سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ مرداد, ۱۴۰۵ ۲۰:۴۲

چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۴۲

بازداشت خودسرانه‌ی دو وکیل حقوق بشری به‌خاطر شرکت در گردهمایی صلح‌آمیز

برنامه‌ی نظارت دستگیری خودسرانه‌ی آقایان قاسم شعله‌سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه و تداوم بازداشت آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را محکوم می‌کند و دولت‌مردان ایران را فرا می‌خواند تا فوری و بدون قید و شرط آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را آزاد کنند و به آزار قضایی آنها پایان دهند، زیرا این اقدام‌ها فقط به قصد مجازات آنها به خاطر استفاده‌ی به‌حق و صلح آمیز از آزادی گردهمایی و بیان انجام می‌شود.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

درخواست فوری

مدافعان حقوق بشر

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه‌ی مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، از شما درخواست می‌کند فوری در باره‌ی موضوع زیر در ایران اقدام کنید.

شرح وضعیت:
برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) (عضو فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر) از دستگیری خودسرانه و بازداشت دو وکیل حقوق بشری آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی مطلع شده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی، نیروهای امنیتی در روز ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را که در یک گردهمایی در جلوی مجلس شورای اسلامی برای اعتراض به نظارت استصوابی شورای نگهبان بر انتخابات و بررسی صلاحیت نامزدها در هر انتخابات و با خواست برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و شفاف شرکت کرده بودند، دستگیر و به زندان اوین در تهران منتقل کردند. 

یک وکیل دیگر دادگستری به نام آقای مسعود جوادیه که به همراه آقایان شعله‌سعدی و کیخسروی در جلوی مجلس دستگیر شده بود روز ۲۷ مرداد با قید کفالت آزاد شد و هنوز اتهامی به او تفهیم نشده است.

در روز ۲۸ مرداد ۱۳۹۷، آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی پس از اینکه شعبه‌ی ۵ دادسرا واقع در زندان اوین اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» را به آنها تفهیم کرد، به زندان تهران بزرگ در فشافویه در خارج از تهران منتقل شدند.

آقای قاسم شعله سعدی دو دوره از سال ۱۳۶۷ تا سال ۱۳۷۵ نماینده مجلس بود و استاد حقوق در دانشگاه تهران است که وکالت چند تن از فعالان سیاسی را در دادگاه‌ها به عهده داشته است. از سال ۱۳۷۵ به بعد صلاحیت او برای نامزدی در هر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری رد شده است. آقای شعله سعدی چند بار دستگیر و زندانی شده و در فروردین ۱۳۹۰ پس از دستگیری و محاکمه در دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام «اهانت به رهبر جمهوری اسلامی آیت الله خامنه‌ای» و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم و پس از گذراندن محکومیت خود آزاد شد در حالیکه وضعیت سلامتی به علت شکنجه طی دستگیری قبلی در سال ۱۳۸۱رو به وخامت رفته بود.

آقای آرش کیخسروی از شماری از مدافعان حقوق بشر و فعالان سیاسی دفاع کرده و یکی از وکلای خانواده‌ی آقای داریوش فروهر ـ وزیر کار پیشین در دولت موقت ـ است که در سال ۱۳۷۷ به دست ماموران وزارت اطلاعات به قتل رسید.

برنامه‌ی نظارت دستگیری خودسرانه‌ی آقایان قاسم شعله‌سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه و تداوم بازداشت آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را محکوم می‌کند و دولت‌مردان ایران را فرا می‌خواند تا فوری و بدون قید و شرط آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را آزاد کنند و به آزار قضایی آنها پایان دهند، زیرا این اقدام‌ها فقط به قصد مجازات آنها به خاطر استفاده‌ی به‌حق و صلح آمیز از آزادی گردهمایی و بیان انجام می‌شود.

اقدام‌های درخواستی:
با نوشتن نامه به دولتمردان ایران از آنها بخواهید:
 در هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی آقایان قاسم شعله سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه و نیز کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر را در ایران تضمین کنند؛
 فوری و بدون قید و شرط آقایان قاسم شعله‌سعدی و آرش کیخسروی و تمام مدافعان حقوق بشر زندانی دیگر در ایران را آزاد کنند، زیرا بازداشت آنها خودسرانه و فقط با هدف مجازات ایشان به‌خاطر فعالیت های حقوق بشری است؛
 حق آنها به موازین دادرسی و محاکمه‌ی عادلانه را که در حقوق بین‌المللی تضمین شده، از جمله دسترسی بدون مانع به وکیل و خانواده‌ی خود، تضمین کنند؛
 به هرگونه اقدام تهدیدآمیز و آزاردهنده، ازجمله در سطح قضایی، علیه آقایان قاسم شعله سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه و نیز تمام مدافعان حقوق بشر دیگر در ایران پایان دهند و از امکان ادامه‌ی فعالیت بدون مانع آنها اطمینان حاصل کنند؛
 در هر شرایطی اعلامیه‌ی سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را که در تاریخ ۹ دسامبر ۱۹۹۸ (۱۸ آذر ۱۳۷۷) در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، رعایت کنند، به ویژه ماده‌های ۱ و ۲-۱۲ آن را؛
 رعایت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مطابق با موازین بین‌المللی حقوق بشر و عهدنامه‌های بین‌المللی را که ایران نیز مُتعاهِد آنهاست، در هر شرایطی تضمین کنند.

نشانی‌ها:
رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله سیدعلی خامنه ای:info_leader@leader.ir ، توییتر: @khamenei_ir، فکس: ۲۰۳۰ ۴۴۱ ۲۱ ۰۰۹۸
ریاست جمهوری، آقای حسن روحانی: فکس: ۵۴۸۱۱ ۶۴۴ ۲۱ ۰۰۹۸،media@rouhani.ir;
توییتر فارسی: @Rouhani_ir، توییتر انگلیسی: @HassanRouhani

تاریخ انتشار : ۲ شهریور, ۱۳۹۷ ۱:۱۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جاسوس اسرائیل در داخل سازمان ملل…

اودیسه‌ی اخلاق

آیا دوستان امروزی جمهوری اسلامی دشمنان فردای او خواهند شد!

توصیف آماری دقیقی از وضعیت فاجعه بار اقتصادی ایران توسط مسعود نیلی!

کار طاقت‌فرسا، فرسودگی روزافزون، فقر ماندگار!

رأی پارلمان ترکیه: قانون عفو ​​عمومی برای اعضای پ.ک.ک تصویب شد