با سلام به شما هموطنان عزیز
از طریق این ای- میل به اطلاع شما عزیزان می رسانم که جایزه ساخاروف، که هر ساله از طرف پارلمان اروپا به افراد و سازمانهایی اهداء می شود که زندگی خود را به دفاع از حقوق بشر و آزادی اندیشه اختصاص داده اند. در روز چهارشنبه ١۵ دسامبر، ٢٣ مین جایزه ساخاروف در سال ٢٠١٠، توسط رئیس پارلمان اروپا، به برنده جایزه اعطا خواهد شد. این جایزه امسال به آقای گیرمو فاریناس، ناراضی سیاسی کوبایی تعلق می گیرد. لازم به گفتن است که در پنج اکتبر ٢٠١٠، در جلسه ای مشترک میان اعضای کمیسیون امور خارجه و زیر کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا، به معرفی ٩ کاندیدایی پرداخته شد که بشکل های گوناگون کاندیدای دریافت جایزه ساخاروف شده بودند. البته از ایران هم کاندیدایی در میان نه کاندیدا وجود داشته است. سپس در جلسه ای دیگر در تاریخ ١٨ اکتبر سه کاندیدا برای فینال از میان دیگر کاندیداهای موجود در جلسه مشترک کمیسیون امور خارجه و کمیسیون توسعه پارلمان اروپا انتخاب شدند (در میان این سه کاندیدا؛ یکی زن قاضی که جزء اپوزیسیون اتیوپی است. ایشان کاندیدای گروه سوسیالیست ها و دمکرات های لیبرال بوده اند، دیگری یک سازمان غیر انتفاعی اسرائیلی است که برای صلح و برای برقراری دو کشور فلسطین و اسرائیل مبارزه می کند؛ این گروه کاندیدای گروه سبزها و گروه چپ ها متحد بوده است و نفر سوم ناراضی کوبائی بوده است که فعال سیاسی و حقوق بشری می باشد که کاندیدای گروه دمکرات مسیحی ها و نئو محافظه کاران در پارلمان اروپا بوده است).
در تاریخ ٢١ اکتبر توسط روسای گروه های سیاسی حاضر در پارلمان اروپا، رای یا تصمیم گروه های خود را اعلام کردند. بدین طریق از اواخر ماه اکتبر روشن شد که جایزه ساخاروف برای سال ٢٠١٠، به چه کسی تعلق می گیرد. و چنانچه می دانید رئیس پارلمان اروپا در ماه اکتبر در جلسه ای نام مخالف کوبائی را بعنوان برنده جایزه ساخاروف اعلام کرد. اما به لحاظ اداری و رسمی که در پارلمان اروپا وجود دارد جایزه مربوطه در ماه دسامبر و بویژه در ١٠دسامبر به فرد مربوطه اعطا می شود.
در تاریخ ١٣ دسامبر،جلسه مشترکی دیگر قرار است با حضور اعضای کمیسیون امور خارجه، سو کمیسیون حقوق بشر و کمیسیون توسعه در پارلمان اروپا برگزار شود تا بلکه ترتیبات آخر برای ارائه جایزه ساخاروف سازمان داده شود. و در ١۵ دسامبر ٢٠١٠در جلسه حضوری و علنی اعضای پارلمان اروپا این جایزه در اختیار ناراضی کوبائی قرار خواهد گرفت.
لازم به اطلاع است که این سومین بار در طول ۱۰ سال گذشته است که پارلمان اروپا این جایزه را به مخالفان کوبایی اعطا میکند. در سال ۲۰۰۲ این جایزه به اوسوالدو پایا، دیگر منتقد دولت کوبا و ۳ سال بعد، به “بانوان سفیدپوش”، گروهی متشکل از بستگان زندانیان سیاسی کوبا رسید.
بعد از انتخاب نهائی برای جایزه ساخاروف در میان گروه های سیاسی موجود در پارلمان اروپا بحث های بسیاری صورت گرفت، و قرار شد که در قوانین موجود برای اعطای جایزه ساخاروف تغییراتی صورت گیرد.
در آخر جا دارد که بار دیگر از تمام سازمان ها، احزاب و شخصیت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و… کشورمان که به حمایت از پروژه کاندیداتوری سه شخصیت ایرانی پرداختند، تشکر کنم و امید آن دارم که در دور بعد بتوانیم هر چه بیشتر و هماهنگ تر برای چنین اقدامات نیکی مشترکاً گام های بلندتری برداریم.
درود بر شما
علی صمد – هماهنگ کننده پروژه