آفتابنیوز :
محمود صادقی در نطق میان دستور امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ابرچالش بزرگ کشور که بر سایر چالشهای کشور سایه انداخته و بسترساز و کانون این چالشها مبدل شده، چالش در نظام کلان تدبیر و مدیریت کشور است.
به گزارش آفتابنیوز، این عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس ادامه داد: دستگاههای مستقر حاصل از این نظام تدبیر موجب استقرار یک نظام اقتصادی رفاقتی و سفارشی شده است که وابسته به درآمدهای بادآورده نفتی است و موجب رویش یک اقتصاد رانتی انگلیِ فسادزا و ظهور یک طبقه تازه به دوران رسیدهِ قلدر و باجگیر شده است. توزیع نامناسب اعتبارات در بودجههای سالانه منجر به عدم توازن در طبقات اجتماعی شده است. سال به سال با بودجههای سالانه کشور شکاف فقر و غنا تشدید میشود. در بودجه سال ۹۷ اگر چه قدمهایی برای شفافیت برداشته شده است اما کماکان ساز و کارهای مبهم و غیرشفاف در بودجه وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه تکالیف مختلفی که برای شفافیت در ادوار گذشته مجلس ایجاد شده است از سوی دستگاههای مختلف نادیده گرفته میشود. ماده ۵۰ قانون احکام دائمی برنامه توسعه دولت را مکلف میکند بستر الکترونیکی معاملات و بانکهای اطلاعاتی بهروز شده و تجمیع شده را ایجاد کند. ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه دولت را مکلف به ایجاد سامانه ثبت و اعلام عمومی پرداختهای بخش عمومی میکند و فازهای شبکه ملی اطلاعات تکمیل شود. قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران مصوب مجلس نهم کماکان در انتظار آییننامهای به سر میبرد که قوه قضاییه مکلف بود ظرف شش ماه آن را تدوین کند که هنوز خبری نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: تکلیف مقرر در اصل ۵۳ قانون اساسی از سوی دستگاههای مختلف نادیده گرفته میشود. دستگاه قضا آیا به دیوان محاسبات یک صورت حساب داده؟ چرا در برابر دیوان محاسبات به تکلیف خود عمل نمیکند؟
صادقی گفت: بعضی همکاران می گویند «فایده ندارد» اگر به فاسدها دست بزنیم کارها میخوابد. دچار «تله فساد» شدهایم. فساد، فساد میآورد همانند «تله فقر» که فقر، فقر میآورد. چرا اراده جدی در این مجلس برای برخورد با مفسدان وجود ندارد؟ چرا با مفسدان همکاری میکنیم و از افشای نام بدهکاران کلان هراس داریم؟
وی مدعی شد: آیا نمایندگان اطلاع دارند که ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بدهیهای معوقه به نظام بانکی در دست چه کسانی گردش میکند؟ نامشان افشاء نشود، ما نمایندگان که باید اطلاع داشته باشیم.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات خواستار شروع «شفافیت» از مجلس شد و افزود: آیا مجلس عصاره فضائل ملت است؟ ما عصاره فضائل شورای نگهبان هستیم. بیاییم شفافیت را از مجلس آغاز کنیم. نظام مالی مجلس، غیرشفاف است. چرا اجازه نمیدهند بودجه سالانه مجلس به طور شفاف حسابرسی شود؟ آیا نمایندگان مجلس در جریان حسابرسیهای سالانه بودجهای مجلس هستید؟ چرا گزارش شفافی از حسابرسیهای سالانه مجلس ارائه نمیشود؟ حسابرسهای دیوان محاسبات هر سال بودجه مجلس را حسابرسی میکنند ۴۰ – ۵۰ ایراد میگیرند ولی رییس دیوان محاسبات همه آنها را خط میزند.
عضو هیات رییسه فراکسیون امید تاکید کرد: اگر دنبال مبارزه با فساد هستیم، از خودمان شروع کنیم. باید اراده و عزم جدی در همه نهادهای کشور اعم از قوه مقننه، قضاییه و مجریه برای مقابله با فساد صورت گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ممکن است خیلیها براساس خیراندیشی و مصلحتاندیشی اقداماتی انجام دهند مثلا رد صلاحیتهای شورای نگهبان اغلب با مصلحتاندیشی و خیراندیشی توام است اما این مسئله مانع حضور نمایندگان شجاعی که شجاعت مقابله با مفسدان را دارند، شده است.
به گزارش ایسنا، نقویحسینی در اخطاری مستند به اصل ۷۹ قانون اساسی با اشاره به نطق محمود صادقی که در آن گفته بود مجلس عصاره فضائل ملت نیست بلکه عصاره فضائل شورای نگهبان است، گفت: اینقدر مجلس را تضعیف نکنید، بگذارید نمایندگان اظهارنظر کنند و حرفشان را بزنند. مردم مذاکرات صحن علنی را گوش میکنند. مطالبی مطرح میشود، چه قضاوتی خواهند کرد.
وی افزود: من نماینده مردم هستم و مجلس عصاره فضائل ملت ایران است. اگر کسی گفته مجلس عصاره فضائل شورای نگهبان است یعنی نمایندگان منتخب ملت نیستند.
علی مطهری که اداره جلسه را بر عهده داشت، اجازه ادامه صحبت را به نقوی حسینی نداد و گفت که پیش از این ادیانی در اخطاری این موضوع را مطرح کرده است.
نقویحسینی که خواستار ادامه صحبت خود بود با عصبانیت به سمت جایگاه هیات رییسه رفت و با فریادهای اعتراضی درخواست ادامه صحبت خود را داشت که رییس جلسه از وی خواست روی صندلی خود مستقر شود.
