سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ تیر, ۱۴۰۵ ۲۲:۴۰

دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ - ۲۲:۴۰

انتخابات پیش رو و بازهم چالش های نظری

ممکن است رفتن نمایندگانی اندک به درون مجلس که حداقل حقوقی برای مردم قائلند تریبونی برای مطرح کردن گوشه ای از این موارد در اختیار قراردهد ولی ساختار تقسیم قدرت در ایران سخت وصلب تر از آن است که تکانه ای از این گوشه ها به آن وارد شود.

Getting your Trinity Audio player ready...

اگر از تمایلات جناح های تمامیت خواه درون حکومت که خواهان بازگشت همه چیز به روال قبل از ظهور کابینه روحانی ومصادره آرای مردم در آن چیزیست که اسمش را انتخابات گذاشته اند بگذریم واگر از تمایلات جناح های اصلاح طلب و اعتدال گرایان حکومت که خواهان شرکت حداکثری مردم درانتخابات هستند وهمیشه تبلیغ می کنند شرکت در انتخابات کارزاریست که مردم در آن سرنوشت خود را تعیین می کنند نیز بگذریم چیزی که باقی می ماند خواسته های مردمی است که باید پاسخی هائی برای سئوالات درون ذهن خود درمورد این به اصطلاح کارزار بیابند سئوالاتی ازجمله اینکه :

-این انتخابات  موازین وسازوکارهای آن چقدر با استانداردهای متداول در جهان غرب مشابهت داشته واز حداقل موازین آن برخوردار است.

-انتخاباتی که در سایه اراده استصوابی شورای نگهبان صورت می گیرد از چه قماش انتخاباتی است و دست آخرآنکه :

-نمایندگان مجلس در کشور ازچه جایگاهی در قدرت حاکم برخوردارند و واقعا در چه عرصه هائی اثرگذارند.

اگر بدون یافتن پاسخ هائی برای این سئوالات درانتخابات شرکت کنیم وحتی بی تفاوت ازکنار این به اصطلاح کارزار بگذریم یکی از دو ویژگی های زیر خصوصیت های شخصیتی و رفتاری ما را سامان می دهد:

یا بدون اندیشیدن دست به کار می شویم به این معنی که “هرچه اتفاق می افتد سرنوشت ماست ” وتوکل به نیروهای غیبی می کنیم ویا آنقدر”هرهری مذهب” هستیم که برایمان فرقی نمی کند چه سرنوشتی در انتظارمان خواهد بود.

اگر جزء هیچ یک از این دو گروه نیستیم پس باید به دنبال پاسخ هائی عقلانی برای سئوالات منطقی خود باشیم.

-لازمه انتخابات آزاد درکشور آزادی مطبوعات  اجتماعات  احزاب  نهادهای مدنی غیردولتی و رسمیت یافتن برابری همه افراد در برابر قانون است . درصورت وجود این موازین می توان ازآزادی انتخابات نمایندگی سخن به میان آورد.

-انتخاباتی که اراده استصوابی شورای نگهبان درآن تعیین می کند چه کسانی می توانند نماینده شوند و آن هم با شمشیرمقیاس ها وخط کشی های عمدتا مذهبی وعقیدتی که جامعه را به مدت سی وهفت سال به دو بخش خودی وغیرخودی تفکیک کرده است نمی تواند کارزاری برای تعیین سرنوشت باشد(دراین جا به سایر دستگاههای نظارتی اشاره نشده است).

-هنگامی که تاسیسات بالادستی بسیاری بر فرق سرمجلس نشانده شده که قانون گذاری  تصمیم گیری واجرای آنها درکف قدرت آنان است ومهمترین حوزه های زندگی اجتماعی کشور را دردست دارند و مجلس را نه فقط حق ورود به آنها نیست بلکه حتی اجازه  صحبت درباره آن حیطه ها را ندارد جای تردیدی درمورد جایگاه کوچک آن باقی نمی گذارد و اگر به یک ویترین تزئئنی مانند نباشد دستکم به فرزند صغیر خانواده ای می ماند که بر گوشه سفره ای می نشانند وغذا بر دهانش می گذارند.

اما عده ای ظاهرا درخارج از این حاکمیت “برخورد فعال”مردم دربرابر موضوع انتخابات را به معنی گذاشتن شناسنامه درجیب و بیرون آمدن ازخانه در روز رای گیری  حضور یافتن در محل رای گیری  پرکردن یرگه رای انداختن رای درصندوق  انگشت نشانه رابه جوهر آغشته کردن واحیانا در انتها پاک کردن آن با دستمال می دانند.اگرچنین باشد پس درصف نان ایستادن وثبت نام در کلاس های تقویتی وکنکور را هم نشانی از پویائی و برخورد فعال مردم درزندگی اجتماعی باید تلقی کنیم.اما بهتر نیست این جماعت به این بیانات کودکانه پایان بخشند  به دنبال استدلال مردم پسندتری باشند وبه شعور آنان هم کمی احترام بگذارند.به قول هگل “در عصری چنین غنی از تامل واستدلال همچون عصر ما  باید مخلوق فلک زده ای بود که نتوان برای بدترین و فاسدترین چیزها دلیل آورد. هرچیزی که در این دنیا فاسد شده است دلائل خوبی برای فسادش دارد.”

ممکن است رفتن نمایندگانی اندک به درون مجلس که حداقل حقوقی برای مردم قائلند تریبونی برای مطرح کردن گوشه ای از این موارد در اختیار قراردهد ولی ساختار تقسیم قدرت در ایران سخت وصلب تر از آن است که تکانه ای از این گوشه ها به آن وارد شود.صاحب منصبان سرمایه می دانند چگونه همه چیز را در کنترل خود نگه دارند.دیگر نباید فقط گوشه ها را اشغال کرد.باید درفکر تسخیر قلبها بود.

 


.

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن, ۱۳۹۴ ۵:۵۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

آیا صلح در داخل کشور هم اجرایی خواهد شد؟

ناصر اسالو: اگر قرار باشد همان سیاست‌هایی که سفره مردم را کوچک کرده ادامه یابد، اگر فساد، تبعیض و بی‌عدالتی پابرجا بماند، اگر اقشار فرو دست همچنان بی‌پناه و بازنشسته همچنان فراموش‌شده باشد، مردم صلح را در بیانیه‌ها باور نخواهند کرد.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

به یاد سعید سلطان‌پور

توافق ۱۵ ژوئن؛ موفقیت دیپلماسی ایران برآمده از تاب‌آوری

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اردیبهشت ماه ۱۴۰۵

بحران ناتو، رقابت امپریالیستی و آینده نظامی اروپا

حمید اشرف