سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۷:۱۷

پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۷

با اوج گیری خطر کووید ۱۹ در بازداشت‌گاه‌ها کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر باید آزاد شوند‎

پاریس ـ ژنو، ۱۳ آگوست ۲۰۲۰ (۲۳ مرداد ۱۳۹۹) ـ برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر امروز اعلام کرد: با گسترش خطر کووید ۱۹ در ایران و شمار رو به رشد مبتلایان در بازداشت‌گاه‌ها، آزادی بدون قید و شرط و فوری کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر زندانی بسیار ضروری است.

مدافع سرشناس حقوق بشر نسرین ستوده، با توجه به وضعیت خطیر در بازداشت‌گاه‌ها که فاصله‌گیری اجتماعی در آنها غیرممکن و امکانات بهداشتی آنها به‌شدت ناکافی است و زندانیان را در خطر ابتلا به کووید ۱۹ قرار می‌دهد، با انتشار نامه‌ای در روز ۱۱ آگوست (۲۱ مرداد) اعلام کرد که تا آزادی کلیه‌ی زندانیان سیاسی کشور دست به اعتصاب غذا خواهد زد. نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری و چهره‌ی برجسته در مبارزه در راه حقوق بشر در ایران، در حال حاضر حکم ۳۸.۵ سال زندان را به اتهام‌های ساختگی می‌گذراند. دادستان تهران در اردیبهشت ۱۳۹۹ بدون هر توضیحی دستور داد حساب‌های بانکی او مسدود شود. از آن تاریخ تاکنون درخواست همسر و وکیل خانم ستوده برای توضیح بدون پاسخ مانده است.

برنامه‌ی نظارت در عین حال از گزارش‌های تازه درباره‌ی موارد جدید ابتلاء به کووید ۱۹ در بازداشت‌گاه‌ها نگران است. در هفته‌ی گذشته، آزمایش‌های تصادفی در زندان اوین در تهران نشان داد که ۱۲ زندانی به کووید ۱۹ مبتلا و روز ۹ آگوست (۱۹ مرداد) به درمان‌گاه زندان منتقل شده‌اند. مدافعان حقوق بشر اسماعیل عبدی، دبیرکل پیشین کانون صنفی معلمان، جعفر عظیم‌زاده دبیر هیئت مدیره‌ی اتحادیه آزاد کارگران ایران، و امیرسالار داوودی، وکیل دادگستری، در میان این عده هستند. برنامه‌ی نظارت به ویژه نگران سلامتی آقایان عبدی به علت داشتن آسم و عظیم‌زاده به‌خاطر بیماری‌های کلیوی و قلبی است.

برنامه‌ی نظارت همچنین یادآوری می‌کند که ابتلای خانم نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، به کووید ۱۹ روز ۱۱ ژوئیه (۲۱ تیر) مشخص شد. نشانه‌های ابتلا به کووید ۱۹ از اوایل تیر ماه در خانم محمدی که از تاریخ ۵ مه ۲۰۱۵ (اردیبهشت ۱۳۹۴) بازداشت شده و در حال حاضر در زندان زنجان به سر می‌برد، دیده شده بود. پس از اعلام نتیجه‌ی آزمایش، ‌او و ۱۱ زندانی دیگر که نتیجه‌ی آزمایش آنها هم مثبت بود، قرنطینه شدند. خانم محمدی دچار بیماری‌های جدی بوده است، از جمله آمبولی ریه و اختلال عصبی که به‌طور ویژه او را در مقابل کووید ۱۹ آسیب پذیر می‌کند.

برنامه‌ی نظارت یادآوری می‌کند که ده‌ها مدافع حقوق بشر در ایران به منظور مجازات آنها به‌خاطر فعالیت‌های حقوق بشری‌شان در زندان به سر می‌برند. با توجه به شرایط بد زندان‌ها در ایران، احتمال زیاد ابتلا به کووید ۱۹ و محرومیت کاملاً غیر قابل قبول مدافعان حقوق بشر از آزادی، برنامه‌ی نظارت فراخوان خود به دولت‌مردان ایران برای آزادی فوری و بدون قید و شرط آنها را تکرار می‌کند.

تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد, ۱۳۹۹ ۹:۳۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

مراقبت از وطن در مسیر آشتی | با زبانی سخن بگوییم که پُل می‌سازد، نه دیوار

استراتژی کلان نتانیاهو در حال فروپاشی است

ترامپ و نتانیاهو؛ از بازطراحی خاورمیانه تا خطر بحران دائم

وقتی انسانیت از تمدن عقب می‌ماند!

تجدید نظرطلبی یا بازاندیشی در مفهوم امپریالیسم و ضد امپریالیسم