سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۴ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۳:۴۸

پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۴۸

از هم‌گرایی و هم‌افزایی نیروهای جمهوری‌‌خواه در راه تأمین ارادهٔ مردم استقبال می‌کنیم!

جمهوری مورد نظر ما مبتنی بر مجموعهٔ مبانی حقوق جهان‌شمول بشر و تأمین ارادهٔ آزاد و برابرحقوق مردم ایران است. در این میان تأکید بر آزادی و دموکراسی فصل مشترک و خواست محوری ما و امضاءکنندگان بیانیۀ ۴۲۰ نفر است.

در روزهای پیش ۴۲۰ تن از فعالان سیاسی، مدنی و فرهنگی ایران ارزیابی خود از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» را ارائه داده‌اند. این ارزیابی پس از ذکر «ابراز مخالفت با انواع تبعیض و امتیازها و کلیّتِ استبداد دینی و سیاسی» و تصریح بر «شکست پروژهٔ حاکمیت دینی و فقاهتی در همهٔ حوزه‌ها»، جامعه را «آبستن تولد و تحولی تازه» دانسته است. امضاءکنندگان «مهم‌ترین درس جنبش اعتراضی جامعه» را این امر دانسته‌اند که «تنها در صورت تحرّک، تشکل و اتحاد جامعه و تلاش سازمان‌مند برای مطالبهٔ اجرای عدالت در همهٔ ابعاد و نیز الغای اجبارها، امتیازها و رفع تبعیض‌هاست که می‌توان به توفیق و عقب‌راندن گام‌به‌گام استبداد و ارتجاع امید داشت.»

در این ارزیابی، ضمن تأکید بر «گذار دموکراتیک خشونت‌پرهیز» از طریق «مراجعه به آراء ملت با برگزاری نوعی همه‌پرسیِ آزاد»، آمده است که «مطالبهٔ بلاتنازلِ عدالت، احقاق حقوق کارگران و زحمتکشان، لغو مناسبات استثماری و رفع کلیهٔ تبعیض‌ها و امتیازات‌، در‌ آن سنخ از نظام جمهوری میسر است که با دموکراسی و تحققِ اصل تفکیک دو نهاد دین و دولت تعریف شود.» در این متن راه رسیدن به این هدف «با تکیه بر نیروی خود و امید واقع‌بینانه به گشایشِ بن‌بست انسداد و استبداد و بهره‌کشی طبقاتی» «تنها از راه تشکّل‌یابی، سامان‌دهی و متشکل شدنِ جامعهٔ مدنی در همهٔ سپهرهای صنفی، اجتماعی، حقوقی، سیاسی، فرهنگی و هنری، ممکن و میسر» خوانده شده است.

این موضع‌گیری چندمین اظهار نظر و بیانیهٔ گروه‌های مختلف جمهور‌ی‌خواهان در داخل و خارج ایران است. به باور ما این سند به ویژه در راستا و در ادامهٔ آخرین بیانیهٔ میرحسین موسوی است که چند ماه پیش و در بحبوحهٔ جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» منتشر شد و بر برگزاری همه‌پرسی برای تعیین سرنوشت ایران توسط مردم تأکید کرد. ما انتشار این بیانیه را نیز اقدامی در راستای هم‌گرایی نحله‌های مختلف جمهوری‌خواهان ایران برای گذار مسالمت‌آمیز از جمهوری اسلامی، غلبه بر بحران‌های درهم‌تنیدهٔ مبتلابه میهن ما، مقابله با تبلیغات عوام‌فریبانۀ نیروهای هوادار بازگشت سلطنت و نیز مقابله با تحقق نقشه‌ها و توطئه‌های دشمنان مردم و میهن خود ارزیابی می‌کنیم.

هم‌زمان در روزهای گذشته، همایشی از سوی بخشی از نیروهای چپ در خارج از کشور در شهر کلن آلمان برای اعلام هم‌بستگی و پشتیبانی از «منشور مطالبات حداقلی تشکل‌های صنفی و مدنی در ایران» برگزار شد.

ما از این اقدامات و هر اقدامی برای تأمین هم‌گرایی و هم‌افزایی نیروهای جمهوری‌‌خواه استقبال می‌کنیم. ما به عنوان یک نیروی چپ سوسیالیستی تنها راه تأمین اهداف بلند آزادی، برابری، عدالت اجتماعی و مردم‌سالاری را برپایی جمهوری عرفیِ غیردینی و متعهّد به مبانی حقوق بشر و اصول دموکراسی و مبتنی بر اراده و آرای آزاد، برابرحقوق و دموکراتیک مردم میهن‌مان از طریق مبارزهٔ مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز و با پای‌بندی به شیوه‌های مبارزاتی مدنی و دموکراتیک می‌دانیم.

به نظر ما ادامهٔ حکومت ولایی جمهوری اسلامی در تقابل با دست‌یابی به این اهداف است. جمهوری مورد نظر ما مبتنی بر مجموعهٔ مبانی حقوق جهان‌شمول بشر و تأمین ارادهٔ آزاد و برابرحقوق مردم ایران است. در این میان تأکید بر آزادی و دموکراسی فصل مشترک و خواست محوری ما و امضاءکنندگان بیانیۀ ۴۲۰ نفر است.

هم‌زمان اعتقاد داریم یکی از نیازمندی‌های پایه‌ای دست‌یابی به چنین جمهوری ترسیم سیمای جامع آن و آن هم لزوماً از طریق مشارکت همهٔ نیروهای جمهوری‌خواه است. در این راستا توجه ما به همهٔ احزاب، سازمان‌ها، تشکل‌ها، ائتلاف‌ها، کانون‌ها، نهادها، کلکتیوها، انجمن‌ها و طیف وسیع کنش‌گران جمهوری‌خواه است. با این باور ما تلاش در راه تشکیل ثقل جمهوری‌خواهی را وظیفهٔ تأخیرناپذیر مجموعهٔ وسیع جهوری‌خواهان می‌دانیم.

نیروهای ترقی‌خواه ایران بیش از یک قرن است که به صورت متمرکز برای برقراری حکومتی برخاسته از ارادهٔ مردم مبارزه می‌کنند که آزادی، برابری، عدالت، امنیت، آرامش، پیشرفت و رفاه را برای مردم ما به ارمغان آورد. از این منظر ما این تلاش را وظیفه‌ای میهنی می‌دانیم و به عنوان جمهوری‌خواهان عدالت‌خواه، تمام تلاش خود را در راه تحقق این وظیفهٔ میهنی انجام خواهیم داد!

 

نه به جمهوری اسلامی!

پیروز باد مبارزه در راه آزادی، برابری و عدالت اجتماعی!

 

پنج‌شنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ (۲۷ آوریل ۲۰۲۳ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۲ ۸:۵۱ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آمار ۴۰ هزار کشته اعتراضات ایران از کجا آمده است؟

تنگهٔ هرمز به قدمت تاریخ کهن است

ارزش یارانه و کالابرگ، فقط ۷ دلار است/ شعاری پوپولیستی به نام «افزایش مبلغ کالابرگ»

روزنوشت‌های زنی که آب به طبقه‌ی آنها در کشتی‌ رسیده

گرامشی، هژمونی بدیل و ائتلاف‌های اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های جامعهٔ مدنی در مالزی

سم‌ساز اعظم؛ فصل سوم: سوژه‌های داوطلب و غیر داوطلب.