سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۸

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۸

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

امنیت شاید، اما امید به زندگی جدیدی وجود ندارد

در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱-۱۳۳۰خورشیدی، "کنوانسیون پناهندگان ژنو"+ امضاء شد.۷۰ سال از آن تاریخ گذشته است، اما از آن سال تا به امروز، به دلایل مختلف، بیش از هر زمان دیگری مردم بسیار زیادی از کشور های جهان، مجبور به فرار یا پناهندگی از کشور های دیگر شده اند. و امروز، موضوع پذیرش پناهندگان،به یکی از داغ ترین سوژه های سیاسی تبدیل شده است. و اختلافات زیادی را در پذیرش یا مخالفت با آن، در بین کشور ها دامن زده است. اما یکی از فقیر ترین کشورهای پناهنده پذیر، کشور آفریقایی اوگاندا است. سیاست این کشور، پذیرش و جذب اغلب پناهندگانی است که از کشور های همسایه به آنجا روی می آورند.

این شرایط برای من بسیار دشوار است

تدارک شام: ژولیت نینددا در گوشه ای ازاتاقک خود، آتش درست می کند تا برای فرزندان خود آشپزی کند. این خانواده در یک پناهگاه در اوگاندا زندگی می کنند. چند ماه پیش او از کشور خود کنگو فرار کرده است، شوهر او توسط شبه نظامیان ربوده شده  و به او مواد مخدر تزریق شده و سپس بارها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته بود، او می گوید: در برخی موارد مردان شروع به تجاوز به مردان دیگر می کنند، روده های او به شدت آسیب دیده بود. در ابتدا او هنوز می توانست راه برود، اما بعد ها، دیگر قادر به ادامه این کار نبود. او دیگر نمی توانست حرکت کند. در این منطقه، هر روز مردم زیادی کشته می شوند. شبه نظامیان در تلاش هستند تا مردم را از محل سکونت خود کوچ دهند تا تغییرات مورد نظر خود را بوجود بیاورند. آن ها مردم را به وحشت می اندازند و از امر تجاوز به ساکنین منطقه، به عنوان سلاح جنگی استفاده می کنند. این خانواده امیدوار بودند که در اوگاندا زندگی امنی داشته باشند. اما شوهر ژولیت اندکی پس از ورود به علت جراحات جدی داخلی درگذشت. وی با گریه، گواهی مرگ شوهرش را نشان می دهد و می گوید :من نمی توانم آرامش پیدا کنم. من هنوز دائما می ترسم و باید از فرزندانم مراقبت کنم. این شرایط برای من بسیار دشوار است.

بزرگترین مرکز اسکان پناهندگان کشور اوگاندا،میزبان پناهندگان کشورهای آفریقایی، “ناکیواله” نام دارد. این مرکز با مرز کشور  کنگو فاصله زیادی ندارد. در مجاورت اوگاندا، چندین کشور بحرانی وجود دارند: پناهجویانی از سودان جنوبی، سودان و بوروندی سعی می کنند خودشان را به آن کشور برسانند. علاوه بر دولت اوگاندا، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، که خانم لاچین حسنووا مسئول آن است، از بسیاری از افراد خواستار پناهندگی،حمایت و مراقبت می کند. این کارشناس توسعه، سال های زیادی برای سازمان جهانی (UNHCR)++ در یمن و سودان جنوبی کار کرده است. او اوگاندا را در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر مثال زدنی می داند و می گوید: “اوگاندا بیشتر پناهندگان قاره آفریقا را می پذیرد. تقریباً یک و نیم میلیون آواره در اینجا زندگی می کنند. آنچه در سیاست اداره پناهندگان این کشور وجود دارد این است که به پناهندگان فرصت می دهد تا آن ها بتوانند همدیگر را درک کنند، همدیگر را پیدا کنند و در کنار هم  زندگی جدیدی را تجربه نمایند”.

