چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۴

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۴

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

اشتباه یا ضرورت

امروز مهم اینست که ما بدانیم تجربه گرایی و تقسیم کار، هر دو و در هر زمینه یی، دیگر در را از پاشنه پیشین بیرون کشیده و گردش اش را بسوی تحول که پیشرفت می نامیم و حاصل آزادی و ابتکار نهادی - که انسان مختار ابدی شده صنعت می نامیم- می باشد، تغییر جهت داده است.

 

مناسبت یا قانونمندی در نبدیل و تقابل تجربه بشر

“حسن اقا” و “اخلاق سیاسی”

دو نوشته در دو مکان، این روزها توجه من را جلب کردند. البته من معمولا به این جوانب مستقیما نمیپردازیم، اما تصورکردم که این دونوشته، “حسن آقا” و”اخلاق سیاسی، بطریقی مضمونا به یکدیگر متصل هستند.  خوب این مضمون مشابه یا مشترک، واهمیت دو نوشته فوق دراین واویلای “رد صلاحیت” ها وانتخابات بین بازگشتن یا ادامه دادن، درکجا هستند. والبته بسیار جالب است که به شکلی دیگر، انتخابات نیز به این مضمون مشترک متصل است.  واما این مضمون چیست؟ پایان یک دوره که درجهان جاریست، با پنجاه و هفت درایران جاری شد، وبالاخره امروز به لبه نهایی اش در برش با گذشته وارد شده ویا دارد می شود.

این “اشراف منشی” – توجیه پذیر- نمیتواند خصیصه چپ اجتماعی (تحول گر) باقی بماند که همه را باطل وخطا بداند وتنها مترش آرمان و آرزوهای همسن بشرباشد. این دوره دیگربسر آمده است وتحولگری باید خود را نیز – متاسفانه یا خوشبختانه – درصف همان موضوع های نقدش درقرن گذشته وتاکنون قرارداده وپایان این “دماغ بالا” را هم دراندیشه، عمل ، وهم درفرد وجمع وساختار درک کرده واعلان دارد.  دوران هم “حسن اقا” وهم “اخلاق سیاسی”  نیزبه پایان رسیده است. وبهمان ترتیب جهان جاری وپردست انداز، این نیز باید جاری شده وبا تکان دادن خود، وبیرون ریختن پس ووامانده های گذشته، مهیای ورود به این دنیای جدید وهم ایران جدید بشود.

اگردر “حسن اقا” ودر “اخلاق سیاسی” این تکان دادن وتخلیه را انجام دهیم، هردونوشته موضوعیت خود را ازدست می دهند.  زیرا مضمونا ازدوره یی که دیگر منتفی شده است صحبت می کنند. وقاعدتا درپی گذشته نمیرویم مگربرای یافتن تعریف وتعیین آنچه که خواهد بود، وآنچه که باید باشد – واین اساسا یعنی نقد، طرحی ازآینده وبرنامه یی برای حال.

پس نه حسن اقا دچار اشتباه شده است ونه اخلاق سیاسی برایش کاربرد دارد.  هردوسوی، هم “حسن اقا” وبدهی بالا آوردنش وهم ظاهرا “ضد حسن آقا” برای پیشگیری ازمقروض شدن اش، هرکدام درجایگاه خود، ازاعتبار وتوجیه زمانه خود برخوردارهستند.

بچه ها وقتی بازی میکنند، تصورما بزرگتر ها اینست که “ریخت وپاش” میکنند وبهمین دلیل، دایما به آنها هشدارمیدهیم و – حداقل نسلهای ما- مزه سیلی وکمربند وترکه را بخاطر دارند.  اما واقعیت اینستکه هم آنها حق دارند واصلا “ریخت وپاش” نمیکنند وچنین قصدی نیزندارند، وهم ما بزرگترها حق داریم که از “نظم وانتظام” حتا خشونت زا نیزدفاع کرده وبرای برقراری آن اقدام می کنیم.  چرا؟ تجربه مستقیم من چنان این واقعیت را به اثبات رسانده است که باور کردنی نبود.  ازقصه پردازی بگذریم، حاصل این بود که هرنظمی تعریف وبنابراین توضیح وتوجیه خود را درهدف وهدف گذاری اش می یابد. اشیاء دور وبرما – اندیشه یاعمل، ساختاریا فرد وجمع- همگی حاصل اتصال دو سرنخی هستند که یکی به مناسبت حال متصل است، ودیگری به هدف برای معنی بخشیدن به این مناسبت وپاسخ به ضروریات آشکاریا نهان اش درآینده- چه بعنوان واقعیت وچه بعنوان باز سازی این واقعیت دررهگذاراندیشه، یعنی مفهوم این واقعیت.

همیشه بشردرزمان گذارهای بزرگ ناشی ازنقد های بزرگتر، یکدوره میانجی (بطریقی حمام سرد تاریخی) را باید ازسربگذراند. این دوره میانجی اسمها وعناوین مختلف گرفته اند، مشهورترین اینها را زنان بسیاربیشترتجربه کرده وهنوزهم میکنند، سقراط نیزبهمین ترتیب، سوفیستها، ژاکوبن ها، وبالاخره ایمپرسیونیستها، ومشابه اینها، درحقیقت این میانجی گری بین انچه که بود وآنچه خواهد بود، را درابعداد مختلف گذرانده ونشان داده اند- وخاطره وجای سیلی وکمربند وترکه نیز روی “بدن هایشان” باقی مانده است. درتایید سقراط وراه اش، گالیله به “دانشمند خائن” نیز – در کناروپیش ترازسایر جوانب اش- معروف شده است. اما هم سقراط وهم گالیله، شبیه “حسن آقا” و ” اخلاق سیاسی” وبسیاری دیگر، فرزندان “حلال زاده” زمانه های خویش بودند. سقراط به مشتی خیالات و توهمات میتوانست استناد کند- تکلیف از پیش روشن بود. اما گالیله درعصری زندگی میکرد که ما به دوران “تجربه گرایی” میشناسیم، وپس جمله معروف – حقیقی یا قهرمان سازانه-  هنگامی که پایش را بر کف دادگاه تفتییش چرخاند وگفت “پورسی جیرا” (بهرحال میچرخد) نیزتکلیف اش را بازهم زمانه اش ازپیش روشن کرده بود.

امروزمهم اینستکه ما بدانیم تجربه گرایی وتقسیم کار، هردو ودرهرزمینه یی، دیگردر را از پاشنه پیشین بیرون کشیده وگردش اش را بسوی تحول که پیشرفت مینامیم وحاصل آزادی وابتکارنهادی – که انسان مختارابدی شده صنعت مینامیم- میباشد، تغییرجهت داده است.

اگرامروز جامعه دوباره ازنوع “حسن آقا” ها تولید کند، و به “اخلاق سیاسی” محتاج باشد، باید آنرا یا نشانه پایان یک دوره دیگر دانست (؟) ویا نشانه شکست ما دردرک پایان دوره کهنه وفرسوده بسرآمده است وسردرگمی درپی “اختراع چرخ” وساختن هستی ازسرنووزندانی تنها خاکستری ها وسایه روشن هایش بودن.

تحول همیشه ازتبدیل، تغییر، وپس عمل خالص شروع میشود، وبعدا ما با بعد شعوری دادن به اینها، تحول را طراحی واجرا و مستقر میکنیم. “حسن آقا” و “اخلاق سیاسی” نیز متعلق به این دوره تبدیل وتغییر، وطراحی واجرا هستند.    

تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد, ۱۳۹۲ ۹:۰۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون