سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ تیر, ۱۴۰۵ ۱۲:۲۱

چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۱

اعلام جنگ بە اروپا

در مورد چگونگی ادامە این روند در آیندە می توان دو پیش بینی انجام داد. پیش بینی اول حاکی از آن خواهد بود کە ترامپ تنها بە تغییراتی چند در روابط خود در حوزەهای گوناگون با اروپا بسندە خواهد کرد و اساساً این رابطە را فدای گسترش رابطە با کشورهای دیگر و یا نگاە ناسیونالیستی خود بە اقتصاد نخواهد کرد. نگاە دوم این کە این تغییرات چنان ماهوی خواهند بود کە بتوان سخنان مانوئل والس را جدی گرفت و از آغاز دورانی گفت کە بیشتر بە مناسبات جنگی شبیە است تا مناسبات دوستانە و دیپلماتیک.

Getting your Trinity Audio player ready...

سخنان ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا در گفتگو با روزنامه بیلد آلمان، موج جدیدی از انتقادها و البتە این بار از طرف اروپائیها را برانگیخت. او در این گفتگو سیاست مهاجرتی آنگلا مرکل را ‘اشتباه فاجعه بار’ خواند. ترامپ همچنین گفت که ناتو یک سازمان ‘کهنه’ است؛ اظهار نظری که باعث نگرانی در میان رهبران ناتو شده است. به علاوه او شرکت های اتومبیل سازی آلمانی را تهدید به اعمال تعرفه های سنگین در صورت ایجاد خط تولید در مکزیک کرد. او در مصاحبه با روزنامه های بریتانیایی و آلمانی گفت که اتحادیه اروپا “اساساً وسیله حملی برای آلمان شده است.”

خانم مرکل در پاسخ بە این اظهارات گفت که اتحادیه اروپا خود سیاست هایش را تعیین می کند. او گفت به نظر او صحیح نیست که رئیس جمهور منتخب آمریکا به شکلی کاملاً مستقیم در سیاست داخلی سایر کشورها دخالت کند.

آقای اولاند هم در پاریس گفت اروپا نیازی به مشورت دیگران ندارد که بگویند چکار باید بکند. او انتقاد گزنده دونالد ترامپ از سیاست مهاجرت آلمان را رد کرد.

حتی در یک برخورد شدیدتر، مانوئل والس، نخست وزیر سابق فرانسە گفت کە سخنان ترامپ اعلام جنگ بە اروپاست.

سخنان ترامپ و واکنشهائی از این دست از طرف سران دو کشور بزرگ اروپائی (یعنی آلمان و فرانسە) کە نقش مهمی در اتحادیە اروپا دارند، حاکی از جدیت تناقضها و سرآغاز بدی است کە با ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا شروع می شود. واقعیت این است کە اروپا و آمریکا برای اولین بار بعد از چندین دهە، از جنگ دوم جهانی بە این سو کە دشمنی با اتحاد شوروی آنها را بهم نزدیک کردەبود، وارد فاز اگرنە تشنج، اما بروز اختلافات جدی می شوند. اختلافات بر سر منافع اقتصادی، دفاع و سیاستهای امنیتی (بویژە در بعد پناهجویان)، آن مواردی اند کە اختلافات را بروز می دهند. ترامپ بعنوان یک تیپ اقتصادی کە اساساً برای بازسازی وضعیت دشوار اقتصادی آمریکا آمدە است و برای این کار آمادە است حتی ارزشهای آمریکائی را هم بنوعی فدا کند، هر آنجائی کە رقیبی در برابر خود می بیند بی مهابا بدان حملە می کند تا بتواند با اتخاذ موضع حملە، طرف را در موضع تدافعی قرار دادە و بە این ترتیب جایگاە خود را بیشتر تحکیم کند.

در مورد چگونگی ادامە این روند در آیندە می توان دو پیش بینی انجام داد. پیش بینی اول حاکی از آن خواهد بود کە ترامپ تنها بە تغییراتی چند در روابط خود در حوزەهای گوناگون با اروپا بسندە خواهد کرد و اساساً این رابطە را فدای گسترش رابطە با کشورهای دیگر و یا نگاە ناسیونالیستی خود بە اقتصاد نخواهد کرد. نگاە دوم این کە این تغییرات چنان ماهوی خواهند بود کە بتوان سخنان مانوئل والس را جدی گرفت و از آغاز دورانی گفت کە بیشتر بە مناسبات جنگی شبیە است تا مناسبات دوستانە و دیپلماتیک.

واقعیت این است کە ظهور ترامپ بە معنای ظهور لوکالیسم در پهنە سیاست کشوری است کە نقش مهمی در امر جهانی شدن داشت. ترامپیسم بە معنای برگشت بیشتر بە دولت ملی و خوانش جهان از این منظر است. در این خوانش، ارزشها دیگر همان نقش پیشین را در یارگیریهای جهانی ایفا نمی کنند.

تاریخ انتشار : ۳۰ دی, ۱۳۹۵ ۰:۳۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آیا رضا پهلوی ناخواسته روایت منتقدانش را تأیید کرد؟

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی | ارزیابی ایران در شاخص‌های توسعه پایدار ۲۰۲۶

سلطنت‌طلبی و دعوت به مداخله خارجی

‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

پایان فوری جنگ درتمام جبهه ها واحترام به حق حاکمیت؛ ارمغان صلح

ایران امروز و ضرورت شنیدن صدای منتقدان مصلح