در ادامه مطهری گفت: آنچه آقای صادقی در نطقش بیان کرد موضوعی است که تک تک نمایندگان میتوانند درباره آن تذکر دهند و ما باید پنج شش جلسه علنی به آن اختصاص دهیم. آقای ادیانی این موضوع را مطرح کرد و ما به ایشان جواب دادیم.
نقویحسینی همچنان با فریادهای خود به تصمیم رییس جلسه اعتراض کرد و جمعی از نمایندگان نیز اطراف وی تجمع کردند.
در این میان برخی نمایندگان سعی داشتند نقویحسینی را به سمت صندلیاش هدایت کنند که اکبر ترکی نماینده فریدن برخی از این افراد از جمله محمدرضا تابش و محمدعلی وکیلی را به عقب هل داد.
در نهایت پس از آرام شدن فضا محمدرضا تابش که به نقوی حسینی پرخاش کرده بود با وی روبوسی کرد.
روایت خبرگزاری اصولگرا از تنش در مجلس
خبرگزاری تسنیم نیز با انتشار روایتی از تنش امروز در مجلس نوشته است: نایب رئیس دوم مجلس گفت: اینکه نمایندگان عصاره فضائل افراد صالح و متقی در شورای نگهبان باشند توهین نیست، البته تلویحا گفته آقای صادقی توهین تلقی میشود.
علی ادیانیراد نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۶ آذر) قوه مقننه پس از نطق محمود صادقی در تهران در مجلس که اعلام کرد نمایندگان عصاره فضائل شورای نگهبان هستند با استناد به ماده ۷۹ آییننامه داخلی مجلس، گفت: از قدیم گفتهاند حرمت امامزاده را باید متولی آن نگه دارد.
وی با طرح این سوال که یک نماینده بیاید و بگوید که مجلس عصاره شورای نگهبان است یعنی چه؟ ادامه داد: آیا این صحبت آقای صادقی منطق حقوقی دارد؟
نماینده مردم قائمشهر در مجلس تصریح کرد: اگر نمایندهای خود را عصاره فضائل شورای نگهبان بداند، سوال اینجاست آیا حضورش در مجلس مشروع است و حقی برای دادن رای دارد؟
ادیانیراد با بیان اینکه نمایندگان سوگند یاد کردهاند و قبول کردهاند که نماینده مردم هستند اظهار داشت: اینگونه ادبیات نه به نفع گوینده است و نه به نفع شنونده و برای جامعه و برای تک تک نمایندگان هزینه ایجاد میکند.آیا ما حق داریم از یک جایگاه رسمی واژگان غیرمتعارف نسبت به شورای نگهبان به کار ببریم؟شورای نگهبان و تمامی نهادها در کشورمان در چارچوب قانون وظایف و اختیارات خود را انجام میدهند و شاید اشکالی هم در این راه وجود داشته باشد که نافی آن اشکالات نیستیم. نباید نمایندگان بهگونهای صحبت کنند که خوراکی برای افرادی که اراده باطل دارند ایجاد شود. از آقای صادقی که سبقه روحانیت دارند و ابنالشهید و حقوقدان نیز هستند استدعا دارم که به گونهای برخورد نکند که برای کشور هزینه ایجاد شود.
علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: البته اینکه نمایندگان عصاره فضائل افراد صالح و متقی در شورای نگهبان باشند توهین نیست، البته تلویحا گفته آقای صادقی توهین تلقی میشود و تذکر شما وارد بود.
خبرگزاری اصولگرای فارس نیز نوشته است: مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز خود شاهد تشنج و درگیری شد. پس از آنکه محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس در نطق میاندستور خود عبارت امام راحل مبنی بر اینکه «مجلس عصاره فضائل ملت است» را به «مجلس عصاره فضائل شورای نگهبان است» تغییر داد، نمایندگان خواهان ارائه تذکر ماده ۷۹ آئین نامه شدند. پس از آنکه علی ادیانیراد نماینده مردم قائمشهر نسبت به اظهارات صادقی در نطق خود طی تذکری اعتراض کرد، سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین هم خواهان ارائه تذکر دیگری نسبت به نطق عضو فراکسیون امید بود اما علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس که اداره جلسه را بر عهده داشت پاسخ داد که نمیشود تذکر دهید چراکه آقای ادیانی به نمایندگی از همه نمایندگان معترض تذکر داد.
نقوی حسینی که نسبت به ممانعت علی مطهری از تذکرش معترض بود به جلوی تریبون هیأت رئیسه رفت و اعتراض خود را بیان کرد که چند تن از نمایندگان همچون محمدرضا فولادگر، قاسم احمدی لاشکی، احمد امیرآبادی، عبدالغفور ایراننژاد، جبار کوچکینژاد، سید جواد ابطحی و حسین مقصودی به سمت وی رفتند و سعی کردند که وی را از ادامه اعتراض خود به نحوه اداره مجلس باز دارند. پس از آنکه نقوی حسینی به صندلی خود بازگشت محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان و عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید از روی صندلی خود برخواست و به سمت وی رفت و با به کارگیری لفظی رکیک از وی پرسید «آیا تو عصاره فضائل ملت هستی؟».در این لحظه محمد علی وکیلی عضو هیأت رئیسه مجلس نیز از پشت تریبون هیأت رئیسه برخواست و به سمت نماینده ورامین رفت و سخنانی خطاب به وی گفت. اکبر ترکی نماینده فریدونشهر مانع از نزدیکتر شدن بیشتر وی به صندلی نقوی