سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۲۱:۰۳

جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۳

اعدام نوید افکاری را شدیدا محکوم می کنیم!

ما سه جريان جمهوری خواه سکولار و دموکرات اعدام جنایتکارانه‌ی نوید افکاری را محکوم می کنیم. همراه با جامعه‌ی جهانی و نيروهای آزاديخواه کشور انزجار خود از این اقدام دهشتناک را ابراز و مراتب همدردی خود را با خانواده‌ی ایشان و جامعه ورزشی کشور اعلام می کنیم. مجامع بین المللی موظف هستند در راستای قوانین بین المللی به جمهوری اسلامی فشار بیاورند تا به تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون های حقوق مدنی و سیاسی عمل کند. ما از کنشگران و سازمان های سیاسی مدنی و حقوق بشری می خواهیم که هم‌چنان به اعتراض خود علیه احکام ظالمانه‌ی اعدام برای معترضان ادامه دهند. اجازه ندهند جمهوری اسلامی در هراس از خیزش مردم و به چالش کشیدن سلطه آن در خيابان ها و پرونده‌سازی در زندان‌ها، دست به کشتار بيشتر بزند.

نوید افکاری صبح روز شنبه ۲۲ شهریور ماه۱۳۹۹ (۱۲ سپتامبر ۲۰۲۰) علیرغم آن که  طی روزهای اخیر موجی از مخالفت با صدور مجازات مرگ برای او  و درخواست لغو آن و بازبینی پرونده‌ اش به راه افتاده‌بود، اعدام شد. اجرای چنین احکامی درحالی که متهم امکان دفاع از خود نداردو احکام آن از قبل تعیین شده‌است، چیزی جز قتل عمد نیست. انتشار خبر اجرای حکم اعدام او موجب بهت و حیرت همگان از این همه  قساوت و بی‌رحمی حکومت شد و موجی از انزجار و خشم علیه جمهوری اسلامی را برانگیخت. 

شتاب حکومت برای اعدام فوری نوید افکاری در حالی که شمار زیادی از ورزشکاران جهان، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، نهادهای حقوق بشری، خواستار لغو حکم اعدام او بودند، وکلای او برای درخواست تجدیدنظر در این حکم تلاش می کردند و عده ای نیز به دنبال جلب رضایت خانواده مقتول بودند، مانندهزاران احکام اعدامی که در گذشته صادر شده اند، بیان بی توجهی به حداقل موازین انسانی، هم‌چنین سراسیمگی در برابر موج اعتراضات به احکام ظالمانه‌ی اعدام علیه معترضان بود. قاتلان نوید افکاری چنان تعجیلی برای اعدام داشتند که حتی او را از آخرین دیدار با خانواده‌اش نیز محروم ساختند. خانواده‌ی او را نیز بعد از اعدام از اقدام خود مطلع کردند.

قتل نوید افکاری و بی توجهی جمهوری اسلامی به تمام درخواست‌ها برای لغو حکم  اعدام او بیانگر تصمیم راس نظام جمهوری اسلامی برای تسریع در انجام چنین اقدام جنایتکارانه‌ای است. جمهوری اسلامی این بار هم تلاش کرد که با توسل به شیو‌ه‌های نخ‌نمای پخش فیلم اعترافات و صحنه‌سازی قتل مورد ادعا، فشارها برای لغو حکم و بازبینی پرونده را حنثی کند. اما همین تقلای حکومت هم افشاگر شیو‌های معمول و  رسوای آن بود. همچین حکومت علی رغم اینکه قوه فضائیه دوبار حکم اعدام صادر کرده بود، مسئولیت اجرای حکم را به قصاص تقلیل داده و فضا را از توجه به حکم اعدام مربوط به «محاربه» منحرف ساخت.

نوید افکاری قربانی پرونده‌سازی‌های معمول ارگان های اطلاعاتی ـ امنیتی و دستگاه قضائی جمهوری اسلامی بود. به گفته‌ی وکیل او در پرونده‌ی نوید افکاری کوچک‌ترین مدرکی برای اثبات جرم او، جز اعترافاتی که زیر شکنجه اخذ گردیده و توسط بازجویان دیکته شده‌است، وجود ندارد. دستگاه سرکوب حکومت برادران افکاری را در زیر شکنجه وادار به اعتراف علیه همدیگر و قبول اتهامات واهی وادار کرده‌است. تنها جرم نوید افکاری و برادرانش شرکت در اعتراضات مرداد ۹۷ ‌است. صدور حکم اعدام نوید افکاری و محکومیت سنگین برادران او در واقع امر، هم‌چون احکام اعدام دیگر علیه معترضان دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸، نشانه‌ی هراس حکومت از برآمد مجدد و وسیع‌تر چنین اعتراضاتی، با هدف ایجاد جو رعب و وحشت برای جلوگیری از آن در آینده است. جمهوری اسلامی بار دیگر نشان داد که در هیچ سطحی حاضر به تعامل و مصالحه با مردم نبوده و در برابر مطالبات آنها م لجاجت، نقابل، تحریف و انکار را در پیش گرفته است. 

ما سه جریان جمهوری خواه سکولار و دموکرات اعدام جنایتکارانه‌ی نوید افکاری را محکوم می کنیم. همراه با جامعه‌ی جهانی و نیروهای آزادیخواه کشور انزجار خود از این اقدام دهشتناک را ابراز و مراتب همدردی خود را با خانواده‌ی ایشان و جامعه ورزشی کشور اعلام می کنیم. مجامع بین المللی موظف هستند در راستای قوانین بین المللی به جمهوری اسلامی فشار بیاورند تا به تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون های حقوق مدنی و سیاسی عمل کند. ما از کنشگران و سازمان های سیاسی مدنی و حقوق بشری می خواهیم که هم‌چنان به اعتراض خود علیه احکام ظالمانه‌ی اعدام برای معترضان ادامه دهند. اجازه ندهند جمهوری اسلامی در هراس از خیزش مردم و به چالش کشیدن سلطه آن در خیابان ها و پرونده‌سازی در زندان‌ها، دست به کشتار بیشتر بزند. باید دست به دست هم داد، متحد شد و به صورت آگاهانه عزم را برای گذار خشونت پرهیز از جمهوری اسلامی به دمکراسی جزم کرد. تا زمانی که این نظام به حیات خود ادامه دهد اعدام، خشونت، شکنجه و زندان متوقف نخواهد شد. پایان اعدام در ایران به پایان حیات نامشروع جمهوری اسلامی ایران گره خورده است. 

هیئت های سیاسی اجرائی: 

اتحاد جمهوریخواهان ایران

حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

همبستگی جمهوری خواهان ایران

 ۲۳ شهریو ۱۳۹۹ – ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۰

تاریخ انتشار : ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹ ۶:۴۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حذف نسل جوان؛ سرمایه‌هایی که به دار آویخته می‌شوند

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد

گزارش مجموعه اطلاعاتی آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند ماه‌ها از محاصره هرمزِ ترامپ جان سالم به در ببرد!

سلام! تو زنده‌ای یا مرده؟

رؤیای دموکراسی، واقعیت بحران

صحبتی با افکار عمومی جهان، به‌ویژه مردم آمریکا