جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی

ارتش ترکیه ممکن است خواهان تغییر سیاست نسبت به سوریه شود

برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه اینک سئوال می کنند که آیا ممکن است سیاست ترکیه در مورد سوریه باعث از دست رفتن ۵۳ کرسی این حزب در انتخابات سراسری مجلس ترکیه شده باشد. حزب مزبور از ۵۵۰ کرسی مجلس ۳۲۷ کرسی را در اختیار داشت که در انتخابات اخیر این تعداد به ۲۵۸ کرسی کاهش یافت.

به نوشته فهیم تاشتکین برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه اینک سئوال می کنند که آیا ممکن است سیاست ترکیه در مورد سوریه باعث از دست رفتن ۵۳ کرسی این حزب  در انتخابات سراسری مجلس ترکیه شده باشد. حزب مزبور از ۵۵۰ کرسی مجلس ۳۲۷ کرسی را در اختیار داشت که در انتخابات اخیر این تعداد به ۲۵۸ کرسی کاهش یافت.

او می نویسد: “بسیاری بر این باورند که یکی از دلایل ظهور ضعیف عدالت و توسعه در انتخابات ۲۰۱۵ به دلیل سیاست های ترکیه در ارتباط با سوریه بوده است. افراد با سابقه و بنیانگذاران حزب معتقدند که حزب، آرای مردم را در نواحی مرزی با سوریه و در میان کردها به دلیل رویکردش در کوبانی و کردستان سوریه از دست داد. این پیشکسوتان اینک فکر می کنند که برای حل بحران سوریه باید راه جدیدی برگزیده شود.”

موضوع تجدید نظر در مورد سیاست ترکیه در سوریه این بحث را به میان خواهد کشید که آیا ترکیه تا آنجا پیش خواهد رفت که تأمین سلاح و ارسال پول را به گروه های جهادی متوقف کند و به این ترتیب به تعهداتش به عنوان یک عضو ناتو و یک عضو ائتلاف جهانی علیه داعش عمل کند؟ موضوعی که باعث عقیم گذاشتن تلاش های بین المللی برای سرکوب ستیزه جویان خارجی در سوریه شده است.

به گزارش تاشتکین: “در خصوص مسلح کردن اپوزیسیون و کنترل مرزها، حزب عدالت و توسعه باید به صدای اعضا و هوادارانش و نیز حزب متحدش برای تشکیل دولت گوش فرا دهد. در مورد مبارزه با داعش وضعیت مشخص است و همه گروه ها با هم همجهت اند. اما در خصوص پناهندگان، برای دولت جدید مشکل خواهد بود که رویکرد جدیدی اتخاذ کند و پناهندگان را به سوریه برگرداند. در مورد کردستان سوریه دو حزب اقدام ملی گرا و حزب دموکراتیک خلق ها دو موضع کاملا متضاد دارند. اگر حزب اقدام ملی گرا بخشی از ائتلاف برای تشکیل دولت جدید باشد روابط با کرد ها به شدت تیره خواهد شد.”

آنها که مدافع تغییر سیاست ترکیه در سوریه اند ممکن است متحدینی در ارتش ترکیه نیز داشته باشند. متین گورکن از افسری حکایت می کند که معتقد است در مورد سوریه باید رویکرد محتاطانه تری در پیش گرفته شود. اکثر افسرانی که المونیتور با آنان صحبت کرده در مورد چگونگی برخورد با سوریه به رعایت قوانین کشوری و بین المللی تاکید داشتند. آنان همگی متفق القول بودند که هر نوع برخورد بین المللی با مسئله سوریه باید بر اساس توجیهات قانونی باشد و نباید از قوانین فراتر رود.

سیاستهای رجب طیب اردوغان در خصوص سوریه مبنی بر اولویت دادن به سرنگونی بشار اسد نسبت به برخورد با ستیزه جویان خارجی اثر معکوس داشته است.

به گزارش گورکن: “برای اولین بار ما شاهد ایم که داعش از نزدیک تحولات را در ارتباط با اسلام سیاسی در ترکیه زیر نظر گرفته و در صدد یافتن جایگاهی برای خود در ترکیه است. در این شکی نیست که چهره اسلام گرائی ترکی که توسط حزب عدالت و توسعه نمایندگی می شود، بر اثر اتهامات مربوط به فساد لکه دار شده است. به نظر می رسد که اینک داعش سعی دارد که ایدئولوژی خود را به اسلام گرائی ترکی و عثمانی گرائی پیوند زده و یک مکتب فکری جدید را در ترکیه پایه ریزی کند؛ با این امید که مکتب جدید بتواند توده های اسلام گرا را که به مسائل مادی و دموکراسی کمتر توجه دارند به خود جذب کند.”

سمیح آیدیز می نویسد که برداشت های اولیه از شکست عدالت و توسعه آن است که “ولخرجی و اسراف و فساد … بخش بزرگی از رای دهندگان را از حزب دور کرد.”

به گزارش آیدیز با آن که تلاشهائی در جهت انتقاد از خود در درون حزب به عمل آمده اما برخی از شخصیت های حزب عدالت و توسعه به “نیروهای خارجی” به عنوان عامل شکست حزب اشاره می کنند. در همین حال واقع بینانه به نظر نمی رسد که اردوغان تغییر روش داده و حزب را به سمت سیاستهای فراگیر (و شرکت دادن گروه های دیگر در تصمیم گیریها) حرکت دهد.

