سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۶ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۱:۳۶

سه شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۶

اهمیت انتخابات امسال برای غربی ها

آنان می دانند تقویت تندروها بمنزلە نفوذ بیشتر چین و روسیە در کشور خواهد بود و ایران بعنوان کشوری متعادل کنندە در صورت گرایش بیشتر بە طرف شرق، بە استراتژی غربی ها ضربە مهمی خواهد خورد. قبلا خود جوبایدن در این مورد، بعد از بحث توافقنامە بیست و پنج سالە میان ایران و چین، مراتب نگرانی خود را اعلام کردەبود.

Getting your Trinity Audio player ready...

هم مقامات ایالات متحدە گفتەاند و هم تعدادی از کارشناسان معتقدند کە اساسا برای ایالات متحدە مهم نیست کە در انتخابات ریاست جمهوری امسال چە اتفاقی می افتد؛ زیرا می دانند این خامنەای است کە بعنوان سکاندار اصلی کشور، تصمیم می گیرد و بنابراین مهم نیست کە چە کسانی در هیئت های نمایندگی حضور دارند!

اما آیا این در واقع کل تصویر است؟

چنانکە می دانیم هم اکنون تیم مذاکرە کنندەای کە در وین حضور دارد، تیم ظریف و وزارت امور خارجە است کە از لحاظ گرایش سیاسی بە دولت روحانی نزدیک اند، و همە می دانیم کە در صورت پیروزی یک اصولگرا، نظامی یا یک تندرو در انتخابات ریاست جمهوری، بعلت تغییر بافت نیروهای موجود در وزرات خارجە کە متعاقب آن خواهد آمد، این تیم نیز تغییر خواهد یافت و از لحاظ تکنیکی کاملا مشخص است کە تغییر آن کاملا وضعیت مذاکرات وین را تحت تاثیر قرار خواهدداد. برای همین بسیار مهم است کە خود آمریکائی ها هم با همین تیم موجود، قبل از انتخابات، بنوعی بە تفاهم برسند.

از طرف دیگر اگر بظاهر انتخابات ایران برای آمریکائی ها مهم نیست، اما برای شرکای اروپای آنها از اهمیت والائی برخوردار است، زیرا کە اروپائی ها کە خود عمدتا میانەرو هستند و بە دیپلماسی و برنامەهای گام بە گام معدتقداند، کاملا نتیجە انتخابات ریاست جمهوری کشور برایشان مهم است و بنابراین بعنوان طرف مهمی در مذاکرات وین، این موضوع را هم بە اتمسفر موجود در مذاکرات و هم بە طرف آمریکائی منتقل می کنند.

اروپائی ها می دانند کە در صورت احیای برجام، میانەروها و اصلاح طلبان در ایران تقویت شدە و بنابراین امکان تفاهم کشور با طرف غربی بالاتر می رود. آنان می دانند تقویت تندروها بمنزلە نفوذ بیشتر چین و روسیە در کشور خواهد بود و ایران بعنوان کشوری متعادل کنندە در صورت گرایش بیشتر بە طرف شرق، بە استراتژی غربی ها ضربە مهمی خواهد خورد. قبلا خود جوبایدن در این مورد، بعد از بحث توافقنامە بیست و پنج سالە میان ایران و چین، مراتب نگرانی خود را اعلام کردەبود.

پس انتخابات امسال برای غربی ها، از جملە ایالات متحدە، مهم است. درست است خامنەای سکان کشور را در دست دارد، اما نوع نیروئی کە در دولت و نهادهای اجرائی وجود دارد می تواند کاملا تاثیرات معین و قاطعی بر روند روابط با غربی ها از جملە در قضیە برجام بگذارد. غرب تمایلی بە عروج دوبارە تندروها در کشور ندارد. 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۰ ۸:۵۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

بحران نظامی تنگه هرمز، خطر گسترش آن، آینده‌ای مبهم و غیرقابل مهار برای ایران، منطقه و اقتصاد جهانی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از همه جریان‌های سیاسی آزادی‌خواه، دموکراسی‌خواه، ملی و توسعه‌گرا که دغدغه عزت، امنیت و آینده ایران را دارند، می‌خواهد با اقدامی هماهنگ و فراگیر، پیام روشن مردم و نیروهای صلح‌طلب ایران را به افکار عمومی جهان، نهادهای مدنی، نهادهای بین‌المللی و دولت‌های درگیر در این بحران برسانند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تکنولوژی در میدان نبرد طبقاتی: از مارکس تا فاشیسم دیجیتال پالانتیر

آینده ناتو و ترکیه

بیانیه نهایی اجلاس اوراسیا اعلام شد  

جنگ ایران و مبارزه راهبردی در ایالات متحده آمریکا

تنهایی در زمانه آشوب

اعتصاب زندانیان قزلحصار در اعتراض به اعدام‌ها وارد دوازدهمین روز شد