سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ تیر, ۱۴۰۵ ۰۹:۰۰

دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۹:۰۰

امنیت شاید، اما امید به زندگی جدیدی وجود ندارد

در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱-۱۳۳۰خورشیدی، "کنوانسیون پناهندگان ژنو"+ امضاء شد.۷۰ سال از آن تاریخ گذشته است، اما از آن سال تا به امروز، به دلایل مختلف، بیش از هر زمان دیگری مردم بسیار زیادی از کشور های جهان، مجبور به فرار یا پناهندگی از کشور های دیگر شده اند. و امروز، موضوع پذیرش پناهندگان،به یکی از داغ ترین سوژه های سیاسی تبدیل شده است. و اختلافات زیادی را در پذیرش یا مخالفت با آن، در بین کشور ها دامن زده است. اما یکی از فقیر ترین کشورهای پناهنده پذیر، کشور آفریقایی اوگاندا است. سیاست این کشور، پذیرش و جذب اغلب پناهندگانی است که از کشور های همسایه به آنجا روی می آورند.

Getting your Trinity Audio player ready...

این شرایط برای من بسیار دشوار است

تدارک شام: ژولیت نینددا در گوشه ای ازاتاقک خود، آتش درست می کند تا برای فرزندان خود آشپزی کند. این خانواده در یک پناهگاه در اوگاندا زندگی می کنند. چند ماه پیش او از کشور خود کنگو فرار کرده است، شوهر او توسط شبه نظامیان ربوده شده  و به او مواد مخدر تزریق شده و سپس بارها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته بود، او می گوید: در برخی موارد مردان شروع به تجاوز به مردان دیگر می کنند، روده های او به شدت آسیب دیده بود. در ابتدا او هنوز می توانست راه برود، اما بعد ها، دیگر قادر به ادامه این کار نبود. او دیگر نمی توانست حرکت کند. در این منطقه، هر روز مردم زیادی کشته می شوند. شبه نظامیان در تلاش هستند تا مردم را از محل سکونت خود کوچ دهند تا تغییرات مورد نظر خود را بوجود بیاورند. آن ها مردم را به وحشت می اندازند و از امر تجاوز به ساکنین منطقه، به عنوان سلاح جنگی استفاده می کنند. این خانواده امیدوار بودند که در اوگاندا زندگی امنی داشته باشند. اما شوهر ژولیت اندکی پس از ورود به علت جراحات جدی داخلی درگذشت. وی با گریه، گواهی مرگ شوهرش را نشان می دهد و می گوید :من نمی توانم آرامش پیدا کنم. من هنوز دائما می ترسم و باید از فرزندانم مراقبت کنم. این شرایط برای من بسیار دشوار است.

بزرگترین مرکز اسکان پناهندگان کشور اوگاندا،میزبان پناهندگان کشورهای آفریقایی، “ناکیواله” نام دارد. این مرکز با مرز کشور  کنگو فاصله زیادی ندارد. در مجاورت اوگاندا، چندین کشور بحرانی وجود دارند: پناهجویانی از سودان جنوبی، سودان و بوروندی سعی می کنند خودشان را به آن کشور برسانند. علاوه بر دولت اوگاندا، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، که خانم لاچین حسنووا مسئول آن است، از بسیاری از افراد خواستار پناهندگی،حمایت و مراقبت می کند. این کارشناس توسعه، سال های زیادی برای سازمان جهانی (UNHCR)++ در یمن و سودان جنوبی کار کرده است. او اوگاندا را در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر مثال زدنی می داند و می گوید: “اوگاندا بیشتر پناهندگان قاره آفریقا را می پذیرد. تقریباً یک و نیم میلیون آواره در اینجا زندگی می کنند. آنچه در سیاست اداره پناهندگان این کشور وجود دارد این است که به پناهندگان فرصت می دهد تا آن ها بتوانند همدیگر را درک کنند، همدیگر را پیدا کنند و در کنار هم  زندگی جدیدی را تجربه نمایند”.