آیدیز نتیجه می گیرد: “دورنمای این که اردوغان یک نقش متحدکننده بین گروه های مختلف را در کشور بر عهده بگیرد غیر محتمل به نظر می رسد. نهایتاً این اوست که طبق نظر منتقدان داخلی و خارجی اش موجب ایجاد تفرقه در ترکیه و ناآرامی های اجتماعی شده است. در عین حال او بود که با در پیش گرفتن یک کارزار انتخاباتی ستیزه جویانه و علنی کردن جاه طلبی های خود که می خواهد تنها رهبر ترکیه باشد، احتمالا عامل اصلی از دست رفتن آن همه از حامیان حزب شد.”

آراد نیر تغییر موضع ترکیه نسبت به اسرائیل را دور از ذهن نمی داند. در حالی که برخی تصمیم گیران در اسرائیل معتقدند که “یک اردوغان ضعیف برای اسرائیل خوب است” نیر استدلال می کند که “این نگرش ممکن است الزاماً درست نباشد. چرا که تصمیم اردوغان به ترمیم روابط با اسرائیل درست زمانی گرفته شد که او در اوج قدرت بود.”

 

بزرگان مسیحی کلیسای شرق در سوریه: “جنگ را در سرزمین ما متوقف کنید”

پنج رهبر مسیحی انتاکیه جلسه سالانه خود را در روز ۸ ژوئن در دمشق برگزار کردند. آنان تأکید داشتند که بیش از هر زمان دیگری اعلام می کنیم که می خواهیم در سوریه و منطقه باقی بمانیم.

به گزارش ژان عزیز “حضور این رهبران در دمشق، به خصوص در مقطع کنونی، ممکن است از نظر مخالفان حکومت این گونه معنا شود که کلیساهای شرق از حکومت سوریه حمایت می کنند. به همین دلیل رهبران مذکور با توجه به تجربیات قبلی مراقب نحوه عمل خود بودند.”

عزیز گزارش می کند که در ماه سپتامبر ۲۰۱۴ “این رهبران در کاخ سفید با پرزیدنت باراک اوباما دیدار کردند. صحبت هائی که در آن جلسه شده بود در بیروت سروصدای زیادی ایجاد کرد چرا که رهبران مذکور به اوباما گفته بودند که بشار اسد از مسیحیان سوریه در برابر افراط گرایان محافظت می کند.”

بر اساس بیانیه کاخ سفید در آن جلسه اوباما تأکید کرده بود که آمریکا بر اهمیت نقش تاریخی جامعه مسیحیان در منطقه و لزوم حمایت از آنان و دیگر اقلیتهای مذهبی در سراسر خاورمیانه صحه می گذارد.”

مسحیان حدود ۱۰ درصد از جمعیت ۲۲ میلیونی سوریه را تشکیل می دهند. به باور بسیاری حکومت سوریه تنها حامی و محافظ این گروه در برابر داعش و گروه های دیگر سلفی و جهادی است که در جریان جنگ سوریه ظهور پیدا کرده اند.

وزیر امور خارجه و مهاجرت لبنان، جبران باسیل، در مصاحبه ای که در ماه مارس با المونیتور انجام داد هشدار داد که جامعه مسحیان در حال ناپدید شدن است. او گفت: “آنها دارند (منطقه را) ترک می کنند. این یک خطر احتمالی نیست، یک واقعیت است.”

ادوارد دارک از وضعیت ویران شده بقایای جامعه مسیحیان سوری در حلب که به محاصره در آمده بودند و روز ۱۰ آوریل هدف بمباران قرار گرفتند برای ما گزارشی تهیه کرد. آن روز، روز “جمعه نیک” از اعیاد مسیحیان سوری بود. به گزارش دارک فاجعه آن روز “همچون کابوسی بود انباشته از ترس و وحشت که امواج جدید رعب و ناامیدی را همه جا پراکنده کرد.”

مسیحیان سوری از تلاش های جدید متحدان آمریکا که طبق گزارش وال استریت جورنال در صدد همکاری با به اصطلاح بخش میانه رو مخالفان اسد اند، که در دل جبهه نصرت وابسته به القاعده حضور دارند، به سردی استقبال خواهند کرد. این ستون المونیتور ۱۸ ماه است که نسبت به این سیاست، یعنی آشتی با القاعده برای ساقط کردن بشار اسد هشدار می دهد.

عزیز این گونه نتیجه گیری می کند: “از دیدگاه سیاسی (علیرغم اظهارات یکی از رهبران مسیحی) علت برگزاری جلسه رهبران مسیحی در دمشق روشن است. دعوت از اسقف جان یازیگی به دمشق در چارچوب هماهنگی بین کلیسای او و مسکو قرار می گیرد. از طرف دیگر دعوت از اسقف کلیسای مارونی انتاکیه با واتیکان هماهنگ شده بود. با این حال جلسه دمشق در صدد یافتن یک حامی دیگر برای مسیحیان در منطقه بود. ولی حمایت کردن از مسیحیان در برابر افراط گرایان موضوع ساده ای نیست. نشست دمشق همزمان شد با آواره شدن مسیحیان موصل، نینوا و چندین دهکده، بر اثر حملات سال گذشته داعش به عراق.”

 
 
 
 
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۹۴ ۱۱:۵۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد…

ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…