جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۹

جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۹

ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟
در این‌گونه موارد دوگانۀ کاذبی درست می‌شود به نام اصلاح تدریجی یا براندازی و انقلاب! اما به گمانم میان مسجد و میخانه راهی است و آن تحمیل حق حاکمیت ملی...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …
من در مرحله دوم این نمایش انتخاباتی نیز بر تحریم اصرار می‌ورزم. اما آن گروه از مردم را که به مسعود پزشکیان رأی دادند، درک می‌کنم و اکثریت قریب به...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟
تسلط بر دولت یک امر حیاتی برای جبهۀ پایداری در انتخاب رهبر آینده است. جبهۀ پایداری می‌کوشد با تسخیر دولت، تسلط خود را بر تمام ادارات و نهادهای دولتی اعمال...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هواداری از ایران
نویسنده: هواداری از ایران
هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز

ارتش ترکیه ممکن است خواهان تغییر سیاست نسبت به سوریه شود

برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه اینک سئوال می کنند که آیا ممکن است سیاست ترکیه در مورد سوریه باعث از دست رفتن ۵۳ کرسی این حزب در انتخابات سراسری مجلس ترکیه شده باشد. حزب مزبور از ۵۵۰ کرسی مجلس ۳۲۷ کرسی را در اختیار داشت که در انتخابات اخیر این تعداد به ۲۵۸ کرسی کاهش یافت.

به نوشته فهیم تاشتکین برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه اینک سئوال می کنند که آیا ممکن است سیاست ترکیه در مورد سوریه باعث از دست رفتن ۵۳ کرسی این حزب  در انتخابات سراسری مجلس ترکیه شده باشد. حزب مزبور از ۵۵۰ کرسی مجلس ۳۲۷ کرسی را در اختیار داشت که در انتخابات اخیر این تعداد به ۲۵۸ کرسی کاهش یافت.

او می نویسد: “بسیاری بر این باورند که یکی از دلایل ظهور ضعیف عدالت و توسعه در انتخابات ۲۰۱۵ به دلیل سیاست های ترکیه در ارتباط با سوریه بوده است. افراد با سابقه و بنیانگذاران حزب معتقدند که حزب، آرای مردم را در نواحی مرزی با سوریه و در میان کردها به دلیل رویکردش در کوبانی و کردستان سوریه از دست داد. این پیشکسوتان اینک فکر می کنند که برای حل بحران سوریه باید راه جدیدی برگزیده شود.”

موضوع تجدید نظر در مورد سیاست ترکیه در سوریه این بحث را به میان خواهد کشید که آیا ترکیه تا آنجا پیش خواهد رفت که تأمین سلاح و ارسال پول را به گروه های جهادی متوقف کند و به این ترتیب به تعهداتش به عنوان یک عضو ناتو و یک عضو ائتلاف جهانی علیه داعش عمل کند؟ موضوعی که باعث عقیم گذاشتن تلاش های بین المللی برای سرکوب ستیزه جویان خارجی در سوریه شده است.

به گزارش تاشتکین: “در خصوص مسلح کردن اپوزیسیون و کنترل مرزها، حزب عدالت و توسعه باید به صدای اعضا و هوادارانش و نیز حزب متحدش برای تشکیل دولت گوش فرا دهد. در مورد مبارزه با داعش وضعیت مشخص است و همه گروه ها با هم همجهت اند. اما در خصوص پناهندگان، برای دولت جدید مشکل خواهد بود که رویکرد جدیدی اتخاذ کند و پناهندگان را به سوریه برگرداند. در مورد کردستان سوریه دو حزب اقدام ملی گرا و حزب دموکراتیک خلق ها دو موضع کاملا متضاد دارند. اگر حزب اقدام ملی گرا بخشی از ائتلاف برای تشکیل دولت جدید باشد روابط با کرد ها به شدت تیره خواهد شد.”