برای بسیاری، شروع یک زندگی جدید دشوار است

زمینی که به پناهندگان اختصاص داده می شود، در حدود ۶۰۰ متر مربع است که برخی تجهیزات نیز به آن ها تعلق می گیرد.مکانی که برخی می توانند آن را محل اقامت خود بدانند و زندگی جدیدی را آغاز کنند. این زمین، از طرف دولت اوگاندا آماده شده و  تجهیزات اولیه آن نیز توسط  کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تهیه شده است. پناهندگان باید فرصتی برای ساختن یک زندگی جدید در اوگاندا و اجازه کسب درآمد داشته باشند. نیازی نیست که به طور نامحدود درمکان های اختصاص داده به پناهندگان منتظر بمانند. با این حال، برای بسیاری، شروع یک زندگی جدید هنوز دشوار است: ژولیت نینددا یک مزرعه ذرت در کنار خانه کوچک خود دارد،اما حاصل و تولید این مزرعه کوچک، حتی برای تغذیه فرزندان او کافی نیست. البته علاوه بر این، هر خانواده ماهیانه به ازای هر نفر ۵ ایرو کمک مالی دریافت می کند. تلاش دائمی ژولیت در این است که بتواند از حمایت بیشتری برای تامین خانواده اش برخوردار شود. او می گوید که مرتباً به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می رود. اما تاکنون هیچ کس به او، اجازه ورود نداده است، من چندین بار تلاش کردم تا صدای خودم را به آن ها برسانم تا به من کمک نمایند، اما وقتی هم به دفاتر آن ها می رسم، هیچ کس به نگرانی های من گوش نمی دهد.

سرنوشت مشترک

زندگی مشترک، شاید دلگرمی مختصری داشته باشد، این دو خانواده در تنها یک اتاق کمتر از ده متر مربع تاریک و بدون پنجره، روی زمین می خوابند، شانتال نتومبا به ژولیت و فرزندانش بسیار دلسوز و مهربان است، او با ژولیت و پسرش، در شهرک پناهندگی آشنا شد و از او خواست بیاد و با آن ها زندگی کند.او گفت: ژولیت اکنون عضوی از خانواده من است، وقتی شوهرش درگذشت، دیدیم که او ویران شده است،به همین دلیل تصمیم گرفتیم که با او زندگی کنیم تا بتوانیم او را حمایت نماییم. من همچنین می توانم به  او در مراقبت از کودکان، کمک کنم. این دو زن سرنوشت مشترکی داشته اند. آن ها می توانند از همدیگر حمایت کنند و از هم نیرو بگیرند. اما آن ها اغلب با شرایطی سخت مواجه هستند و بسیار ناامید می شوند. در اوگاندا آنها ایمن هستند، اما هنوز امید به زندگی جدیدی پیدا نکرده اند.

+- کنوانسیون پناهندگان ژنو:

کنوانسیون پناهندگان ژنو در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱ در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو تصویب شد و از ۲۲ آوریل ۱۹۵۴ لازم الاجرا شد. این کنوانسیون در ابتدا فقط مربوط به افرادی بود که تا سال ۱۹۵۱ از دیگر کشور ها تقاضای پناهندگی کرده بودند. پروتکل ۱۹۶۷ محدودیت زمانی را لغو کرد. طبق این کنوانسیون، افرادی پناهنده در نظر گرفته می شوند که به دلیل “رنگ پوست، دین، ​​ملیت، تعلق داشتن به یک گروه اجتماعی خاص یا اعتقادات سیاسی خود” مجبور به ترک کشور مبدا خود شده اند. این توافق نامه، از جمله موارد دیگر، محافظت در برابر تبعیض در کشور میزبان را تضمین می کند. پناهندگان می توانند به دادگاه مراجعه کنند و از حقوق مشابه ساکنان کشور میزبان برخوردار باشند. در حال حاضر بیش از ۸۲ میلیون نفر به دلایل مختلف،در حال فرار از کشور های خود هستند. 

++ – UNHCR مخفف “کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان” است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از پناهندگان در سراسر جهان حمایت می کند. 

 

چهار شنبه ۶ مرداد ماه ۱۴۰۰- ۲۸ یولی ۲۰۲۱

 

 

تاریخ انتشار : ۶ مرداد, ۱۴۰۰ ۷:۲۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

آیا صلح در داخل کشور هم اجرایی خواهد شد؟

ناصر اسالو: اگر قرار باشد همان سیاست‌هایی که سفره مردم را کوچک کرده ادامه یابد، اگر فساد، تبعیض و بی‌عدالتی پابرجا بماند، اگر اقشار فرو دست همچنان بی‌پناه و بازنشسته همچنان فراموش‌شده باشد، مردم صلح را در بیانیه‌ها باور نخواهند کرد.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توافق ۱۵ ژوئن؛ موفقیت دیپلماسی ایران برآمده از تاب‌آوری

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

حمید اشرف؛شرحی از سرگذشت چه‌گوارای ایران!

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اردیبهشت ماه ۱۴۰۵

بحران ناتو، رقابت امپریالیستی و آینده نظامی اروپا

حمید اشرف