پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۸

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۸

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران

انسان دوستی یا احساس شکست در سوریه‌، مشوق حمله‌ به‌ این کشور؟

اما بگذارید بگوئیم که‌ حتی در صورت اثبات این جنایت توسط رژیم سوریه‌، باز مجوز حمله‌ نظامی به‌ سوریه‌ را نمی تواند به‌ شیوه‌ای خودبخود صادر کند. تشدید فعالیتهای سیاسی و برجسته‌ کردن بیشتر نقش سازمان ملل، تنها راههای خاتمه‌ دادن معقولانه‌ به‌ این بحران هستند.

بحث حمله‌ کشورهای غربی (آمریکا، بریتانیا و فرانسه‌) به‌ سوریه‌ در این روزها سرتیتر همه‌ خبرها، روزنامه‌ها و رسانه‌های جهانی شده‌است‌. مردم جهان، نگران، منتظر چگونگی روند حوادث هستند.

در این که‌ رژیم اسد رژیمی دیکتاتور و بشدت نامسئول در قبال مردم و کشور خودش هست تردیدی نیست، اما بهانه‌ کشورهای غربی برای تشدید وضعیت وخامت بار این کشور از طریق برافروختن جنگی دیگر (به‌ جای تشدید اقدامات سیاسی) آنقدر به‌ کمدی می ماند که‌ حتی در درون خود این کشورها با مقاومت شدید روبرو شده‌ است (مورد مجلس عوام بریتانیا را در جلو چشم خود مجسم کنید). بهانه‌ از این قرار است که‌ رژیم سوریه‌ از سلاح شیمیائی بر علیه‌ مردم کشور خودش استفاده‌ می کند، و گویا حس انسان دوستی این کشورها آنقدر بالا گرفته‌ است که‌ تحمل این وضعیت را ندارند، و هرچه‌ زودتر باید اقدامی علیه‌ رژیم اسد انجام دهند!

اینکه‌ رژیم اسد از بمب شیمیائی استفاده‌ کرده‌ باشد، احتمالی بعید نیست. نوع برخورد این رژیم سرکوبگر با مردم خود این احتمال را می تواند به‌ یقین فرابرویاند. باید نشست و منتظر گزارش کارشناسان سازمان ملل شد. اما سخن بر سر این است که‌ این اصل استفاده‌ از مواد شیمیائی نیست که‌ غرب را برافروخته،‌ بلکه‌ موضوع دیگریست که‌ اگرچه‌ به‌ ظاهر پنهان است، اما عیانتر از آن را چیز دیگری نیست!

اما اول بگذارید کمی به‌ این حس به‌ ظاهر انساندوستانه‌ نگاهی داشته‌ باشیم. برای اینکه‌ این حس دروغین انسان دوستی را برملا کرده‌ باشیم و در اساس بهانه‌ (یا منظور) دیگری را که‌ پشت این میل به‌ حمله‌ نهفته‌ است نشان دهیم، کافیست به‌ چند مورد بسیار تازه‌ در تاریخ معاصر اشاره‌ای داشته‌ باشیم:

ـ آمریکا خود در جریان جنگ ایران و عراق کشوری بوده‌ که‌ در پشت حملات شیمیائی رژیم صدام قرار گرفته‌ بوده‌ (از طریق اطلاع رسانی به‌ نیروهای عراقی)، امری که‌ خود بدان اخیرا اقرار کرده‌،

ـ در جریان حمله‌ به‌ عراق و بویژه‌ در جریان یورش به‌ فلوجه‌ و تسخیر آن، سربازان آمریکائی برای درهم شکستن مقاومت در این شهر در سطحی گسترده‌ از فسفر استفاده‌ کرده بودند،‌ که‌ طبق گزارش خود رسانه‌های غربی چنان امراضی را در میان مردم مدنی و بی گناه‌ موجب شده‌ که‌ نسلهای متمادی مردم این کشور شاهد متولد شدن کودکانی خواهند بود با صدمات جدی بر بدنشان،

حال سئوال این است که‌ اگر کشورهای غربی و بویژه‌ آمریکا اینقدر نسبت به‌ استفاده‌ از سلاحهای شیمیائی حساس هستند، چرا خود در این موارد هم مشوق آن بوده‌اند و هم عامل استفاده‌ کردن از آن؟

واقعیت این است که‌ در پشت این ژستهای انساندوستانه‌ امر دیگری قرار گرفته‌ که‌ کاملا با این اومانیسم ظاهری فاصله‌ دارد، که‌ این احساس همانا احساس شکست تدریجی در روند تحولات تراژیک درون سوریه است‌.

