترامپ گفت بایدن «مثل یک فلسطینی شده» و فلسطینی‌ها، «او را دوست ندارند زیرا او فلسطینی بسیار بدی‌ست. او فردی ضعیف است.» به نظر می‌رسد منظور او این است که بایدن و تیم سیاست خارجی‌اش نتوانسته‌اند دولت اسرائیل و حماس را به توافقی برای آتش‌بس برسانند که گروگان‌های اسرائیلی باقی‌مانده و اسیران فلسطینی اسرائیل را آزاد کند و به مردم آسیب‌دیدهٔ غزه از محاصرهٔ طولانی که آن‌ها تحمل کرده‌اند، استراحت بدهد. دولت بایدن هم‌چنان تأمین‌کنندهٔ اصلی بمب و سایر تسلیحات برای اسرائیل بوده است و با تأکید بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مبنی بر این‌که حملات هوایی و زمینی اسرائیل تا زمانی که حماس نابود نشود، متوقف نخواهد شد، جنگ ادامه یافته است.

بایدن مورد انتقاد شدید اعراب سراسر جهان و هم‌چنین هزاران نفر از دانشجویان دانشگاه‌ها در آمریکا به دلیل ادامهٔ ارسال سلاح به اسرائیل قرار گرفته است. تلاش‌های دولت بایدن برای ترتیب دادن آتش‌بس در غزه توسط نتانیاهو، که هیچ قصدی برای توقف آن‌چه که به جنگ او تبدیل شده است ندارد، بی‌درنگ رد شده است -گرچه ظاهراً کاخ سفید بایدن هنوز متوجه آن نشده است.

حالا که چی؟

به گفتهٔ کسانی که اطلاعات دست اولی دارند، مهم‌ترین مسئله این است که اطمینان حاصل شود که بایدن فوراً تصمیم به کناره‌گیری از سمت خود و سپردن آن به هریس نمی‌گیرد. ما از او می‌خواهیم تا ۲۰ ژانویهٔ ۲۰۲۵، زمانی که رئیس‌جمهور جدید سوگند یاد می‌کند، در سمت خود باقی بماند. به من گفته شد به ناچار یک نقطه‌ضعف سیاسی در این استراتژی وجود خواهد داشت، زیرا جمهوری‌خواهان به درستی با این تصور که «بایدن برای کاندیداتوری ریاست جمهوری مناسب نیست، اما هنوز هم برای رئیس‌جمهور ماندن تا زمان تحلیف مناسب است»، آشوب به پا خواهند کرد.

و سؤالی که در برابر برنامه‌ریزان سیاسی قرار دارد، این است: «آیا بایدن قدرت این را دارد که تا آخر بماند؟»

همان‌طور که یک کارشناس سیاسی به من گفت، مشکل دیگر با حفظ بایدن بیمار و ضعیف برای شش ماه آینده این است که «کامالا فکر می‌کند که یک نامزد قوی‌ست.» شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد او ممکن است یک کاندید مناسب نباشد. در شش ژوئن، یک نظرسنجی پولیتیکو نشان داد که «تنها یک‌سوم رأی‌دهندگان فکر می‌کنند که اگر هریس نامزد دموکرات شود، احتمالاً در انتخابات پیروز خواهد شد و تنها سه نفر از پنج دموکرات معتقدند که او پیروز خواهد شد. یک چهارم رأی‌دهندگان مستقل فکر می‌کنند که او برنده خواهد شد.» این نظرسنجی هم‌چنین نشان داد که هریس همان رتبه‌بندی ضعیف بایدن را دارد. هر دو شرایط بدی دارند: بایدن ۴۳ درصد رأی مطلوب و ۵۴ درصد رأی نامطلوب و هریس ۴۲ درصد رأی مطلوب و ۵۲ درصد رأی نامطلوب دارند.

در همین‌حال، دموکرات‌ها هم در اوکراین و هم در غزه با بحران‌های فوری و مرگبار سیاست خارجی روبرو هستند. بایدن و تیم سیاست خارجی بی‌کفایت او، که با نفرت عجیب نسبت به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و حمایت مستمر خود، از جمله میلیاردها دلار کمک نظامی و اجتماعی از دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تحقیر می‌شوند، به جان هم افتاده‌اند. جنگ بد پیش می‌رود و پوتین آن‌چه را که می‌خواهد، در مورد قلمرو تصرف‌شدهٔ اوکراین در دست دارد.

تنها راه حل منطقی، گفتگوهای دیپلماتیک است و تاکنون دولت بایدن از شرکت در مذاکرات خودداری کرده است.

در غزهٔ آسیب‌دیده، جایی که تیم بایدن هم‌چنان در گفتگوهای غیرمستقیم با حماس و دیگران شرکت می‌کند، هیچ پیشرفتی در دستیابی به آتش‌بس مورد نیاز که حداقل، آزادی گروگان های اسرائیلی را در ازای آزادی اسرای فلسطینی فراهم کند، حاصل نشده است.

گیر قضیه در امتناع نتانیاهو از تعامل جدی با پشت کردن به مذاکرات، علیرغم اشاره‌های گاه به گاه مبنی بر امکان بازگشایی مذاکرات است. هدف او، همان‌طور که بارها و بارها گفته است، کشتن هر چه بیشتر رهبران و کادرهای حماس است. بمباران‌ها و حملات اسرائیل در غزه با صحنه‌های وحشتناکی از کشتار غیرنظامیان بدون هیچ مقاومت قابل توجهی از سوی بایدن یا تیم سیاست خارجی وی، با سرعت ادامه می‌یابد.

زمانی که در چهارشنبهٔ آینده نتانیاهو به دعوت جمهوری‌خواهان کنگره به واشنگتن بیاید، عملکرد ضعیف بایدن است که بدتر خواهد شد. رهبر تسلیم‌ناپذیر اسرائیل قرار است در جلسهٔ مشترک کنگره سخنرانی کند و هم‌چنین با بایدن، در صورت پاک شدن از کووید، و با هریس، جلسات عمومی و خصوصی داشته باشد.

 

به نقل از سابستک ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۴

تاریخ انتشار : ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ ۳:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. مریم گفت:

    چه مقاله خوبی! واقعیت بازیگران سیرکی را هستی نیمی از انسانهای جهان در گروگان است، روشن می کند.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.