برای بسیاری، شروع یک زندگی جدید دشوار است

زمینی که به پناهندگان اختصاص داده می شود، در حدود ۶۰۰ متر مربع است که برخی تجهیزات نیز به آن ها تعلق می گیرد.مکانی که برخی می توانند آن را محل اقامت خود بدانند و زندگی جدیدی را آغاز کنند. این زمین، از طرف دولت اوگاندا آماده شده و  تجهیزات اولیه آن نیز توسط  کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تهیه شده است. پناهندگان باید فرصتی برای ساختن یک زندگی جدید در اوگاندا و اجازه کسب درآمد داشته باشند. نیازی نیست که به طور نامحدود درمکان های اختصاص داده به پناهندگان منتظر بمانند. با این حال، برای بسیاری، شروع یک زندگی جدید هنوز دشوار است: ژولیت نینددا یک مزرعه ذرت در کنار خانه کوچک خود دارد،اما حاصل و تولید این مزرعه کوچک، حتی برای تغذیه فرزندان او کافی نیست. البته علاوه بر این، هر خانواده ماهیانه به ازای هر نفر ۵ ایرو کمک مالی دریافت می کند. تلاش دائمی ژولیت در این است که بتواند از حمایت بیشتری برای تامین خانواده اش برخوردار شود. او می گوید که مرتباً به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می رود. اما تاکنون هیچ کس به او، اجازه ورود نداده است، من چندین بار تلاش کردم تا صدای خودم را به آن ها برسانم تا به من کمک نمایند، اما وقتی هم به دفاتر آن ها می رسم، هیچ کس به نگرانی های من گوش نمی دهد.

سرنوشت مشترک

زندگی مشترک، شاید دلگرمی مختصری داشته باشد، این دو خانواده در تنها یک اتاق کمتر از ده متر مربع تاریک و بدون پنجره، روی زمین می خوابند، شانتال نتومبا به ژولیت و فرزندانش بسیار دلسوز و مهربان است، او با ژولیت و پسرش، در شهرک پناهندگی آشنا شد و از او خواست بیاد و با آن ها زندگی کند.او گفت: ژولیت اکنون عضوی از خانواده من است، وقتی شوهرش درگذشت، دیدیم که او ویران شده است،به همین دلیل تصمیم گرفتیم که با او زندگی کنیم تا بتوانیم او را حمایت نماییم. من همچنین می توانم به  او در مراقبت از کودکان، کمک کنم. این دو زن سرنوشت مشترکی داشته اند. آن ها می توانند از همدیگر حمایت کنند و از هم نیرو بگیرند. اما آن ها اغلب با شرایطی سخت مواجه هستند و بسیار ناامید می شوند. در اوگاندا آنها ایمن هستند، اما هنوز امید به زندگی جدیدی پیدا نکرده اند.

+- کنوانسیون پناهندگان ژنو:

کنوانسیون پناهندگان ژنو در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱ در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو تصویب شد و از ۲۲ آوریل ۱۹۵۴ لازم الاجرا شد. این کنوانسیون در ابتدا فقط مربوط به افرادی بود که تا سال ۱۹۵۱ از دیگر کشور ها تقاضای پناهندگی کرده بودند. پروتکل ۱۹۶۷ محدودیت زمانی را لغو کرد. طبق این کنوانسیون، افرادی پناهنده در نظر گرفته می شوند که به دلیل “رنگ پوست، دین، ​​ملیت، تعلق داشتن به یک گروه اجتماعی خاص یا اعتقادات سیاسی خود” مجبور به ترک کشور مبدا خود شده اند. این توافق نامه، از جمله موارد دیگر، محافظت در برابر تبعیض در کشور میزبان را تضمین می کند. پناهندگان می توانند به دادگاه مراجعه کنند و از حقوق مشابه ساکنان کشور میزبان برخوردار باشند. در حال حاضر بیش از ۸۲ میلیون نفر به دلایل مختلف،در حال فرار از کشور های خود هستند. 

++ – UNHCR مخفف “کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان” است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از پناهندگان در سراسر جهان حمایت می کند. 

 

چهار شنبه ۶ مرداد ماه ۱۴۰۰- ۲۸ یولی ۲۰۲۱

 

 

تاریخ انتشار : ۶ مرداد, ۱۴۰۰ ۷:۲۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