آنها که مدافع تغییر سیاست ترکیه در سوریه اند ممکن است متحدینی در ارتش ترکیه نیز داشته باشند. متین گورکن از افسری حکایت می کند که معتقد است در مورد سوریه باید رویکرد محتاطانه تری در پیش گرفته شود. اکثر افسرانی که المونیتور با آنان صحبت کرده در مورد چگونگی برخورد با سوریه به رعایت قوانین کشوری و بین المللی تاکید داشتند. آنان همگی متفق القول بودند که هر نوع برخورد بین المللی با مسئله سوریه باید بر اساس توجیهات قانونی باشد و نباید از قوانین فراتر رود.

سیاستهای رجب طیب اردوغان در خصوص سوریه مبنی بر اولویت دادن به سرنگونی بشار اسد نسبت به برخورد با ستیزه جویان خارجی اثر معکوس داشته است.

به گزارش گورکن: “برای اولین بار ما شاهد ایم که داعش از نزدیک تحولات را در ارتباط با اسلام سیاسی در ترکیه زیر نظر گرفته و در صدد یافتن جایگاهی برای خود در ترکیه است. در این شکی نیست که چهره اسلام گرائی ترکی که توسط حزب عدالت و توسعه نمایندگی می شود، بر اثر اتهامات مربوط به فساد لکه دار شده است. به نظر می رسد که اینک داعش سعی دارد که ایدئولوژی خود را به اسلام گرائی ترکی و عثمانی گرائی پیوند زده و یک مکتب فکری جدید را در ترکیه پایه ریزی کند؛ با این امید که مکتب جدید بتواند توده های اسلام گرا را که به مسائل مادی و دموکراسی کمتر توجه دارند به خود جذب کند.”

سمیح آیدیز می نویسد که برداشت های اولیه از شکست عدالت و توسعه آن است که “ولخرجی و اسراف و فساد … بخش بزرگی از رای دهندگان را از حزب دور کرد.”

به گزارش آیدیز با آن که تلاشهائی در جهت انتقاد از خود در درون حزب به عمل آمده اما برخی از شخصیت های حزب عدالت و توسعه به “نیروهای خارجی” به عنوان عامل شکست حزب اشاره می کنند. در همین حال واقع بینانه به نظر نمی رسد که اردوغان تغییر روش داده و حزب را به سمت سیاستهای فراگیر (و شرکت دادن گروه های دیگر در تصمیم گیریها) حرکت دهد.

آیدیز نتیجه می گیرد: “دورنمای این که اردوغان یک نقش متحدکننده بین گروه های مختلف را در کشور بر عهده بگیرد غیر محتمل به نظر می رسد. نهایتاً این اوست که طبق نظر منتقدان داخلی و خارجی اش موجب ایجاد تفرقه در ترکیه و ناآرامی های اجتماعی شده است. در عین حال او بود که با در پیش گرفتن یک کارزار انتخاباتی ستیزه جویانه و علنی کردن جاه طلبی های خود که می خواهد تنها رهبر ترکیه باشد، احتمالا عامل اصلی از دست رفتن آن همه از حامیان حزب شد.”

آراد نیر تغییر موضع ترکیه نسبت به اسرائیل را دور از ذهن نمی داند. در حالی که برخی تصمیم گیران در اسرائیل معتقدند که “یک اردوغان ضعیف برای اسرائیل خوب است” نیر استدلال می کند که “این نگرش ممکن است الزاماً درست نباشد. چرا که تصمیم اردوغان به ترمیم روابط با اسرائیل درست زمانی گرفته شد که او در اوج قدرت بود.”

 

بزرگان مسیحی کلیسای شرق در سوریه: “جنگ را در سرزمین ما متوقف کنید”

پنج رهبر مسیحی انتاکیه جلسه سالانه خود را در روز ۸ ژوئن در دمشق برگزار کردند. آنان تأکید داشتند که بیش از هر زمان دیگری اعلام می کنیم که می خواهیم در سوریه و منطقه باقی بمانیم.

