دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۶

دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۶

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان

قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های مهم است. از زنان، از نیمی از نیروی جامعه نگریزید!

جواد ظریف در بیانیه‌ای(۱) پرطمطراق در حساب کاربری خود در X با انتشار لیستی از ایجاد شورای راهبری خبر می‌دهد. اولین نامی که در این لیست به چشم می‌خورد آذری جهرمی است، و این شبهه را به وجود می‌آورد که آیا شورای راهبری، همان شورای رهبری نیست که به اشتباه نوشته شده است. واضح نیست که این لیست شورای راهبری را چه کسانی تهیه و تأیید کرده‌اند و حدود اختیارات و وظایف‌شان نیز مبهم است. وقتی که چند بار بالا و پایین لیست را نگاه می‌کنی، تنها نام سه زن به چشم می‌خورد. البته در روزهای اخیر، همه از آزادی زنانی بدون حجاب انگشت به دهان مانده‌ایم. عجب پیشرفتی! زنان سینه می‌زنند و عزاداری می‌کنند و مردان مواظب‌اند که دیگ سیاست ته نگیرد.

در شورای راهبری رئیس‌جمهور تازه، برای خالی نبودن عریضه، نام سه زن نیز به چشم می‌خورد. در بیانیه(۲) و به اصطلاح برنامهٔ خود، اسمی از زن که حکماً برای ایشان نامحرم است، برده نشده است. این وضعیت نشان‌دهندۀ تداوم نابرابری‌های جنسیتی و عدم توجه کافی به توانمندی‌ها و نیازهای زنان در دولت پزشکیان است. آیا انتظار دیگری می‌رفت؟ وقت آن رسیده است که زنان بدانند، که به این امامزاده هم نمی‌توانند دخیل ببندند.

افسوس که زنان را از میدان سیاست دور می‌کنند. عدم توجه به زنان و توان‌مندی‌های آنان باعث کاهش اعتماد به‌نفس زنان و تداوم نگرش‌های منفی نسبت به آنان می‌شود. نگرش‌های منفی نسبت به توان‌مندی‌های زنان و نقش‌های سنتی جنسیتی، در جمهوری اسلامی نهادینه شده و زنان را از سیاست گریزان می‌کند. تبعیض‌های ساختاری، قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. نابرابری‌های اقتصادی و عدم دسترسی به منابع مالی نیز زنان را از ورود به عرصه‌های سیاسی محروم می‌کند. کمبود اعتماد به‌نفس و ترس از شکست نیز از دلایل مهم سیاست‌گریزی زنان است.

پیامدهای سیاست‌گریزی زنان

حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های مهم است. وقتی زنان در سیاست حضور ندارند، مسائل و مشکلات آن‌ها کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و سیاست‌گذاری‌ها به نفع آنان نیست. وقتی که اهمیتی به زنان داده نمی‌شود، بدین معنا است که به نیمی از اندیشه‌های مؤثر در رفع مشکلات جامعه اهمیت داده نمی‌شود. نگرش‌های منفی و تحقیرآمیز نسبت به توانمندی‌های زنان در حوزه سیاست تشدید پیدا می‌کند و این نگرش‌ها که ریشه در تاریخ و فرهنگ و سنت جامعه دارد، باعث کاهش اعتماد به نفس زنان و عدم تمایل آنان به فعالیت سیاسی می‌شود.

چه باید کرد؟

از زنان، از نیمی از نیروی جامعه نگریزید! پیشرفت جامعه در گرو مشارکت تمامی نیروهای آن، اعم از زن و مرد و پیر و جوان است. قبضه‌کردن قدرت در دست تنها مردان پویایی را از جامعه سلب می‌کند. دنیای قرن بیست‌ویکم ناباورانه متحول شده و به سرعت به پیش می‌رود. در این سرعت سرسام‌آور، با آویزان شدن از روسری زنان، جامعه را از گردونه به بیرون پرتاب نکنید. نگذاریم چنین شود.

برابری زنان و ایجاد قوانین و اتخاذ سیاست‌هایی که تبعیض‌های جنسیتی را از بین ببرد و فراهم کردن فرصت‌های برابر برای آنان، باید در دستور فوری و ضروری کار دولت قرار گیرد. از زنان چشم نپوشید. مدبرانه نیست که هوش و استعدادهای زنان را نادیده بگیرید تا خود اندیشمند جلوه کنید. فراهم کردن امنیت مالی و اقتصادی برای زنان، چنان‌که برای مردان نیز صورت می‌گیرد، کار سختی برای دولت نیست تا زنان نیز به راحتی وارد عرصه سیاست شوند.

تاکنون همۀ مردان دست‌اندرکاران دولت‌های مختلف موفق بوده‌اند؟ چرا باید از عدم موفقیت زنان هراسی واهی داشته باشید؟ برای رسیدن به جامعه‌ای موفق، زنان را تشویق کنید، تحقیر نکنید تا بگریزند. در فیلم‌ها و رسانه‌ها زن خوب را زنی فرمان‌بر و پارسا معرفی نکنید. بپذیرید که نسل جدید نسلی است که مرزها را درهم شکسته و با اشارۀ انگشت با دنیا ارتباط برقرار می‌کند و تشخیص زن و مرد از روی ظاهرشان نه ضروری است و نه آسان.

ما زنان از رئیس‌جمهور می‌خواهیم که آگاه باشد: به سود جامعه است که هرچه سریع‌تر به مردسالاری و زن‌ستیزی که مانع بزرگی بر سر راه مشارکت فعال زنان در سیاست است، پایان دهد. موانع و نگرش‌های منفی را دور بریزد تا زنان از سیاست نگریزند. آقای رئیس‌جمهور، شاید بدانید که در کشورهای پیشرفته تلاش می‌شود تا در احزاب، در مجلس و دولت، تعداد زنان و مردان مساوی باشد و زنان جامعه خود نیز برای رسیدن به حقوق برابر تلاش می‌کنند. شما نیز به این جمع بپیوندید. تنها از راه این تغییرات می‌توان به توازن جنسیتی در سیاست دست یافت و مسائل و مشکلات زنان را به‌طور جدی‌تری مورد توجه قرار داد.

جناب پزشکیان، به زنان ارج بنهید، حتی اگر چندان قدرتی ندارید، تلاش کنید کابینۀ خود را با حضور چشم‌گیر زنان برای آینده‌ای بهتر برای همه آنانی که به شما رأی دادند، تشکیل دهید. تلاش کنید، اگر بخواهید و بتوانید، تلاش کنید.

زیر نویس:
(۱) https://x.com/JZarif/status/1814047376891339197?t=wD-M7mZy7ClrloeHCWo0HA&s=19

(۲) بیانیه مهم اقتصادی مسعود پزشکیان+متن بیانیه 

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ ۰:۵۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون