از قرار ” غلام رضا کرد زنگنه “، رئیس سازمان خصوصی سازی ایران بنا دارد تا سازمان تحت امرش را به همان سبک و سیاق سابق به کار گردش سرمایه در کشور بگمارد. وی چندی پیش از واگذاری دو کارخانه ی اصلی صنعت خودروسازی ایران به بخش خصوصی خبر داد و به مخاطبینش اطمینان داد که تا پایان سال جاری مالکیت این دو نگین صنعت کشور به صورت شفاف به سرمایه داران داخلی واگذار خواهد شد…
البته باور اجتماعی این حرف ها بسیار دشوار می نماید که دگر گوشمان از این حرف های تکراری پر شده است. کیست که در این میانه نقش دست های پنهان و سفارشات مقام رهبری را نادیده انگارد؟ مگر ماجرای فروش سهام مخابرات از یاد مردم رفته؟ مگر فراموش کردیم کاندیداهای مزایده تان را؟ چه فردی از میان سرمایه داران عادی و غیر حکومتی در میان آن کاندیداها حضور داشت؟ تو گویی سیاست مداران ایران عرصه عقل و تدبیر را با فیلم های مافیایی هالیوود اشتباه گرفته اند… خود در اتاق بسته می برند و می دوزند و به تن می کنند و آنگاه انتظار دارند تا این نمایش های مسخره به باور مردم واقعی جلوه کند… یک روز این ژنرال و دیگر روز آن سردار… به خیالتان با این سیاست های غلط اقتصادی نای چرخش و جنبشی برای اقتصاد مملکت باقی می ماند؟ به خیالتان شهروندان عادی هم از سودهای سرشار اقتصادی سپاه چیزی نصیب خواهند برد؟ اصلاً در پیچ و خم این همه دروغ که می بافید کدام مرجع عادلی برایتان باقی مانده تا مردم را از سالم بودن این معامله ی اقتصادی آگاه کند؟
هر چند که آبروریزی این معامله، به احتمال از حد و اندازه های واگذاری سهام مخابرات نیز فراتر خواهد رفت… لااقل در معامله ی مخابرات، جدا از مالک های حکومتی، سقف و کف قرارداد مشخص بود و ارزش نهایی سهام هم معلوم. اما درباره ی شرکت های ایران خودرو و سایپا چه؟ هر آشنا به اقتصادی می داند که در سالهای اخیر غالب شرکت های خودروسازی دنیا در تنگ ناهای سخت اقتصادی گرفتار آمده اند و این دو شرکت نیز علاوه بر مشکلات عمده ی جهانی صنعت خودرو با هزار و یک مشکل اقتصادی داخلی هم دست و پنجه نرم می کنند. همین چندی پیش، جمشید ایمانی از معاونین ایران خودرو اعلام کرد که این شرکت در حال حاضر ده بیلیون دلار تجهیزات و نه بیلیون دلار بدهی دارد. تا تلویحاً ارزش سحام ایران خودرو را یک بیلیون دلار اعلام کرده باشد.
آری، البته که به واقعیت قیمت درست این شرکت نباید چیزی بیشتر از این مقدار باشد اما درباره ی این شرکت سوال دیگری مطرح است و آن اینکه هنوز مشخص نیست اگر صاحبان جدید بتوانند به گونه ای تجهیزات و دارایی شرکت را به پول نقد بدل کنند و از پرداخت بدهی های شرکت سرباز زنند و اعلام ورشکستگی اقتصادی کنند، آنگاه تکلیف سیستم اقتصادی کشور با این افتضاح مالی به کجا خواهد انجامید؟ فکر می کنیداین برنامه به دور از واقعیت است و در کشور ما رخ نخواهد داد؟ نه، چنین نیست! نگاهی به کارنامه ی مالی سیستم فاسد اقتصادی اینان مشخص می کند که سرداران فاسد سپاه از اندیشیدن هیچ حیله ای برای اندوختن ثروت بیشتر دریغ نمی کنند.
در این ماه های اخیر، مقام رهبری مدام مردم ایران را به داشتن فراست بیشتر اندرز داده و از ما خواسته تا با گفته های دروغ دشمنان گمراه نشویم. در این روزهای پر هیاهوی ایران هر چه از جانب جناح حاکم به گوش ما رسیده همه تکرار این کلام بوده که عده ای ساده لوح و اغتشاشگر و عوامل بیگانه و نزاع طلبان داخلی، سبب ساز تمامی این نا آرامی ها بوده اند… آقایان همچنان وعده ی صلح و ثروت ملی می دهند و در خفا سرمایه های مردمی ایران زمین را چپاول می کنند. ماجرا به یک تراژدی تمام می ماند، آنگاه که می بینیم این دزدان بی شرم به آخرین بازمانده های ثروت عمومی ما نیز رحم نمی کنند و آنگاه می خواهند که مردمی از این سیستم مفسد حمایت کنند…
احمد طباطبایی
شانزدهم دی ماه هشتاد و هشت