سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۰:۵۲

سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۲

افزایش خطر جنگ

تاریخ بە ما می گوید کە یکی از علل برپاشدن جنگ دوم جهانی، رشد ناسیونالیسم افراطی در قلب اروپای دمکرات یعنی در آلمان بود. آلمانها کە خود را در پس قافلە رشد و تسخیر بازارهای جهان می دیدند، بە راە حل بسیار فاجعەباری متوسل شدند. بنابراین ناسیونالیسم آنگاە کە در کشورهای قدرتمند جهان بروز می کند و اقتصاد و ارتش را در کنار خود می بیند، می تواند دست بە محاسبات جدید و خطرناکی بزند.

Getting your Trinity Audio player ready...

افزایش بودجە نظامی آمریکا توسط دولت وقت، در شرایطی کە ترامپ جنگ اقتصادی بزرگی را علیە جهان بە راە انداختە است، نشان از تلاش دیگری از سلسلە تلاش های دولت آمریکا برای اعمال ارادە بر جهان دارد. چنانچە خبرگزاری ها اعلام کردەاند بودجە نظامی آمریکا برای سال ۲۰۱۹ نسبت بە سال ۲۰۱۸، افزایش بیست درصدی از خود نشان می دهد.

خروج از برجام، خروج از معاهدات محیط زیستی (معاهدە پاریس) و اقتصادی (ترانس پاسیفیک)، افزایش تعرفەها بر واردات کالا از جملە از اروپا، چین، کانادا و ترکیە، و نیز افزایش حضور و تحرک نظامی در شرق دور علیە دولت چین از جملە کارهای تاکنونی دولت ترامپ هستند. و در کنار اینها، افزایش بودجە نظامی آمریکا برای سال ۲۰۱۹، نشان از آن دارد کە ایالات متحدە آمریکا بشدت یک سیاست تهاجمی در تمامی زمینەها اتخاذ کردە کە بر اساس دیدگاە ناسیونالیستی و همکاری با معدود کشورهای اشغالگر و ضد دمکراتیک، مانند اسرائیل و عربستان سعودی، سعی در پیشبرد منافع خود در کمترین زمان ممکن با حداکثر فشار ممکن دارد.

افزایش بودجە نظامی آمریکا و نیز طرح این کشور برای ایجاد ارتش فضائی، برخلاف سخنانی کە از زبان برخی از رهبران جهان از جملە خامنەای در خصوص عدم امکان بروز جنگ ابراز می شود، نشان می دهند کە خطر امکان جنگ بر خلاف گفتەهای آنان چقدر واقعی تر است. در جهانی کە ابرقدرت اولیە آن احساس می کند دارد موقعیت خود را از دست می دهد، و برای بازیابی این موقعیت، استراتژی خود را کە قبلا متکی بر همکاری چند جانبە بویژە با اروپا و سازمان ملل بود را بە استراتژی تکروانە و متکی بر ایدەهای بشدت ناسیونالیستی تغییر دادە است، ایدەهائی کە بازیابی موقعیت خود را اساسا از راە زور ممکن می داند، عملا جهان را در آستانە خطرات بزرگی قرار دادە است.

البتە بسیاری معتقدند کە با توجە بە وجود سلاحهای هستەای امکان رویاروئی نظامی بسیار کم است، اما باید گفت کە حتی وجود سلاحهای هستەای نمی تواند مانع جنگهای محدود بر اساس سلاحهای متعارف شود، نیز از یاد نبریم کە جنگ علیە کشورهای پیرامونی می تواند بخش مهمی از برنامە آنها باشد، اگرچە بعدها همین کشورهای جنگ زدە می توانند بە میدانی برای حضور نیروهای کوچک و بزرگ تبدیل شوند و تجاوزگر اصلی را با مشکلات عدیدەای روبرو کنند. همچنین از یاد نبریم کە هشدار سازمانهای جهانی نسبت بە احتمال کاهش رشد اقتصادی جهان در پی افزایش تعرفەها، می تواند با خود خطر برخوردهای نظامی را در سطح جهان افزایش دهد.

تاریخ بە ما می گوید کە یکی از علل برپاشدن جنگ دوم جهانی، رشد ناسیونالیسم افراطی در قلب اروپای دمکرات یعنی در آلمان بود. آلمانها کە خود را در پس قافلە رشد و تسخیر بازارهای جهان می دیدند، بە راە حل بسیار فاجعەباری متوسل شدند.

بنابراین ناسیونالیسم آنگاە کە در کشورهای قدرتمند جهان بروز می کند و اقتصاد و ارتش را در کنار خود می بیند، می تواند دست بە محاسبات جدید و خطرناکی بزند.

درست است ترامپ تابحال نشان دادە است کە بیشتر اهل معاملە است تا جنگ، اما مرز معاملات محدود است و بی گمان کشورهای رقیب چنانچە نشان دادەاند در خوش بینانەترین حالت تا حدود بسیار کمی امتیاز خواهند داد، کمااینکە اغلب آنها بە جنگ اقتصادی آمریکا واکنش سخت نشان دادەاند و با ایجاد تعرفەهای متقابل سیاست های جدید ایالات متحدە را بە چالش کشیدەاند.

افزایش بودجە نظامی آمریکا برای سال ۲۰۱۹، نشان می دهد کە جامعە جهانی در سال آیندە بمراتب وضعیت متشنج تری را تجربە خواهد کرد کە در آن کماکان از همگرائی کشورها برای حل مشکلات، خبر آنچنانی نخواهد بود.

تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد, ۱۳۹۷ ۱۰:۰۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تحلیلی از رابطه انفال، رانت و قدرت در رژیم ولایت فقیه

بدهی ملی ایالات متحده در دوران ترامپ به ۴۰ تریلیون دلار رسید

چلچراغی که خاموش نشد؛ از زاینده‌رود تا خاوران

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: قانون «مبارزه با نفوذ»، سایه جنگ و سرکوب

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای امضای پتیشن «نه به اعدام؛ آری به حق حیات»