تنظیم از رامیز لامعی
بنا به گزارشهای سازمان حقوق بشر، دریافتی از ایران، اعدامهای دسته جمعی و مخفیانه در برخی از زندانهای ایران، خاصه در زندان وکیل آباد مشهد، از سر گرفته شده اند و در خلال چهار – پنج ماه گذشته تعداد ۴۰۰ زندانی در این زندان اعدام شده اند. بنا به این گزارشها اعدام های مخفیانۀ زندانیان به طور هفتگی، هر یکشنبه و چهارشنبه صورت می گیرند همچنان در حال وقوع اند. گزارشهائی مبنی بر اعدام در سه روز هفته نیز وجود دارند. اطلاعات تفصیلی در مورد تعداد زندانیان اعدام شده فراهم نیست، با این وجود حداقل در یک مورد از این اعدام ها تعداد ۵۰ نفر اعدام شده اند.
سازمان حقوق بشر ایران جزئیات بیشتری در این زمینه را منتشر خواهد کرد.
همچنین بر اساس گزارشهای این سازمان اعدامها در زندان رجایی شهر نیز افزایش یافتە اند.
بر اساس این گزارشها هر روز زندانیانی ازبندهای خود منتقل و اعدام می شوند، کە اجرای احکام تعدادی از آنها نیز تائید شدە است.
روز ٢٧ ژانویە دو زندانی بنامهای مسعودعلی مرادی و محمود نظامی در زندان رجایی شهر با طناب دار اعدام شدەاند.
هیچ کدام از این دو اعدام توسط مقامات ایرانی بطور رسمی اعلام نشدە است.
روز ٣ فوریە یک زندانی از بند ٣ رجایی شهر منتقل شدە و روز ۴ فوریە نیز یک زندانی دیگر کە نام وی علی محمدزادە گزارش شدە از بند یک منتقل شدە است.
منابع می گویند که زندانیان معمولاً برای اعدام به اوین منتقل می شدند اما در دو ماه اخیر مقامات حکومتی زندانیان را در سالن تازەای که در زندان رجایی شهراحداث شدە است، با طناب دار اعدام می کنند.
یک روز قبل زندانی را بدون این که بە او اطلاع دهند، از مکان نگاهداری خود در بند عمومی جدا می سازند. در پارەای موارد مسئولین زندان شب قبل از اعدام به خانوادە امکان ملاقات می دهند. اعدامها ممکن است در هر روز هفتە اجرا شود. بهمین دلیل نیز زندانیان محکوم به اعدام در رجایی شهر هر روز در ترس و خطر اجرای اعدام هستند.
سازمان حقوق بشر ایران و چندین سازمان مدافع حقوق بشر دیگر در سپتامبر ۲۰۱۰ پیرامون اعدام های دسته جمعی و مخفیانه در زندان وکیل آباد اعلام هشدار کردند. بر اساس گزارش سالانۀ این سازمان در مورد مجازات اعدام در ایران، حداقل ۲۲۶ زندانی در سال ۲۰۱۰ و ۱۳۳ زندانی در سال ۲۰۱۱ در این زندان اعدام شدند. بیش از ۲۰۰ مورد دیگر اعدام نیز به دلیل فقدان جزئیات کافی در گزارش اعلام نشد.
به دلیل توجه جهانی به موضوع، ایران در اواخر سال ۲۰۱۱ وقفه ای موقتی در اعدام ها ایجاد کرد.
سازمان حقوق بشر ایران از جامعه جهانی می خواهد که نسبت به گزارشات مبنی بر اعدام های دسته جمعی و مخفیانه در ایران واکنش نشان دهد. محمود امیری مقدم، سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد: “ما از سازمان ملل می خواهیم کمیته ی حقیقت یابی برای بررسی فوری گزارشات این اعدام های دسته جمعی در زندان وکیل آباد مشهد ایجاد کند”.