بعد از عملیات تروریستی داعش در خاک فرانسە، هواپیماهای فرانسوی با بمباران نقاطی از شهر رقە تحت اختیار داعش در سوریە، بە این عملیات تروریستی داعش جواب نظامی دادند.
تا آنجائی کە بە نوع واکنش ها برمی گردد، ظاهرا عملیات نظامی با توجە بە وضعیت موجود، اجتناب ناپذیر می نماید. داعش دارای مناطق تحت نفوذیست کە در آنها بنوعی قدرت شبە دولتی دارد و از این منظر می تواند مورد هدف نظامی واقع گردند، اما واکنش ها نسبت بە این سازمان تروریستی نمی تواند صرفا بە این امر خلاصە شوند. عوامل موجد و تقویت گر این گروە بیشمارند، و باید همە آنها را در محاسبات خود قرار داد.
شاید یکی از مهمترین عاملها، نوع رابطە این سامان تروریستی با کشورهای پشتیبان آن بویژە از لحاظ مالی باشد. منظور کشورهائی مانند عربستان، قطر و ترکیە می باشند. دولت فرانسە بعد از این واقعە، رابطە خود را با این گونە کشورها چگونە بازتعریف می کند؟
البتە باید توجە داشت کە ترکیە عضو ناتو است و عربستان هم جزو شرکای تجاری فرانسە، و از این گذشتە کشوری برای تحدید قدرت منطقەای ایران. بنابراین بازتعریف این رابطە آسان نیست، اما آنگاە کە امنیت ملی یک کشور مطرح است، ضرورتها بنوعی جابجا می شوند.
هدف این نیست کە روند بازتعریفها نهایتا بە برخورد منتهی شوند، اما می توانند بە تغییر در روش سیاسی برسند. پس با این حساب آیا دولت فرانسە برنامەای در این رابطە خواهد داشت یان نە؟ زمان نشان خواهد داد.