به گزارش ژان عزیز “حضور این رهبران در دمشق، به خصوص در مقطع کنونی، ممکن است از نظر مخالفان حکومت این گونه معنا شود که کلیساهای شرق از حکومت سوریه حمایت می کنند. به همین دلیل رهبران مذکور با توجه به تجربیات قبلی مراقب نحوه عمل خود بودند.”

عزیز گزارش می کند که در ماه سپتامبر ۲۰۱۴ “این رهبران در کاخ سفید با پرزیدنت باراک اوباما دیدار کردند. صحبت هائی که در آن جلسه شده بود در بیروت سروصدای زیادی ایجاد کرد چرا که رهبران مذکور به اوباما گفته بودند که بشار اسد از مسیحیان سوریه در برابر افراط گرایان محافظت می کند.”

بر اساس بیانیه کاخ سفید در آن جلسه اوباما تأکید کرده بود که آمریکا بر اهمیت نقش تاریخی جامعه مسیحیان در منطقه و لزوم حمایت از آنان و دیگر اقلیتهای مذهبی در سراسر خاورمیانه صحه می گذارد.”

مسحیان حدود ۱۰ درصد از جمعیت ۲۲ میلیونی سوریه را تشکیل می دهند. به باور بسیاری حکومت سوریه تنها حامی و محافظ این گروه در برابر داعش و گروه های دیگر سلفی و جهادی است که در جریان جنگ سوریه ظهور پیدا کرده اند.

وزیر امور خارجه و مهاجرت لبنان، جبران باسیل، در مصاحبه ای که در ماه مارس با المونیتور انجام داد هشدار داد که جامعه مسحیان در حال ناپدید شدن است. او گفت: “آنها دارند (منطقه را) ترک می کنند. این یک خطر احتمالی نیست، یک واقعیت است.”

ادوارد دارک از وضعیت ویران شده بقایای جامعه مسیحیان سوری در حلب که به محاصره در آمده بودند و روز ۱۰ آوریل هدف بمباران قرار گرفتند برای ما گزارشی تهیه کرد. آن روز، روز “جمعه نیک” از اعیاد مسیحیان سوری بود. به گزارش دارک فاجعه آن روز “همچون کابوسی بود انباشته از ترس و وحشت که امواج جدید رعب و ناامیدی را همه جا پراکنده کرد.”

مسیحیان سوری از تلاش های جدید متحدان آمریکا که طبق گزارش وال استریت جورنال در صدد همکاری با به اصطلاح بخش میانه رو مخالفان اسد اند، که در دل جبهه نصرت وابسته به القاعده حضور دارند، به سردی استقبال خواهند کرد. این ستون المونیتور ۱۸ ماه است که نسبت به این سیاست، یعنی آشتی با القاعده برای ساقط کردن بشار اسد هشدار می دهد.

عزیز این گونه نتیجه گیری می کند: “از دیدگاه سیاسی (علیرغم اظهارات یکی از رهبران مسیحی) علت برگزاری جلسه رهبران مسیحی در دمشق روشن است. دعوت از اسقف جان یازیگی به دمشق در چارچوب هماهنگی بین کلیسای او و مسکو قرار می گیرد. از طرف دیگر دعوت از اسقف کلیسای مارونی انتاکیه با واتیکان هماهنگ شده بود. با این حال جلسه دمشق در صدد یافتن یک حامی دیگر برای مسیحیان در منطقه بود. ولی حمایت کردن از مسیحیان در برابر افراط گرایان موضوع ساده ای نیست. نشست دمشق همزمان شد با آواره شدن مسیحیان موصل، نینوا و چندین دهکده، بر اثر حملات سال گذشته داعش به عراق.”

 
 
 
 
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۹۴ ۱۱:۵۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟

بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …

چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…

با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!