جان کری از حل سیاسی بحران سوریە در هفتەهای آیندە می گوید. خبری خوش کە حتی اگر آن را با توجە بە عمق و گسترە بحران سوریە غیر واقعبینانە و یا خوشبینانە ارزیابی کنیم، باز اما با توجە بە عزم کنونی کشورهای غربی و بە همراە آنان روسیە و تعدادی کشور دیگر درگیر، می توان بە آن دل بست و امیدوار بود، هرچند بسیار محتاطانە،… در واقع امیدی پر از دلهرە.
حل بحران از طرق سیاسی بی گمان بە معنای یافتن مخرج مشترکی است کە بتواند بنوعی منافع همە گروهها و کشورهای درگیر را تامین کند. بویژە کشورهای پشتیبان و تامین کنندە داعش. بە گفتە دیگر کشورهای عربی سنی و ترکیە کە از نفود ایران در منطقە بشدت واهمە دارند.
پیداکردن این مخرج مشترک بی گمان بسیار مشکل است، اما خطر داعش گویا کاری کردە کە یافتن آن زیاد دشوار نباشد، و این در خوش بینی جان کری خود را نشان می دهد. اگر کشورها این خطر را جدی بگیرند، یافتن خط میانی زیاد مشکل نخواهد بود، و کما اینکە همین خطر است کە در اساس وزیر خارجە آمریکا را خوش بین کردەاست.
آیندە سوریە منطقا در ابتدا باید یک سیستم سکولار اگرنە دیکتاتور، اما سکولار نیمە دیکتاتور بە نظر می رسد خواهد بود. این سیستم چارەای جز حذف نیروهای جهادی و اسلامیستهای تندرو نخواهد داشت و این تنها با پیشبرد نوعی دیکتاتوری ممکن خواهد بود، اما در ادامە مسیر خود، قدرت آیندە باید بازتر عمل کند. نیروهای سکولار مخالف دیکتاتوری اسد و کوردهای این کشور، ضامن یک سیستم سکولار دمکراتیک خواهند بود.