در هفته‌های اخیر، بعد از پیشرویهای محسوس و موثر ارتش سوریه‌ و ادامه‌ ناهماهنگیهای نیروهای مخالف در این کشور، این احساس تلخ در میان کشورهای آمریکا، فرانسه‌ و انگلستان بوجود آمده‌ که‌ روند حوادث نه‌ تنها به‌ نفع منافع آنها نیست، بلکه‌ اگر با این کیفیت ادامه‌ پیدا کند غرب به‌ بازنده‌ اصلی تبدیل خواهد شد، مسئله‌ای که‌ خوشایند آنها نیست زیرا که‌ از منظر نفوذ و موقعیت جهانی به‌ معنای افول جدی جایگاهشان خواهد بود. و این افول از طرفی دیگر به‌ معنای برآمد رقیبان، بویژه‌ چین و روسیه‌ خواهد بود. امری که‌ حتی در خیالشان هم پذیرفته‌ نیست و باید بشدت در مقابل آن بایستند. بنابراین نشان دادن زور بازو در چنین شرایطی از طریق تشدید احتمال جنگ، می تواند طرف مقابل را ترسانیده‌ و به‌ دادن امتیازات جدی وادارد (یک تاکتیک، حال اگر به‌ جنگ هم کشیده‌ شد چه‌ باک، زیرا که‌ حفظ موقعیت برایشان از همه‌ چیز مهمتر است). امتیازاتی که‌ درصورت پشت سرگذاشتن بحران کنونی و قوی شدن روندهای سیاسی، می تواند موقعیت آنان را در بده ‌بستانها تقویت کند. بنابراین عربده ‌زدنهای جنگ طلبانه‌ نشان دیگری را برخود دارند.

در این هیچ گمانی نیست که‌ رژیم اسد می تواند عامل حمله‌ شیمیائی اخیر باشد، و البته‌ به‌ همان اندازه‌ نیروهای مخالف آن هم. برای پیداکردن عامل اصلی اگر معتقد به‌ روندهای قانونی در سطح جهان باشیم، ناچارا باید منتظر گزارش کارشناسان سازمان ملل بشویم که‌ قراراست روز شنبه‌ گزارش خودشان را به‌ بان کی مون تحویل بدهند. و هر اقدامی اگر صورت بگیرد باید در اساس بعد از شنیدن این گزارش باشد.

اما سئوال این است آیا عجله‌ کشورهای فرانسه‌، انگلیس و آمریکا برای حمله‌ به‌ سوریه‌ خود نشان از آن ندارد که‌ آنان از ادعاهای خود مبنی برمسئولیت‌ رژیم اسد در قبال این جنایت، نامطمئن هستند؟ آیا نمی شود اقدامات را با سازمان ملل هماهنگ کرد؟

اما بگذارید بگوئیم که‌ حتی درصورت اثبات این جنایت توسط رژیم سوریه‌، باز مجوز حمله‌ نظامی به‌ سوریه‌ را نمی تواند به‌ شیوه‌ای خودبخود صادر کند. تشدید فعالیتهای سیاسی و برجسته‌ کردن بیشتر نقش سازمان ملل، تنها راههای خاتمه‌ دادن معقولانه‌ به‌ این بحران هستند. طرفهای بین المللی درگیر در سوریه‌ باید به‌ این حقیقت اذعان کنند که‌ حل این معضل نه‌ از تقابل بیشتر میان آنان در صحنه‌ جغرافیائی این کشور، بلکه‌ از طریق همکاری و هماهنگی بیشتر آنان از کانال سازمانهای بین المللی میسر است و بس. جنگ فقط وضعیت را دشوارتر می کند، هم برای مردم سوریه‌ و هم برای کل جهان.

 

 

 

 

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۸ شهریور, ۱۳۹۲ ۸:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!