سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

این همه جنگ و غارت

از سلامت کشور هم نگوییم بهتر است که ایران دارد رفته رفته بدل به مجموع الجزایر سایتهای مخفی اتمی می شود. اوضاع نان و برنج و روغن هم که ناگفته هویداست. این همه هزینه تحمیل چه کسانی می شود؟

هرآن که نگاهی به وبلاگهای عربی زبان داشته باشد و اوضاع و احوال فکری مردمان منطقه را از نزدیک بشناسد، بر این واقعیت مهر تایید می زند که دیگر آبرویی برای ایران در منطقه باقی نمانده است. این روزها تمام تئوریها درباره ی شهادت نیروهای امنیتی ایران در منطقه ی سیستان و بلوچستان، ختم به نظریه های همیشگی توطئه می شوند و جمله همیشگی و ساده ی “کار خودشان است. “

برخی بر این باورند که نیروهای انتحاری جندالله در واقع آمده از نیروهای داخلی و مخالف موجود در دولت هستند. این عده “سادگی” این حمله را گواه نظریه ی خویش می گیرند و بر این عقیده اند که دیگران توانایی اجرایی چنین حملاتی را ندارند. اما به واقع، چگونه ممکن است که نیروی امنیتی کشور، طعمه ی قسمتی دیگر از نیروهای امنیتی شود؟ البته ماجرا کمی غریب جلوه می کند، آنگاه که به خاطر بیاوریم دستگیری نیروهای ایرانی در پاکستان را. لابد به خاطر می آورید دستگیری چند وقت پیش نیروهایی که به قصد انتقام از حرکات جندالله وارد خاک پاکستان شده بودند. چگونه است که نیروهایی که به راحتی در دیگر مناطق جنگی نفوذ می کنند در پاکستان نامنظم و بی در و پیکر دستگیر می شوند؟ ماجرا انگار کمی پیچیده تر از تصورات نخستین ما باشد. به نظر می آید مناطق شرقی ایران و مرز مشترک ایران با پاکستان و افغانستان، مسائلی پپیچیده تر از مناسبات مرسوم دنیا را پشت سر می گذارند.

با نگاهی منصفانه تر و در عین حال عمیق تر، به این نتیجه می رسیم که نیروهای غارتگر امروز، هدفی بزرگتر از منطقه ی شرقی در ذهن دارند. آری این بار انگار ایران نازنین ما طعمه ی جنگ با واسطه ی آقایان است. ساده اندیش خواهیم بود اگر باور نداشته باشیم که جنگهای عقیدتی ارباب قدرت در منطقه، ایران را به پاکستانی دیگر بدل کرده. این روزها کشور ما تبدیل به محل تاخت و تاز نیروهای امنیتی شده است و بسیج و سپاهی که روزی برای حفظ امنیت تشکیل شده بودند، مبدل به نخستین ابزار سلب آرامش مردم شده اند. بد نیست به چندی از اعلامیه های ارسالی آن دقت کنیم: روز هیجدهم آبان ماه، محمد صالح جوکار اعلام می کند که شش هزار پایگاه بسیج دانش آموزی در مدارس تشکیل خواهند شد و سه روز بعد در بیست و یکم آبان ماه، روح الله حسینی، نماینده ی مجلس، خبر از انحصار اینترنت ایران در دستان نیروهای امنیتی را می دهد. به این آمار و اخبار، اضافه کنید قراردادهای کلان اقتصادی سپاه و بسیج و تاراج معادن ایران را هم … آیا اکنون باید همچنان به انسانی بودن رفتار نیروهای امنیتی ایران خوش بین باشیم؟ نه آیا این خوشبینی دیگر به بی بصیرتی پهلو نمی زند؟ فعالیتهای افتصادی اینچنینی برای نیروهایی که بنا بود حافظ جان و مال و ناموس مردم باشند، چه معنایی دارد؟ رشد خزنده ی بسیج به پیچ در پیچ اقتصاد و سیاست از برای چیست؟ آیا اگر این اندیشه در ذهنمان بیاید که نیروهای امنیتی ایران، دیگر تنها به فکر حفظ امنیت خویش و حکومتشان هستند نه جان و مال و ناموس مردم، خیالمان راهی به خطا رفته؟

خیر! البته که چنین نیست. آری حالا دگر از خورشید تابان هم روشن تر است این حقیقت که نیروهای امنیتی ایران نه در اندیشه ی صلح هستند و نه در فکر امن و راحت مردمان ایران که برعکس خواستار جنگ اند و بانی ناامنی. که بقای هر سیستم نامنظم در جنگ است و ثروت دولتمردانش، نهفته در ایجاد آشوب و بلوا. از سلامت کشور هم نگوییم بهتر است که ایران دارد رفته رفته بدل به مجموع الجزایر سایتهای مخفی اتمی می شود. اوضاع نان و برنج و روغن هم که ناگفته هویداست. این همه هزینه تحمیل چه کسانی می شود؟ نه آیا مردمان عادی ای که در این سالها هیچگاه دل خوشی از حکومت نداشته اند؟ حال ماییم و دستانی بسته و دنیایی که تنها به ما نگاه می کند و لابد در انتظار بهتر شدن اوضاع و احوال است.

شاید حکومتیان و در رأس آنها، مقام رهبری بر این اندیشه اند که ایجاد دشواری های معیشتی بهترین راه برای مشغول ساختن ذهن مردم است و تنها در این صورت است که مردمان تحت امر ایشان به هیچ چیز دیگر جز تامین غذا و سرپناه اندیشه نخواهند کرد… چه جای سخن که این شیوه ی منسوخ حکومت داری در دنیای آزاد امروز نتیجه ای جز آوارگی مردم و در نهایت سرنگونی حکومت در پی نخواهد داشت. پس وقت آن است که رهبر انقلاب با یک تصمیم قاطع و شجاعانه ایران را از نو به زندگی درست و دنیای آزاد بازگرداند، و بساط تحقیر هرروزه ی ایرانیان را برچیند.

تاریخ انتشار : ۱۶ آذر, ۱۳۸۸ ۰:۴۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی